🐈 Perzijska mačka: fotografije, opis pasmine, lik, video, cijena

Perzijska mačka

Perzijska mačka – jedna od najpoznatijih i najdražih u svijetu. Postoji mnogo teorija o podrijetlu ove pasmine mačke obitelji. U ovom članku otkrivamo sve tajne pasmine koju trebate znati prije kupnje.

Podrijetlo pasmine

Prema jednoj teoriji, perzijska mačka se pojavila u Europi dugo, prije više od 400 godina. Postoje dokazi da je, na 12-godišnjem putovanju (u Istočnoj Europi, Indiji), poznati talijanski aristokrat primijetio izvanrednu mačku. Ova mačka doslovno ga je oduševila svojim neobičnim izgledom.

Perzijska mačka je dovedena u Italiju za uzgoj, no daljnje informacije o njezinoj sudbini su izgubljene.

Gubitak kose

pretres

Stav prema djeci

Jednostavnost njege

inteligencija

Briga za perzijance je prilično složena, budući da njihova vuna stalno treba češljati i kupati, a osim toga postoje još 2 nedostatke koji su se pojavili nakon uzgoja pasmine:

  • Nedostatak nosnog septumašto uzrokuje stalno njuškanje i hrkanje;
  • Preklapanje suznih žlijezda, zbog čega mačke stalno "plaču".

Možete hraniti perzijske i druge mačke odabirom jedne od vrsta hranjenja: prirodno ili poseban (suhu hranu, konzerviranu hranu).Pročitajte više o najboljim feedovima za perzijance.

video

boje

Pitanja o tome koliko perzijski mačići koštaju i gdje se kupuju ne može se nedvosmisleno odgovoriti, jer sve ovisi o nekim čimbenicima. Vrijednost utječe na rodovnicu, boju i starost.

Možete kupiti u vrtiću ili uzgajivaču, kako u Rusiji i Ukrajini, tako iu Bjelorusiji i mnogim drugim zemljama. U prosjeku, cijena perzijskog mačića će biti od 3 do 30 tisuća rubalja u Moskvi i St. Petersburg (500 – 7 000 grivna u Kijevu), ali sve pojedinačno.

rasadnici:

  • //www.lumicat.ru/ u Moskvi;
  • //belara-cats.com/ u Ukrajini, Dnepropetrovsk.
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: