🐈 Pletenje mačaka i mačaka [parenje mačaka]: Savjeti od uzgajivača

Pletenje mačaka i mačaka

Većina uzgajivača je uvjerena da ako nemate čistokrvnu mačku ili predstavnika pasmine pasmine (ne za uzgoj i izložbe, već samo za kućno održavanje), ne biste trebali smanjiti svoju mačku općenito. Ovo uvjerenje ima pravo postojati, jer neznanje i nepoštivanje pravila i standarda može naškoditi vašem ljubimcu, dobiti hibridne ili ružne mačiće itd.

Stoga, mislite tisuću puta, jeste li spremni trošiti vrijeme i novac na trudnoću mačaka, porod i gdje ćete onda pričvrstiti rođene mačiće. Jeste li spremni za poteškoće koje se mogu pojaviti u procesu parenja, a kasnije – tijekom trudnoće i porođaja?

Ako želite privesti mačku s lijepom mačkom ili obratno, samo zato što je potrebno, onda shvatite kako se parenje odvija (parenje mačaka) i da to nije lako. Ako niste sasvim sigurni što radite, onda je bolje da ne započnete!

Pubertet. Mačka mačka

mačke postanu spolno zrele 6-8 mjeseci. Reproduktivno doba hrabrih preljeva je vrlo dugo i može trajati do 10-12 godina ili više.

mačke dosegnu spolnu zrelost za 7-9 mjeseci i ostanu plodni (sposobni za oplodnju) do 8-9 godina.Mačke traju 6 do 8 dana u mačkama, intervali između estrusova variraju ovisno o zdravlju mačke, dobi, itd., Ali u prosjeku traju 2-3 tjedna. Međutim, postoje mačke koje "teku" samo 1-2 puta godišnje.

Kako razumjeti da je mačka spremna za nastavak utrke

Sezona kada mačke i mačke pokazuju svoju ljubav je najjasnije Veljača-ožujak i posebno u ljetnim mjesecima kraj kolovoza.

Brtve moraju biti potpuno zdravi, crvi u mačkama odvezeni, buhe uklonjene. Vi, kao vlasnik koji voli ljubimca, ima svako pravo da pregleda budućeg mladoženja / mladenka vašeg ljubimca.

Vlasnici mačaka trebaju biti dovoljno ljubazni da osiguraju normalno područje za dugotrajne igre parenja. Da, da, to je normalno područje veličine sobe, a ne pola metra toalet! Poštuj svoju životinju! Ovo područje treba biti minimalno namješteno i ispunjeno nečim.

Unatoč dugom procesu udvaranja, koji može trajati satima, parenje sama traje od 1 do 4 minute.

Moguće je da ćete imati nekoliko smiješnih noći dok životinje ne postignu razumijevanje i ispunjavaju svoju bračnu obvezu.

Kako pomoći životinjama?

U tom smislu, lakše je reći što ne raditi.

  1. Nemojte se miješati u sam proces.
  2. Nemojte vikati na životinjama.
  3. Ograničite svoje osjećaje, čak i ako ste dosta svega ovoga. Kao što kaže: "Uzeo sam tegljač – nemoj reći da je desetak." Ne pokušavajte koristiti silu u odnosu na supružnike.
  4. Ako se ništa ne dogodi – nema potrebe da vikati na životinju, pa čak i još više, prisilno pokušati ga natjerati da učini mačji bračni dug. Treba imati na umu da, unatoč svemu, mačke, poput mačaka, imaju recesije seksualne aktivnosti. Budite spremni vratiti novac za parenje i tako da ne utječe na siromašnu životinju!

Nemojte zaboraviti raspraviti takvu važnu točku kao naknadu za vezivanje. Ako ste vlasnik mačke – nemojte biti pijan i biti prikladni. Ako ste prije parenja rekli da uzmete mačića, a nakon poroda ne biste trebali tražiti novac umjesto mačića. A ako ste vlasnik šarmantnog mačjeg odgovora za vaše riječi i dogovore, pokazajte vlasniku mačke sve rođene mačiće i, kako kažu, nemojte biti pohlepni!

Sretno vama i vašim kućnim ljubimcima. Poput ovog članka? Podijelite ga u društvenim mrežama.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: