🐈 Pletenje mačaka sfinge - sve što trebate znati

Poput spinx mačaka parenja

Ova pasmina je jedna od najstarijih među postojećim na zemlji i ima bogatu povijest. Uzgoj ovih životinja za profit započeo je relativno nedavno. Pletenje sfingova ne razlikuje se od onoga što se provodi s drugim mačjim pasmina. No, da bi se ovo pitanje trebalo približiti čistokrvnom potomstvu, trebalo bi se što ozbiljnije približiti. Postoje samo tri vrste sfinga: St. Petersburg, Don i Canadian.

sadržaj

 • Glavne razlike između pasmina
  • Glavne razlike:
 • Kako odabrati mačku za uzgoj
 • Dječje usluge
  • Gdje pronaći par svog ljubimca:

Sve ove vrste smatraju se izložbenim, stoga su u znatnoj potražnji među ljubiteljima životinja i profesionalnim felinolozima.

Sfinks se uzgajaju i zato što su u znatnoj potražnji među alergijskim bolnicima. Zdravlje životinja podliježe potpunoj provjeri. Pletenje Don Sphynx može se provesti tek nakon početka trećeg estrusa u mačiću, Uspješniji datum bit će treći ili četvrti dan ciklusa, kada će želja za nastavkom utrke biti jača od ostalih.

Obratite pažnju.Prilikom prikupljanja povijesti potencijalnog partnera, posebna se pozornost posvećuje nazočnosti ili odsutnosti bilo kakvih odstupanja u vezi s standardima svojstvenima ovoj vrsti. Prije viskoznih sfinga, neće biti suvišno provjeriti prošle legla odabranog partnera zbog njegove sposobnosti da prenese svoje osobine i atribute.

© shutterstock

Često, vanjska pomoć nije potrebna. No vrijedi uzeti u obzir i prirodnu znatiželju ove vrste i njihovu urođenu prijateljstvo, što može neko vrijeme odgađati proces. Takva značajka kao i odsutnost vune zahtijeva potpuno odsustvo skica u toploj sobi. Također treba voditi računa o manikuru obje životinje, jer se oni mogu značajno naškoditi jedni drugima.

Ako je sastanak bio uspješan, tada već nakon 64 dana vlasnici mogu dobiti slatke mačke. Ako nije, dodjeljuje se sljedeći parenje.

Glavne razlike između pasmina

Za uzgoj sfinga ljubitelji ove pasmine moraju imati osnovno razumijevanje svakog od njih. Prije odabira partnera za parenje, trebate odlučiti o osobinama koje biste željeli vidjeti kod mačića. Neki radije rade s specijaliziranim rasadnicima, ali se također možete prijaviti i na pojedince.Treba napomenuti da se razina bezbojnosti može podijeliti u prisutnost malih čekinja, baršunastih izbojaka i potpune odsutnosti kose od samog rođenja mačića.

Glavne razlike:

 • oblik lubanje;
 • boja očiju;
 • duljina i oblik ušiju;
 • kapu za kosu

Sfinge Don. Ova pasmina je uzgajana u Rusiji i temelji se isključivo na prirodnoj mutaciji. Glavne razlike nisu samo u genotipu nego iu fenotipu.

Ova vrsta ima vrlo jaki gen koji je odgovoran za odsutnost kose. Prve dvije pasmine gube većinu pokrivača vune za dvije godine.

Imaju lomljene ili kovrčave brkove, a oblik glave je klinast. Na njuži se lagano trzaj dok je čelo ravna, a vitakovi se malo strše. Savjeti ušiju blago su zaobljeni, dok su oni sami visoki i prilično veliki.

© shutterstock

Mačke ove pasmine su najbogatiji očevi koji aktivno sudjeluju u podizanju potomstva. Njihove su oči u obliku badema i postavljene koso. Imaju karakteristične bore iznad obrva. Boja očiju može biti bilo koja, ali po mogućnosti zelena. Kanadski sfingi. Među njima, apsolutno gole mačke se rijetko nalaze.Mali repci mogu se naći na repu, šapama i licu Sfinge. Ova vrsta brkova potpuno je odsutna, Njihovo tijelo je mišićavo. Kavez rebra je dovoljno širok.

Kosti su tanji, jagodići su široki, a glava kraća od Donova. Njihove uši su velike i ravne, postavljene ispod, ali šire u bazi. Njihove su oči uvijek širom otvorene, okrugle i koso.

Sfingi Petersburg. Zapravo, ovo je križana pasmina Don Sphynx s siamskim vrstama. U tom slučaju, za vezivanje sfinga, morate koristiti cijelu sijamsku mačku. Tijelo mačića je produljeno. Uši su znatno rastavljene na stranu i bit će široke u podnožju. Obrazi su ravni i glave su klinasti. Oči uske i duboke setove.

Kako odabrati mačku za uzgoj

Prije svega, treba obratiti pažnju na činjenicu da se prvo parenje sphinxa u mačiću treba dogoditi najkasnije petnaest mjeseci nakon rođenja. Prije predloženog datuma potrebno je poduzeti niz testova, budući da je mačji također niz bolesti koje se mogu seksualno prenositi.

Trošak ove usluge ovisit će o mnogim čimbenicima. Prije svega, od sposobnosti obaju partnera da se intrauterini koncepcija.

Za početak je vrijedno odlučiti o takvim trenucima:

 • Gdje tražiti željeni oglas, jer mačka mora uvijek zadovoljiti sve potrebne karakteristike.
 • Želio bih napomenuti da životinje koje se kupuju za sebe, a ne za uzgoj, nisu prihvaćene za sparivanje sifona. Potomci potrebnih dokumenata također neće dobiti, što će u budućnosti dovesti do smanjenja njihove vrijednosti. Takvi mačići očito će se smatrati mongrelom.

Treba razmotriti dostupnost svih potrebnih podataka kućnog ljubimca. Ima li mačka rodovnica? Velika vrijednost u ovom slučaju su životinje koje redovito sudjeluju na izložbama. i imati odgovarajući zaključak stručnog povjerenstva. Specijalist će također cijeniti prednosti i nedostatke svakog ljubimca. Ovdje možete savjetovati par za parenje, na temelju karakteristika mačke i mogućih kandidata. Moguće je pletiti sfinge na sličnim izložbama.

© shutterstock

Niti jedan samopoštovanje felinologa, u nazočnosti čistokrvne sfinge, neće slobodno vezati i to je činjenica.Prvi parenje može biti besplatan, ali samo zato što još nije bio prvi potomak, a nema povijesti o tome.

Kako bi vidjeli stupanj pripadnosti mačića roditeljskoj rodbini, ponekad se održavaju slobodni datumi.

Dobri uzgajivači uvijek pružaju kućne ljubimce odgovarajućom skrbi za svoj status, redovito pozivaju veterinare i provode pravodobna cijepljenja.

Dječje usluge

U vrtiću postoji nekoliko "zatvorenih mačaka", koje se koriste isključivo za parenje s lokalnim mačkama. Da bi koristio usluge jednog od tih predstavnika, ugovor je uvijek parenje i to je prilično skupo. Posebnost korištenja vrtića je 100% jamstvo dobivanja zdravih i čistokrvnih potomaka., ali za to morate proći test, proći sve potrebne testove i napraviti manikuru za mačku. Tek nakon toga pozivaju mačku.

Uštede na vezivanju mogu se pretvoriti u pravu katastrofu, koja se ne preporučuje. Zato nakon spremanja datuma, moguće je dobiti potomke beskućene u obliku bolesnih mačića, koji će morati biti tretirani.

Dnevni postupci će koštati puno i neće biti jamstvo za potpuni oporavak životinja. Takvi pokusi mogu naštetiti samoj mački, jer netestirane mačke mogu imati brojne bolesti koje će se prenijeti na potomstvo. Starost ovdje neće igrati ulogu, kao i mnoge druge značajke i karakteristike.

Gdje pronaći par svog ljubimca:

 • na bijelom popisu u rasadnicima;
 • na brojnim najavama na Internetu;
 • na izložbama koje se održavaju nekoliko puta godišnje;
 • u posebnim klubovima za mačke, u kojima je navedeno u pravilima.

Pletenje će ovisiti o naslovu i uzgojnoj vrijednosti mačke. Vlasnik mora voditi sve potrebne dokumente, koji ih mogu na zahtjev dostaviti.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: