🐈 Sprječavanje urolitijaze kod mačaka i mačaka

Pravila za prevenciju urolitijaze kod mačaka

Urolitijaza kod mačaka je vrlo ozbiljan poremećaj, što je vrlo opasno za normalan život mačke. Naši kućni ljubimci vrlo često preuzimaju ovu bolest. I mačka i mačka mogu patiti od nje. Stoga, bolje je ne zaboraviti da je sustavna prevencija urolitijaze kod mačaka jamstvo zdravog i bezbrižnog života vašeg ljubimca.

sadržaj

 • Uzroci ICD
 • sterilizacija
 • Kako otkriti bolest
 • Što treba slijediti kako bi se spriječila bolest
 • rezultati

Uzroci ICD

Najčešće, urolitijaza se razvija kod muških životinja. To je zbog njihovih fizioloških svojstava. Čak iu liniji rizika i dobiti sterilizirane životinje.

Glavni uzrok bolesti veterinarima smatra loše kvalitete mačka hrane Neadekvatna prehrana koja izaziva neravnotežu u tijelu. Potrebno je odabrati visoko kvalitetnu, profilaktičnu hranu koja sadrži proteine, masti i vitamine u onim dijelovima koji su potrebni za potpuno funkcioniranje tijela.

Pozornost treba obratiti na prevenciju urolitijaze. Uostalom, čak i viška proteina izaziva pojavu ICD.Slično tome, ovo nije kvaliteta, kemijska hrana. To jest, svaki korak dalje od ustanovljenih normi donijet će bolesti ili određene povrede.

Isto se može reći io ovisnosti težine životinje o kvaliteti i volumenu hrane. Kao što znate, prekomjerna težina je također jedan od primarnih uzroka urolitijaze. Stoga je glavni uvjet da trebate kupiti mačka hranu kako bi spriječili urolitijazu.

© shutterstock

sterilizacija

Životinje kod kojih postoji velika vjerojatnost da imaju urolitijazu, uključuju one koji su sterilizirani. To se može objasniti činjenicom da postaju uravnoteženije, mirnije. Kao rezultat toga, oni se kreću mnogo manje, a apetit, naravno, postaje prekomjeran. Ovdje možete dodati i dijetu s ne-nutritivnim sastojcima, a može se zajamčiti pojava urolitičkog poremećaja. Stoga, izbor hrane za prevenciju ICD treba biti pažljivo, pažljivo i zamišljeno.

Sljedeći izazivač urolitičkog poremećaja kod životinja nije dovoljan unos vode.Svatko tko brine o svojim mačkama zna da uvijek mora imati pročišćenu, slatku vodu. I trebao bi biti jednostavan pristup do njega da bi kućni ljubimac mogao popiti piće kad god to želi.

Ako životinja ne dobije dnevnu količinu vode, onda uzrokuje slabo funkcioniranje cijelog organizma, normalizirani metabolizam je poremećen. U istom slučaju, životinja koja rijetko pije vodu često ne idu u zahod. U takvim uvjetima, povećava se rizik od akumulacije soli u mjehuru i kanalu, koji odstupa od njega.

Među čimbenicima koji uzrokuju povredu, možemo razlikovati glavnu:

 • genetska predispozicija;
 • loša prehrana;
 • fiksni stil života;
 • razne infekcije;
 • nedostatak prevencije.

Kako otkriti bolest

Simptomi urolitijaze se razlikuju ovisno o obliku u kojem nastaje, koji kamenje nastaje i gdje se nalaze.

U slučaju da kamenje nema oštre kutove i ne začepljuje kanale, sama bolest vjerojatno neće imati posebne vanjske manifestacije. Kod mačaka, ta se kršenja mogu identificirati kada se kamen pojavio u mokraćnom mjehuru i vidljiv na rendgenskoj i ultrazvuk.Istovremeno, krvarenje.

Veterinari mogu točno dijagnosticirati urolitijazu samo kada su identificirane glavne kliničke manifestacije, proveden je test urina i temeljito je istražen. Stoga je prevencija ICD-a kod mačaka osobito važan dio koji se odnosi na zdravlje mačke. Za prevenciju trebate kupiti specijalizirane lijekove za prevenciju urolitijaze kod mačaka.

© shutterstock

Što treba slijediti kako bi se spriječila bolest

Kako bi se spriječilo pojavu takve neugodne situacije, treba imati na umu da postoje preventivne mjere. Odabir pravilne prehrane, koji sadržava vitamine, proteine, masti i ugljikohidrate u odgovarajućoj količini, temelj je za sprječavanje kršenja.

Sprečavanje ponavljanja urolitijaze u glavnom i praćenje prehrane mačke. Dakle, dajemo Neki korisni savjeti koji će vam pomoći da spriječite ovu neugodnu bolest.:

 • u svrhu prevencije, pažljivo promatrajte da prehrana hrane sadrži sve hranjive tvari potrebne za normalno funkcioniranje tijela;
 • ako je ljubimac pretilo, onda ga hitno pomažite da se riješi tog problema;
 • pobrinite se da vaša mačka ne padne u vodu i ne smrzne;
 • pijmo puno kvalitetne vode;
 • kontrolirati protein u prehrani, paziti da to nije previše;
 • mahati mačju aktivnom životnom stilu: igrati s njima, potaknuti ih da trče i skoče.

rezultati

Samo oko 10-20 minuta aktivnosti dnevno s mačkom pomoći će vam da spriječite neugodnu bolest. Stoga, kvalitetna prehrana koja sadrži samo zdrave sastojke, slatka voda je prvi i važan korak ka prevenciji od urolitijaze.

Za mačke koje su genetski predisponirane za ovaj poremećaj, trebate kupiti specijalizirane funkcionalne hrane za prevenciju. Oni će zasititi tijelo mačaka hranjivim tvarima, esencijalnim vitaminima i mineralima. Oni će biti odabrani u optimalnom iznosu, tako da neće izazvati izgled kamenja i štetnih kristala u bubrezima, kao iu mjehuru i kanali susjedni.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: