🐈 Pletenje Maine Coon - 6 osnovnih pravila

Pletenje Maine Coon

Pletenje Maine Coon je vrlo važan proces koji zahtijeva temeljitu pripremu od vlasnika i njegovog ljubimca. Mužjak odraslih, Maine Coon, signalizira svoju spremnost na spavanje, počevši od obilježavanja teritorija, a ženke muče i protrljaju raznim predmetima, nogama i rukama domaćina.

sadržaj

 • Priprema za pletenje
 • Važno je znati!
 • Proces parenja
  • Napomena:

Fiziološko sazrijevanje u maine-coon ženki počinje od 5-6 mjeseci, a počinje 9 mjeseci puberteta. Postupak sazrijevanja kod žena popraćen je izlučevinama estru iz genitalija.

To je posebno razdoblje seksualne aktivnosti u mačiću, tijekom koje dolazi sazrijevanje jaja i tijelo je potpuno pripremljeno za oplodnju.

Priprema za pletenje

Prije ili kasnije, vlasnik ove nevjerojatne pasmine treba riješiti jedno važno pitanje: koliko je godina Maine Coon plesti?

Treba napomenuti da se prvo parenje mačke ne bi trebalo pojaviti prije nego što se navrši 1 godina. Vjeruje se da je idealno vrijeme za parenje Maine Coon djevojke – od 3 do 5 dana topline.

Važno je znati!

Parenje četveronožnih kućnih ljubimaca ne bi se trebalo dogoditi u prvoj vrućini žene.To može imati loše posljedice za zdravlje kućnog ljubimca, jer u vrijeme prve vrućine tijelo mačke još nije dovoljno oblikovano.

© shutterstock

Postoje određene značajke odnosa s mačkom, pa je izuzetno važno pažljivo pripremiti za parenje, slijedeći osnovna pravila:

 1. Prije svega, vlasnik Maine Coona treba unaprijed zbuniti da pronađe odgovarajući partner. O pitanju uzgoja, molimo kontaktirajte odgovarajuće klubove. Partner za uobičajene parenje može se naći na mačkama ili kao oglas.
 2. Životinjske kandže trebaju biti obrubljene kako bi se izbjegle ozljede koje mogu nanijeti jedna na drugu tijekom parenja.
 3. Nemojte prati ženu prije parenja; to neutralizira prirodni miris mačke, tako privlačan mužjaku Maine Coon.
 4. Obvezna dostupnost svih potrebnih cijepljenja u Maine Coon, kao i deworming (liječenje crva).
 5. Jedan od par životinja trebao bi biti iskusniji u intimnoj stvari, bolje ako je to mačka. Maine Coon mačke otvorene za parenje su u specijaliziranim vrtićima, a također, vrijedan izazivač može se naći na tematskim forumima.Klasična verzija uključuje parenje na teritoriju mačke, što muškarcu daje više povjerenja.
 6. Ako se parenje planira u nepoznatom okolišu za životinje, vlasnik Maine Coona trebao bi donijeti ladicu mačaka, zdjelice i omiljene delicije. Osim toga, ne bi bilo teško donijeti s vama nošenje Maine Coon, na koju se životinja navikla. U slučaju stresnog stanja, mačka se može sakriti u nosi i malo se opustiti. Sve će to pomoći vašem četveronožnom kućnom ljubimcu da se brzo prilagodi na novo mjesto.

Proces parenja

U tradicionalnoj inačici parenja mačaka, žena dolazi na datum muškom, na svom teritoriju.

Kako bi se životinje malo mogle pribjeći jedna drugoj, ostaju u odvojenoj sobi od ljudi, tako da mačke ne ometaju vanjske čimbenike i usredotoče se na poznanstvo.

Za veću učinkovitost parenja morate ostaviti Maine Coon ženu koja posjećuje mačku nekoliko dana.

Čovjekova spremnost za parenje može se lako odrediti njegovim ponašanjem: privući će mačku, izvodeći bizarne poze: glavu dolje, lagano savijajući noge, podižući leđa torza.Mačke zadnje noge, tijekom ove vrste parenja ples, kretati snažno.

© shutterstock

Na Maine Coonu parenje obično traje kratko, u roku od 2 minute, Proces seksa popraćen je izražajnim rumenjem mužjaka i srdžbenih krikova žene. Takve akcije mogu se dogoditi 5-10 puta, ovisno o raspoloženju životinja i njihovom međusobnom suosjećanju.

Činjenica da se parenje dogodilo može se lako odrediti ponašanjem Maine Coon. Ženka se, u pravilu, okreće leđima i uživo se snažno kotrlja na podu. Mačka, u isto vrijeme, odlazi na stranu i počinje lizati temeljito. Međutim, ponašanje Maine Coona nakon parenja je čisto individualni trenutak, ovisno o temperamentu mače i drugim osobinama.

Često nakon prekida, ženke mogu pokazati agresivnost protiv mačke i čak početi borbu. Zato muškarci iskusni u ljubavnim poslovima brzo se uklanjaju od svog partnera odmah nakon parenja.

Takvo ponašanje životinja, nakon uzajamnog seksualnog kontakta, rječito odgovara na pitanje je li se parenje dogodilo? Naravno, dogodilo se.

Napomena:

Činjenica da je parenje uspješno nije dovoljno spolnog odnosa. Iz tog razloga, stručnjaci preporučuju da muškarcu Maine Coon napusti razdoblje od 2 do 5 dana.Tijekom tog vremena, životinje mogu imati oko 20 međusobnih odnosa, ovisno o temperamentu mače.

© shutterstock

Postoje česti slučajevi kada se pojavljuju nestandardne situacije i interakcija životinja je izuzetno napeta. Postoji nekoliko razloga za to:

 • Opipljiva razlika u veličini mačaka. Ova činjenica daje brojne neugodnosti u procesu parenja i čini oba pojedinca nervozna.
 • Mačka odbija dopustiti mačku da sama, iz raznih razloga. Razlog može biti loše raspoloženje mačke, nepoznato okruženje, bol tijekom estrusa itd.
 • Tipična osobina Maine Coon ženka je pasti na svoju stranu u ključnom trenutku. U tom slučaju, parenje životinja bi se trebalo dogoditi uz pomoć vlasnika, što će pomoći staviti mačku u ispravnu poziciju. Međutim, neke iskusne mačke mogu oploditi nevjestu, čak i ako leži na njezinoj strani ili natrag.

Ponovljeni parenje u Maine coonu događa se ako se trudnoća žene još nije dogodila, što znači da se mačka mora ponovo dovesti do sljedećeg estrusa. Postoji nekoliko razloga zašto žena ne bi mogla zatrudnjeti:

 • Neplodnost mačaka izazvana nepovoljnim čimbenicima održavanja, dobi povezane patologije ili kongenitalne anomalije.
 • Netočno odabrano vrijeme za parenje.
 • Virusne bolesti i upalni procesi kod životinja.
 • Fiziološka nespojivost Maine Coons.
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: