🐈 Vitamini za mačiće različitih pasmina

Popis najboljih vitamina kompleksa za mačiće

Mačić treba uravnotežen i redoviti unos vitamina i minerala. Ovisi o funkcioniranju unutarnjih organa, raspoloženju kućnog ljubimca, pa i njegovom izgledu. Odrasle mačke i mali mačići zahtijevaju različite komplekse vitamina, pa vam treba obratiti pažnju na specijalizirane lijekove koji pomažu u borbi s fizičkim i emocionalnim preopterećenjem kod životinja.

 • 1. Kompleks vitamina za mačiće
 • 2. Beaphar Kitty's Protein i Junior i Gimpet Baby Tabs
 • 3. Gimpet Baby Tabs
 • 4. Minijaturne pločice mačaka
 • 5. Gelabon plus glukozamin
 • 6. Liječnik ZOO
 • Pokaži sve

1 Kompleks vitamina za mačiće

Vitamin kompleks će pomoći mačiću u teškim trenucima odrastanja. Prvi mulj, promjena zuba, prijelaz na "zajedničku" mačku, liječenje crva i cijepljenje su razdoblja kada je važno pratiti zdravlje kućnog ljubimca. Potrebno je dodatno pojačanje krhkog organizma kako bi se izbjegli ozbiljni problemi u budućnosti. U trgovinama za kućne ljubimce i veterinarskim ljekarnama prikazuju se vitamini različitih proizvođača, među kojima možete odabrati odgovarajuće:

 • Beaphar Kitty's Protein i Junior – aditivi za hranu za mačiće od dobi od 6 tjedana. Osim toga, oni se mogu davati mačkama za laktaciju.
 • Gimpet Baby Tabs je multivitamin koji sadrži cijelu paletu bitnih tvari koje će pomoći u izgradnji dobrog zdravlja kod kućnih ljubimaca.
 • Canina Cat Mineral Tabs je mineralni dodatak za mačke, namijenjen obogaćivanju tijela makro i mikroelementima, pružajući optimalno stanje kostura i dentalnog sustava.
 • Polidex Gelabon plus Glucozamine – kompleks osigurava učinkovitu prevenciju bolesti poremećaja hrskavice, zglobova, kostiju, ligamenta.
 • Doktor ZOO – Ruski pripreme za mačiće širokog spektra.

Prije nego što dajte prednost jednom ili drugom kompleksu, trebate posjetiti veterinara. On će procijeniti opće stanje životinje i propisati vitamine prema dobi. Odabir lijeka i doziranja ovisi o dobi kućnog ljubimca.

PreporučeniVitamini od gubitka kose i poboljšanja kod mačaka

2Beaphar Kitty's Protein i Junior i Gimpet Baby Tabs

Kompleks može početi uzimati već šest tjedana. Bogat i uravnotežen sastav u potpunosti će pokriti potrebe tijela mačića u hranjivim tvarima. Biotin ima dobar učinak na kožu i kaput kućnog ljubimca. Tablete se također mogu dati kao nagrada za dobro ponašanje, a niti jedan kućni ljubimac neće odbiti tako ukusnu i zdravu delikatnost.

PreporučeniKako uzgajati zob za mačke kod kuće?

3Gimpet bebe kartice

Ovi multivitamini su savršeno uravnoteženi dodatak prehrani s kalcijem. Taurin je dio blagotvornog učinka na vizualnu oštrinu i funkcioniranje životinjskog srca. L-karnitin je uključen u metaboličke procese i pomaže tijelu da masti procesira u energiju.

PreporučeniPregled učinkovitih mačjih vitamina.

4Cat Mineralne pločice

Balansirani sastav makro-mikronutrijenata sadržanih u ovom dodatku nužan je za pravilan razvoj zuba i cijeli kostur mačića. Količina kalcija u potpunosti pokriva potrebe ljubimca u ovoj tvari. Bakar je uključen u pripravak za pravilno stvaranje krvi i stanični respirator. Jednostavno apsorpcija omogućuje vam uzimanje lijeka od četiri godine.

5Gelabon plus glukozamin

Dopuna pomaže u liječenju zglobova i koristan je za rastući organizam. Uključeni kondroitin i glukozamin ojačati jedni druge i čine aditiv još učinkovitije. Metilsulfonilmetan (sumporni spoj) komponenta odgovorna za:

 • neutralizirajući slobodne radikale;
 • regulacija kiselosti želuca;
 • cirkulacija krvi;
 • imunitet;
 • stanje kože;
 • struktura vune.

6Doktor ZOO

Vitamini za mačiće marke Doktor ZOO mogu se dati kućnim ljubimcima od tri mjeseca. Sadrže visokokvalitetan vitamin i mineralni sastav koji pozitivno utječe na rad svih unutarnjih organa, metaboličke procese, razvoj mozga i reflekse u mačiću. Taurin je neophodan za održavanje vida i ispravno funkcioniranje srca i jetre životinje. Omega-3 i Omega-6 korisni su za rast zdrave vune. Zbog svog okusa, uzimanje dodataka bit će mačić samo za užitak. Za pravilan odabir lijekova treba uzeti u obzir karakteristike svake pasmine.

Lop-eared skoti u djetinjstvu, kako bi dobili ispravan oblik ušiju, bolje je ne zlostavljati kalcij. Ali i ravno i skliznuti škotski mačići moraju se nadopunjavati vitaminima D i A koji su u ribljom ulju. Kalij Maine Coons zahtijevaju dvostruko više od odraslih. Vlasnici British Folda trebali bi pažljivo razmotriti sastav aditiva – mačići zahtijevaju malu količinu ove tvari.

Čak i ako su u prehrani mačića dnevni dodatni vitamini, ne zaboravite na uravnoteženu kompoziciju hrane. Prirodni proizvodi, raznovrsna i ukusna hrana pružit će zdravlje mačića dugi niz godina. Pravilno stvoriti dijetu i regulirati prehranu vlasnika pomoći će veterinaru.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: