🐈 Pixiobob: fotografije, cijena, opis pasmine, lik, video, uzgajivačnice

Pixie-Bob

Pixybob je mačka pasmina koja je umjetno uzgajana. Uzgajivači su htjeli stvoriti domaću mačku koja izgleda kao ris. Ispalo je "pixie bob" (kratkotrajni vilenjak na engleskom jeziku). Doista, nova pasmina bila je slična divljim šumskim stanovnicima, iako su po svojoj prirodi mačke potpuno domaće.

Povijest podrijetla

Mačke pasmine Paxiob su srednje veličine, dok su mačke impresivnije i masivnije. Međutim, rastu do 4 godine, dok se rast običnih mačaka zaustavlja za 1 godinu. Težina se također razlikuje ovisno o spolu: mačke imaju oko 5 kg, mačke mogu imati sve 10 kg.

Glavni znakovi koji razlikuju pixie bob, na primjer, od američkog bobleyja su kruška glava s trokutastim očima i masivnim kapcima. Jedinstvene osobine su polidaktilno.

Pixybob mačke mogu biti od svih nijansi smeđih ušivenih čupavaca, mišjih boja, s obrnutom otkucavanjem (kada vrhovi vlasi nisu tamni, ali lagani), s laganim vratom i trbuhom. Nijanse boja mogu varirati ovisno o sezoni i mulju (crvene, crvene, smeđe tonove).

Detaljan opis slike:

  • Pačjice su obično tamno smeđe ili crne.
  • Vrh repa također treba biti čokolada ili crna.
  • Oko očiju – bijela ili crna kaciga. Iz vanjskog ruba oka idu tamne "strelice" niz obraze.
  • Na čelu je tamno slovo "M".
  • Brojevi mogu biti tamni na bazi i bijeli na vrhovima.
  • Mjesta malih i srednjih veličina raspršuju se cijelim tijelom, a boja im je nijansirana. Želuca je također uočena.

video

karakter

U cjelini, pixiob razlikuje se od dobrog zdravlja. Prosječno trajanje života je 13 godina i više. Genetske bolesti obično se ne pojavljuju. Ipak, u 35 godina službenog postojanja pasmine zabilježeno je nekoliko slučajeva problema reproduktivnog sustava i hipertrofične kardiomiopatije.

Kako utvrditi ima li mačka predispoziciju za ove bolesti? Ako je HCP bio jedan od roditelja vaše mačke, treba svake godine napraviti ultrazvuk kako bi provjerio svoje zdravlje.

Beanovi iscijedi mogu biti osjetljivi na neka cijepljenja pa se stoga uvijek konzultirajte s veterinarkom prije cijepljenja.

Zalog zdravlja vaše mačke je njegova normalna težina. Stoga, trebate hraniti zrno grah samo dva puta dnevno i bolje uz kvalitetnu suhu hranu.

Mačak pikibob košta 20 do 100 tisuća rubalja (7-38 tisuća UAH).Cijena ovisi o spolu, rodovnici i poštivanju standarda. Trošak mačića iz elitne kavice bit će veći.

Vidi također: Koliko su mačići različitih pasmina.

U Rusiji se ne isplati pitati gdje kupiti malo risa – ovdje radi više od jednog vrtića. Na primjer, u Moskvi, ova pasmina se uzgaja u mačkama "Divlja mačka Moskve" //wildcatofmoscow.com/ru.html.

Koliko znamo, u Ukrajini nema monik rasadnika psihofobaca. U Kijevu su uzgajivači raznih divljih mačaka, na primjer, Maine Coons, koji nalikuju pixie-grah u izgledu //www.maine-coon-rabin.com.ua/.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: