🐈 Piperazin: upute za uporabu životinja, doziranje za mačke

Piperazin za životinje – upute za upotrebu, doziranje i shemu primjene lijeka

Piperazin je učinkovit lijek za liječenje unutarnjih parazita (crva) kod mačaka, mačaka i mačića. Unatoč prisutnosti uputa za uporabu lijeka u svakom pakiranju, najprije se obratite veterinaru za dijagnozu kućnog ljubimca i liječenje. U prisustvu netolerancije kod kućnog ljubimca u najmanje jednoj od komponenti lijeka, treba ga napustiti. Moguće je ponovno upotrijebiti lijek kao prevenciju infekcije parazitima. Kod liječenja važna je pravilna skrb o ljubimcima. Ako se doza lijeka ne promatra, moguće je predoziranje.

  • 1. Opis lijeka
  • 2. Indikacije i kontraindikacije
  • 3. Nuspojave i predoziranje
  • 4. Upute za uporabu
  • 5. Doziranje i režim
  • 6. Analozi
  • Pokaži sve

1 Opis lijeka

Piperazin za mačke i mačke – anthelmintik koji se koristi u veterinarskoj medicini. Ovaj lijek proizvodi Pharmstandard. Koncentracija aktivne tvari u jednoj tableti iznosi 500 mg.

Ovaj lijek dostupan je u obliku praha i tableta, koji su bijeli i okrugli.Ovaj lijek ima uski raspon učinaka. Djelotvornost lijeka je oko 95%.

Učinak ovog lijeka je kako slijedi. Aktivna tvar (piperazin) djeluje na tijelo kućnog ljubimca. Nakon uzimanja lijeka, paraziti se odvajaju od crijeva. Nakon toga, crvi se prirodno izlučuju kroz 24 sata nakon ingestije. Ovaj lijek brzo se apsorbira.

Ovaj lijek ima aktivne i dodatne tvari u svom sastavu:

  • piperazin adipat (aktivna tvar);
  • škrob;
  • talk.

PreporučeniAzinox za mačke: brzo i sigurno uklanjanje crva

2 Indikacije i kontraindikacije

Pokazatelji za uporabu su bolesti helminti. Lijek treba uzimati s oprezom kod životinja koje imaju bolesti gastrointestinalnog trakta, bolesti bubrega i jetre, alergije, netolerancije na najmanje jednu komponentu lijeka. Lijek je pogodan za trudnice, mačke za njegu i mačiće bilo koje dobi. Liječnici često ne preporučuju uzimanje lijeka, jer to može imati negativan učinak na životinjsko tijelo.

PreporučeniNajbolje kapljice od ušnih grudi za mačke

3Side učinci i predoziranje

Moguće nuspojave koje manifestiraju simptome kao što su: povraćanje, mučnina, proljev, promjene stolice, oštećenje koordinacije pokreta. S nepravilnom usklađenosti s dozom predoziranja lijekom mogućim lijekom. Predoziranje je popraćeno alergijskim manifestacijama, kao i neurološkim simptomima.

PreporučeniNajbolji antiparazitski kapi na grebenu za mačke i mačke

4 Upute za uporabu

Prema uputama za uporabu morate se pridržavati pravila o sigurnosti pri radu s lijekovima. Prije početka rada, operite ruke toplom vodom i sapunom. Nemojte jesti, piti tekućine ili pušiti tijekom manipulacije.

Morate se pridržavati ispravnog načina dana i pravilne prehrane tijekom terapije. Prije liječenja životinja za crve, potrebno je liječiti kućne ljubimce od vanjskih parazita, tj. Iz buha, krpelja, uši i trepavica. To je potrebno jer su vanjski paraziti nositelji nekih vrsta unutarnjih parazita (crva).Nakon tretmana ljubimca iz vanjskih parazita, može se nastaviti s trenutnom terapijom za crve.

Nakon što je potrebno manipuliranje za pranje ruku sapunom i vodom. Izravni kontakt s lijekom treba izbjegavati. Ako lijek dođe na sluznicu ili kožu, potrebno je isprati mjesta gdje je lijek u dodiru s puno vode. U slučaju slučajnog gutanja lijeka u tijelo potrebno je hitno zatražiti pomoć od najbliže zdravstvene ustanove.

Preporuča se uzimati lijekove s hranom. Potrebno je dati prah / tabletu jedan sat prije jela ili jedan sat nakon jela. Liječnici preporučuju čišćenje posude dvaput dnevno.

Ladicu treba dekontaminirati s 10% otopinom amonijaka. Prije čišćenja ladice morate nositi rukavice. Tijekom berbe nemojte dirati lice i izložena područja tijela.

Uvjeti skladištenja: pri temperaturi do 30 ° C Lijek čuvajte izvan dohvata djece. Datum isteka: tri godine od trenutka proizvodnje. Nakon datuma isteka preporučuje se odbijanje uzimanja lijeka.

Doziranje i režim

Veterinar propisuje lijek, ovisno o dobi, stupnju crva i težini pasa. Za mačiće ili mačke malih dimenzija može se mijenjati doza lijeka. Promjena doze može biti samo veterinar. Potrebno je pratiti režim liječenja.

Ako kućni ljubim jede isključivo suhu hranu, liječnik može propisati klistir od otopine natrija. To je neophodno, tako da uklanjanje crva iz tijela je bezbolno. Enema je također propisana ako kućni ljubimac pati od zatvora.

Liječnik propisuje dozu u skladu s težinom: 0,5 g / 1 kg kućnog ljubimca. Lijek se mora jednom upotrijebiti. Profilaksu crva može se obaviti samo nakon 21 dan.

S jakom infekcijom s parazitima, lijek je propisan u istoj dozi. U ovom slučaju lijek treba dati u roku od tri dana. Lijek treba primjenjivati ​​jednom dnevno.

6Analogi

Gornji lijek ima neizravne analoge. Ti analozi uključuju Pyrantel. Ovaj lijek se razlikuje od Piperazina u aktivnoj tvari, ali ima sličan učinak.

Ako Piperazin iz nekog razloga ne odgovara kućnom ljubimcu, tada se ovaj lijek može zamijeniti analognim ili drugim lijekom koji ima sličan učinak.Da biste promijenili lijek za kućnog ljubimca, morate se posavjetovati sa svojim liječnikom. Konzultacija s veterinarom je obavezna, jer je za zamjenu lijeka potrebno dijagnosticirati prisutnost određenih parazita u tijelu životinja.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: