🐈 Kad se zubi Maine Coona mijenjaju

Pojedinosti o promjeni zuba u Maine Coonu

Predstavnici pasmine Maine Coon – jedna od najljepših i inteligentnih mačaka. Potrebne su pedantne njege. Posebnu pozornost treba posvetiti usnoj šupljini kućnog ljubimca. Vlasnik mačke mora znati kada se zubi zuba Maine Coon mijenjaju i kako se brinuti da životinja bude zdrava.

sadržaj

 • Malo o zubima Maine Coon
 • Značajke promjene zuba Maine Coon
 • Ako zubi Maine Coona svrbe
 • Utjecaj na imunitet Maine Coon
 • Kako se brinuti za usta Maine Coon?
 • Značajke postupka čišćenja

Malo o zubima Maine Coon

Pojava, promjena i rast zuba u Maine Coonu proces je svojstvena sisavcima. Na svijet bebe rode bez oštrih zuba. Prvi od njih eruptira u 2 tjedna života. Cijeli mliječni kit mladih Zubikov mačića pojavljuje se za 3 mjeseca., Broj njih je 26. Ovo je nešto manje od one odrasle mačke. Kompletan kućni ljubimac dobit će kada dođe do zamjene.

Proces počinje od 4 mjeseca i traje do 9 mjeseci u prosjeku. Tijekom tog razdoblja zub Maine Coon aktivno pada. Proces nije najugodniji.

Kako bi se ublažio stanje kućnog ljubimca, vlasnik mora pažljivo pratiti i biti spreman za uzimanje životinje veterinaru ako je potrebno.

Maine-coon zubi pojavljuju se postupno u ustima.Učestalost pojavljivanja je sljedeća:

 • Postoje rezači.
 • Izlazi erupti.
 • Uzgajivači su predolekularni.
 • Pojavljuju se mrvice.

Nakon razmišljanja o tome koliko zubi ima Maine Coon, jedna osoba treba znati da je njihov broj u odrasloj kućnoj ljubimci 30. Trbušnjake mačke ne žvakaju. Oni su mrzili hranu u male komadiće koji su prikladni za daljnje gutanje.

© shutterstock

Značajke promjene zuba Maine Coon

Promjena zuba na Maine Coonu – neugodan proces. Pet može doživjeti tešku nelagodu tijekom tog razdoblja. Nije neuobičajeno da životinja počnu žvakati sve, U tom razdoblju važno je ublažiti stanje kućnog ljubimca. To je pod kontrolom veterinara.

U rastućoj bebi Maine Coon trajni zubi rastu za 6 mjeseci. Dogodilo se da su kasnili. Tada postupak završava za 9 mjeseci. Tijekom tog razdoblja, zubi Maine Coon pored stalnog. Zamjena se događa postupno.

Postupak odustajanja se ne pojavljuje odmah. Prvo, zubi maine coon početi utjecati i samo onda ostaviti usta pet. Ovo je vrlo neugodan proces. Životinja može doživjeti puno neugodnosti.Preporučljivo je brzo riješiti mliječne zube.

Često se problem riješi spontano, ali ponekad morate ukloniti zube, okrećući se u veterinarsku kliniku kako bi izbjegli nelagodu.

Promjena zuba u Maine Coon mačkama obično je bezbolna. Ali postoje iznimke. Zbog toga treba pratiti taj proces. Stručnjaci savjetuju da obratite pažnju na zubne mesa za kućne ljubimce tijekom tog razdoblja. Ako su upaljene, postoje gnojovi i čirevi na tom području, Maine Coon mačić treba pokazati veterinaru. Olakšavanje desni je lakše:

 • ulje morske ptice;
 • otopina mesa ili goriduba;
 • otopina grla.
 • antimikrobni gelovi za djecu.

Bite Maine Coon ovisi o procesu. Ako je pogrešno, to može izazvati loše rezultate na izložbi ili čak diskvalifikacija. Takva životinja neće moći primati nagrade. Maine Coon s pogrešnim zagrizom ne odgovara standardima pasmine, Iz tog razloga, vrijedno je brinuti o oralnom zdravlju kućnog ljubimca kako bi se spriječio pojava problema.

© shutterstock

Fotografije zubi Maine-Coon mačke će dati idejušto bi trebalo izgledati zdravo kućni ljubimac. Također možete pronaći slike na internetu u kojima je nedostatak ugriza jasno vidljiv.

Ako zubi Maine Coona svrbe

Zamjena zuba za rastući Maine Coon pravi je stres i nelagoda. Ponekad postoje bolni osjećaji. Da beba ne pokvari namještaj i nije ugrožena, odlučujući da ugrize žice, trebali biste kupiti gumenu igračku ili dati mu mesno meso. Trgovine kućnim ljubimcima prodaju štapiće atraktivnim mirisom.

Ne dopustite mačiću da ugristi vlasnika. To može postati navika.

Mali član pasmine može prestati jesti čvrstu hranu. Ako se mladićevi zubi mijenjaju, zubni mišići mogu biti ozlijeđeni. Ali ako je ljubimac sretan da koristi meku hranu, ne brinite. U procesu mijenjanja zuba u Maine Coon u prehrani mora biti prisutan:

 • vitamini;
 • elementi u tragovima;
 • minerala.

To bi trebalo biti uključeno u prehranu Maine Coon svježeg sira, kefira, mlijeka, hrskavice pilića. U ovim namirnicama ima puno kalcija. Obavezno držite zdjelu vode ili mlijeka.

Utjecaj na imunitet Maine Coon

Tijekom razdoblja mijenjanja zubikova životinja oslabljena je imunitet, pogotovo ako je mačić donio sa ulice i slab. Stoga je poželjno stjecati bebe u rasadnicima.Ti predstavnici pasmine mogu se naći samo tamo.

Za mačiće Maine Coon mijenjanje zuba ozbiljan je izazov. Promatranje odgovarajuće njege može izbjeći mnoge probleme.

Kada je proces završen, potrebno je pratiti usnu šupljinu. Pozornost treba posvetiti prehrani životinje. Dijeta treba sadržavati vitamine i hranjive tvari. Ne zanemarujte cijepljenje. Mačić koji dobiva dobru njegu pretvorit će se u veliku i lijepu mačku ili mačku.

© shutterstock

Kako se brinuti za usta Maine Coon?

Stručnjaci savjetuju da ne zanemaruju postupak čišćenja usne šupljine. Zdravlje i kvaliteta života životinje ovisi o njegovu stanju.

Problemi mogu početi zbog formiranja tartara. Boja zuba se mijenja. Dobivaju žutu boju. Tartar u Maine Coon mačkama formiran je u području baze zuba. Tada se problem širi na cijelu krunu.

Kamen mora biti uklonjen. Neovisno izvršiti manipulaciju neće raditi. Akciju moraju obavljati veterinari. Oni će kompetentno eliminirati problem i smanjiti vjerojatnost štetnosti na Maine Coon.

Prije toga, obrazovanje je čišćenje s pinceta.Trenutno, kamen je slomljen ultrazvukom.

Predstavnici pasmine mogu početi i karijesirati. U toj se bolesti često zadežaju i ispadaju zubi Maine Coon. Kako bi se smanjila vjerojatnost pojave, kao profilaktička mjera, biljke se mogu koristiti za trljanje. U vodu se doda infuziju ružmarina.

Zdravlje Maine Coon mačke izravno ovisi o uvjetima pritvora. Stručnjaci savjetuju da prate hranu za kućne ljubimce i obratite pažnju na raznolikost i prednosti hrane. Za održavanje oralnog zdravlja, vrijedno je dati Maine Coon mačke suhe hrane. Životinje ne smiju biti hranjene hranom u obliku mljevenog mesa. Nakon 6 mjeseci, mačići u prehrani uključuju hrskavicu pilića, meso s prugama.

Značajke postupka čišćenja

Proces bi trebao biti proveden svakodnevno. Mačka s lošim zubima, ulaz u izložbu je zatvoren. Od ranog doba, Maine Coons trebaju biti podučavani kako bi zatrpali zube. Da biste izvršili manipulaciju, trebate:

 • Uzmi mačku i sjedi na krilu, nakon što je prala ruke.
 • Prsti nježno otvaraju usne za kućne ljubimce, a drugu ruku počnu četkati zube. Radnja se izvodi u kružnom kretanju.Potrebno je osigurati da ljubimac ne pada u usta kućnog ljubimca.
 • Prvo, pažljivo možete obavljati čišćenje bez dodatnih sredstava. Zatim možete kupiti gumenu četkicu sa tijestom namijenjenom mačkama.
 • Kada je manipulacija završena, dijete se mora pohvaliti, dati vam poslasticu.

Uzimajući u obzir mačke usta, vlasnici će osigurati svoje zdravlje dugi niz godina.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: