🐈 Peterbald: mačka fotografija, cijena, pasmina, karakter, video, uzgajivačnice

PETERBALD

Za sve one koji sanjaju o Peterbaldovoj pasmini mačića, naš mali, ali vrlo prostran obrazovni program.

Podrijetlo pasmine

Opis tijela bi bio nepotpun, bez naglaska na repu. Vrlo je dugačak, tanak u bazi, na profesionalnom jeziku "bič". Isključene su repne daske.

Peterbaldovi su prilično sitni i rijetki. Težina Neva ljepote je 3-3,5 kg, ljepotice su rijetko teže od 5 kg.

 1. Koža i boja

Gutta-perka mačići mogu biti u različitim bojama. Istina, među svim paletama, vrhnja, čokolada, lila, boja točke, particlori su posebno cijenjena. Ove su mačke rijetko u jednobojnoj boji. Apsolutno crna, siva, crvena ili bijela boja – povremeno se javlja. Peterbaldov mačić najvjerojatnije je umjetnički oslikan raznim mjestima.

Petersburgski sfingi nisu uvijek potpuno goli, značajke se razlikuju:

 • Četkica – kod rođenja, bebe su prekrivene vunom, ali kako odraste, mogu s njom sudjelovati.
 • Brash-point – mačić ima kraću vunu od kistom, a rep je bešav. Ali kod odrasle mačke debela kosa ostaje samo na licu i udovima (ponekad na repu).Tijelo sfinge je potpuno izloženo ili prekriveno tankim stadom.
 • Velor – u djetinjstvu je vuna, ali kasnije u preostalom obliku može ostati na svojim šapama i licu, ili može potpuno nestati, samo na "čarape" ili "golf čarape" podsjećajući na sebe.
 • Flock – mačić nema obrve, bez brkova, vunu – ne više od 2 mm.
 • Apsurd – apsolutno nema vune. I zbog posebnih sekreta kože stvara osjećaj da je tijelo golotine guma.
 • Petrogradska kosa – u mačiću, brkama i vuni su normalni i sa starošću također ostaju normalni. Ali lik je sfinga!

  Petersburgski sfingi – razgovorna pasmina. Oni puno razgovaraju i to bi trebalo uzeti u obzir oni koji su zainteresirani za pasminu.

  Oni su elegantni i sofisticirani, a način na koji izgleda Peterbold je odraz unutarnjeg interesa. Čistoća je u njihovoj krvi.

  Kao i lovci instinkti. Peterbaldova mačka je znatiželjna, zanima ga svijet oko sebe. Apsolutno je besmisleno ostaviti je u zaključanoj sobi – sphinx će magično izaći iz nje ili kako bi što prije pokazao vlasniku koliko ga voli ili istražiti vanjski svijet druge sobe.

  Zdravlje i bolest

  Cijena egzotičnog izgleda je genetska bolest kućnih ljubimaca. Nekoliko od njih ima nekoliko sfingi:

  • najopasnija bolest je kongenitalna nerazvijenost timusa. Ovaj organ je odgovoran za rast i razvoj cijelog organizma i za imunsku obranu. S njenom nerazvijenost, životinja umre u djetinjstvu;
  • u životinjama plave, plave kreme, boje kornjača, može doći do gingive hiperplazije (također genetska bolest);
  • Znakovi bolesti kože mogu se ponekad vidjeti i kod kućnih ljubimaca. Budite oprezni i idite oko zamke u vremenu;
  • bolesti dišnog sustava često se nalaze u peterboldovima. Vaš ljubimac ne bi trebao supercool!

  Očekivano trajanje života peterbaldov – 13-15 godina.

  Održavanje i njegu

  Kao što odgovara pristojan sfing, peterbald (vjerojatno, iz svijesti o svom neobičnom) znojenje i dobiva prljave. Kroz njegovu kožu oslobađa se smećkasti, voštani premaz. Ako su ti ispusti u normalnom rasponu, dovoljno je obrisati kućni ljubimac s dječjim brusilicama ili vlažnom spužvom.

  Kupanje bi, međutim, trebalo biti redovito.Ako je kućni ljubimac prljav, tada možete koristiti tešku artiljeriju, poput tar tar i vrtlog! VAŽNO! Temeljito obrišite Peterbald nakon kupanja i pazite da se ne zamrzne.

  Brijanje životinje se ne preporučuje. Uklonite umirujuće dlake, ne izvlačeći žive dlake.

  Budući da ti sfingi nemaju trepavice, u unutarnjim kutovima očiju postoje ispusti. Stoga se pripremamo za činjenicu da će se oči morati svakodnevno oprati.

  I zapamtite prednosti sunčanja! Prekomjerno sunčanje može dovesti do opeklina, ali umjerene mogu dovesti samo do vanjske ljepote i unutarnjeg sklada. Više savjeta za njegu ovdje.

  hranjenje

  Kako utvrditi da se životinja ne hrani pravilno? Smeđa supstanca koju izlučuje koža postaje previše. Ovo je siguran znak da se prehrana ne uklapa u tijelo.

  Budući da su ljepote Sankt Peterburga zbog nedostatka vune i visoke temperature i metabolizma također povišene, poznate su zbog dobrog apetita. I bez hirovitosti ćete jesti sve što ćete ga hraniti. Preporučuje se razumna kombinacija prirodne i konzervirane hrane. Važno je znati dobru hranu za sfinge.

  Ubrzani metabolizam također treba utjecati na veličinu porcija.Peterbald jede puno – nemoj ga držati u crnom tijelu.

  video

  fotografije

  Odsutnost uobičajenog sloja omogućuje vam promatranje bogatih imitacija peterbela. Fotografije kućnih ljubimaca ispalo je vrlo zabavno!

  Gdje kupiti peterbalda

  Nevsky je zgodan čovjek postupno ulazi u zenith slavu. U Americi iu Europi, znaju za peterbolde, ali pasmina još nije pronašla široku distribuciju i pitanje: "Koliko košta peterbald mačka?" Još uvijek ne zvuči posvuda. U Rusiji i Ukrajini, oni su bolje poznati, ali samo određene linije životinja mogu pohvaliti uspjehom izlagača.

  Uzgajališta peterbela, nažalost, malo su (na primjer, u Kijevu ne postoje specijalizirani uzgajivači).

  Trošak mačića kreće se od 5 000 rubalja. do 15 000 rubalja (2000-6000 grivna).

  Izaberite peterbaldski vrtić:

  U Moskvi

  • //crazy-cat.ru/

  U Minsku

  • //www.peterbald.by/

  Peterbald doslovno znači "ćelav Peter" na engleskom. U čast cara Petra Velikog, uzgajivači su ovo ime dodjelili pasmini. Možete završiti obrazovni program o pasmini na glazbu Glinke:

  Zdravo, proslavite se, od koljena do koljena

  Zdravo, velika petrogradska mačka!

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: