🐈 Mini-mačka: najmanji na svijetu

Pasmine mini-mačaka: opis i osobine karaktera

Razlika između velikih i malih pasmina mačaka nije tako primjetna kao kod pasa. Međutim, tjelesna težina tih životinja kreće se od 1 do 20 kg. Do sada su uzgajivači uzgojili više od deset patuljastih pasmina pahuljastih kućnih ljubimaca, koji su primili svjetsko priznanje. Međutim, u divljini ima svoje minijaturne predstavnike mačke obitelji. Najmanji kućni ljubimci navedeni su u Guinnessovoj knjizi rekorda.

 • 1. Pregled vrsta patuljastih vrsta
  • 1.1. Singapur ili Singapurska mačka
  • 1.2. Napoleon
  • 1.3. Bambino
  • 1.4. jagnjence
  • 1.5. Munchkin
  • 1.6. Skookum
  • 1.7. Dvelf
  • 1.8. minskin
  • 1.9. Kinkalou
  • 1.10. Skif-tai-dong
  • 1.11. Ostale patuljaste pasmine
 • 2. Divlje mini mačke
 • 3. Držači zapisa
 • Pokaži sve

1Obzor patuljaste vrste

San vlasnika koji je pahuljasti ljubimac uvijek ostao mačić, doživio je zahvaljujući naporima uzgajivača. Osim toga, za male apartmane životinje koje ne rastu, samo bogobojazan. Trenutno se uzgajaju oko 15 mini-pasmina. Neki od njihovih predstavnika tijekom cijelog života ne prelaze prosječnu veličinu običnih mačića. Najpoznatiji od njih su:

 • Singapur;
 • Napoleon;
 • Bambino;
 • jagnjence;
 • Munchkin;
 • Skookum;
 • dvelf;
 • Minsk Grad;
 • kinkalou;
 • SKIF-tai-dong.

U procesu selekcije, minijaturne mačke naslijedile su iz svojih predaka izvrsni geni i dobre imunitete, čineći ih otpornim na većinu mačjih bolesti. Ali male veličine životinja mogu biti uzrok raznih ozljeda. Uostalom, kratke udove ne dopuštaju mini-mačkama da se grupiraju kao što ih rade braća s dugim nogama kada padaju s visine.

PreporučeniPoštovanje mačke u drevnom Egiptu – zanimljive činjenice

1.1 Singapura ili Singapore cat

Ova pasmina potječe od mačaka beskućnika izvorno iz otoka Singapura. U 70-80-ih godina prošlog stoljeća, pasmina se širila diljem Sjedinjenih Država i Europe, ali nije dobila mnogo popularnosti. Za malu veličinu, pasmina je dobila sljedeća imena: Thumbelina, nježni anđeo. Odrasle ženke dostižu 2 kg, muškarci teže do 3 kg.

Singapurska mačka

Singapur ima kratak, debeli svilenkast premaz bez sjajnog podsloja. Ova pasmina predstavlja samo jedan tip boje – sepia agouti. U njoj dominiraju meke tonove slonovače s toplim nijansama smeđe na vrhovima. Unutarnja strana šape, donji dio lica, prsa i trbuh su obojeni u osjetljivim svijetlim blijedožutim nijansama.U idealnom slučaju, rep Singapura bi trebao biti s tupim krajem, a tijelo mišićav. Posebno impresivne su velike dijagonalne oči mačke zelenih, žutih i svijetlosmeđih boja bez uključivanja.

Životinje imaju poslušnu prirodu, ne pokazuju ni agresivnost ni kapricioznost, savršeno se slažu s drugim kućnim ljubimcima. Oni su znatiželjni, razigrani i suptilno osjećaju raspoloženje vlasnika.

PreporučeniRazlozi zbog kojih oči sjaju u mraku mačaka: znanstveno objašnjenje

1.2Napoleon

Ove mačke su stekle veliku popularnost u svijetu. Uzgajali su ih križanjem patuljastih mahuna i perzijskih mačaka. Napoleonova tjelesna težina od 2 do 4 kg.

Napoleon

Ove mini mačke imaju izražajne oči, zaobljene oblike, gustu krzno i ​​kratke šape. Kratki životni stil rezultat je prirodne mutacije. To ne utječe nepovoljno na pun i aktivan život životinje. Napoleoni su potpuno različite boje s bilo kojim uzorkom. Duljina kaputa također može varirati od kratkog do dugog.

Pasmina se razlikuje u prijateljstvu, vjernosti i domišljatosti. Ali Napoleonovi neće biti nametnuti, njihova omiljena okupacija je promatrati djela osobe izvana. Razlikuju se u lakovjernosti, lako dolaze u ruke stranaca.Oni postaju privrženi djeci i postaju pravi babysiteri za bebe. Ali istodobno se loše s drugim kućnim ljubimcima, uključujući pse.

PreporučeniPrevoditelj s mačkoga jezika na ruski: kako razumjeti mačku zvukovima i gestikulacijama?

1.3Bambino

Ime pasmine dolazi od talijanske riječi bambino, što znači beba. Te su životinje uzgajane u SAD-u kao posljedica miješanja dviju pasmina: kratkotrajnih mamaca i bezdimskih kanadskih sfinga. Prva Babino mačka rođena je 2005. godine. Službeno, nije u potpunosti priznata, iako je popularna kod uzgajivača u mnogim zemljama.

Bambino

Predstavnici ove mlade pasmine su vrlo ekskluzivni, a cijena za jednog mačića može biti prilično visoka. Ove su šibice naslijedile glatku kožu, kratke noge i ogromne uši od svojih predaka.

Tjelesna težina odraslih osoba varira od 2,5 do 4 kg, a duljina dosegne 19 cm. Tijelo djeteta je izduženo i mišićavo, s dugim pokretnim repom na kraju. Šape su kratke s elegantnim prstima. Oči limuna su široko postavljene. Koža je presavijena, elastična, prilično gusta. Standardi dopuštaju bilo kakve boje očiju i kože.

Razliku je prijateljstva i ljubavi prema vlasniku. Prikladno samo onim uzgajivačima koji su spremni posvetiti maksimalno vrijeme svog ljubimca. Oni nemaju lovački instinkt i dobro se slažu čak i sa glodavcima.

1.4Lambkin

Najrjeđi pasmina mačaka. Naziv prevodi na engleskom kao janje. Pasmina je dobivena kombiniranjem Selkirk-Rex, koji se razlikuje od kovrčave kose i Munchkin. Lambkin tjelesna težina doseže 2 kg u ženki i 4 kg mužjaka.

jagnjence

U tim je mačkama formiran tanki sloj samo za 2 godine. Imaju prilično gustu konstituciju i kratke noge. Mogu biti dugokosi ili kratkovidni s debelim podstavom. Boja je obično čvrsta dima ili kornjača, boja oči je bilo, idealno u skladu s bojom.

Lik je ugodan i nježan. Životinja ima dobrodušan stav i ne podliježe napadima agresije. Pronalaženje zajedničkog jezika s ljudima i drugim kućnim ljubimcima.

1.5Manchkin

Kratka stopa pasmine mačaka sličnih kravama. Potječe iz procesa prirodne mutacije u Sjedinjenim Državama. Pasmina je potekla iz polu-gorljive mačke pod nazivom Blackberry (Blackberry) 1983. godine prošlog stoljeća. Težina odraslih doseže 4 kg.

Munchkin

Prema standardima, Munchkinovi stražnji šape trebali bi biti malo duži od prednjih, mišići dobro razvijeni, a duljina tijela treba odgovarati duljini repa. Plišane vune mogu biti kratke i duge. Boja je dopuštala bilo koje rješenje boja.

Munchkini su potpuno domaća pasmina, koja nije prilagođena živjeti na ulici. Ponašajte se uredno, prijateljski. Lako se približite novim ljudima, vrlo radoznali i čisti.

1.6Skukum

Bile su ove mačke iz Munchkin i pasmine Laper, različite valovite dlake. Pasmina je umjetno stvorena u SAD-u 1990. godine. Ime dolazi od Indijanaca Chinook i znači "jaki, nepopustljiv". U prosjeku težak od 2 do 4 kg.

Skookum

Različite osobine pasmine su kratke šape, debela valovita kosa i izraženi ovratnik. Izgradnja mini-mačke je gusta, čučnja. Rep je srednje dužine, umjereno gusta. Oči su u obliku limuna ili nalikuju na orah. Vrećice i obrve trebaju biti kovrčave prema standardu. Oni su dugokosi i kratkospojni. Svaka boja je dopuštena.

Priroda skukuma apsolutno ne odgovara imenu.Mačke se odlikuju ljubavlju mira, razigranosti i znatiželje, a vlasnici se ponašaju vjerno i nježno. Zahtijevajte posebnu njegu.

Danas je to jedna od najskupljih pasmina mačaka. Mačak možete kupiti samo u vrtićima u Europi ili SAD-u.

1.7Dvelf

Beskorisna mačka nalikuje nekom izvanzemaljskom stvoru ili vilenjaku. Kombinira značajke Munchkin, kanadskog sfinge i američkog Curl. Težina životinje varira od 2 do 3 kg. Stope rasta iznose unutar 20 cm, a do danas je samo nekoliko desetaka predstavnika ove pasmine zbog složenosti njegovog uzgoja. Prvi d'Alf pojavio se 2009. godine u SAD-u kroz dugogodišnji izborni rad.

Dvelf

Posebna značajka mačaka su savinuti uši i kratke noge. Koža je antilopa na dodir, kosa na tijelu je odsutna, a na repu treba biti prisutna u malim količinama. Nijanse boja kreću se od bijele do tamno smeđe ili crne.

Po prirodi vrlo društven, zahtijevaju stalnu pozornost. Nije pogodan za zaposlenike koji troše puno vremena na poslu. Osim toga, ova pasmina je vrlo termofilna i zahtijeva posebnu njegu.

1.8Minskin

Još jedna mala pasmina ćelavih mačaka, uzgojena u Sjedinjenim Državama pri prelasku munchkina i bezdimnih kanadskih sfinga. U mješavinu se dodaju burmanska mačka i Devon Rex. Visina – 19 cm, prosječna tjelesna težina do 3 kg.

minskin

Različite osobine pasmine su kratke šape gotovo iste dužine, izduženo tijelo, dugačke ravne i široke oči. Vuna je odsutna, ali šape, bedra i ramena mogu sadržavati male površine krzna. Prekrivanje kože preneseno je od Sfinge do Minskina.

Boja može biti apsolutno svaka, najčešća sijamska boja – boja. Minski su vrlo okretni, skloni i kretati se puno. Oni vole ljubav i privlače se vlasniku. Dobro se družite s psima i drugim kućnim ljubimcima, strpljivo postupajte s malim članovima obitelji.

1.9Kinkalou

Uzgajane mačke dobile su od munchkins i American Curls. Sada ima samo nekoliko desetaka kinkowl. Prosječna tjelesna težina mini-mačaka je 2 do 3 kg, mačke – do 2 kg.

Kinkalou

Glavne značajke ove pasmine su niske šape i savinuti uši. Duljina kaputa i boja su raznovrsni. Kincalou – jake mačke s razvijenim mišićima.

Predstavnici ove pasmine su vrlo aktivni, vole provoditi vrijeme na zraku za igre na otvorenom. Oni su društvene, prijateljske prema djeci i trebaju veću pozornost od ranog djetinjstva.

1.10 Scythie-tay-dong

Jedina patuljasta pasmina uzgajana je u Rusiji od tajlandske mačke i kratkotrajne mačke. U SAD-u je također cijenjena pojava i ljubaznost prirode ovih mačaka, te su počeli dalje unapređivati ​​pasminu.

Skif-tai-dong

Tijelo štićanske igračke (drugo ime pasa) proporcionalno je presavijeno unatoč njegovoj veličini. Njihova težina i izgled odgovaraju mačiću obične mačke u dobi od četiri mjeseca. Težina se kreće od 1 kg do 2,5 kg.

Značajke zrna igračaka su kratki rep (do 7 cm) raznih oblika, noge srednje duljine, a stražnje malo duže od prednjih. Tamno-ovalne oči obično su plave boje, iako je drugačija boja dopuštena. Vuna može biti kratka i srednja, ali uvijek s debelim podlogom. Boja je uglavnom silputa.

Skiff-tay-dong – vrlo prijateljski, razigrani i odani mačke. Što se tiče vještina izvršavanja naredbi, oni izgledaju kao psi, lako ih je naučiti, a njihovo meowing sliči na laje, što dodatno povećava sličnost.Oni su dobri u novim poznanicima, vole igrati s djecom, vrlo su dobri prijatelji s drugim kućnim ljubimcima, vrlo su aktivni i znatiželjni. Velika prednost igračaka je da oni ne označavaju teritorij.

1.11 Ostale patuljaste pasmine

Minijaturne mačke uključuju Devon Rex, uzgojene u Velikoj Britaniji. Oni se razlikuju izražajnim očima, velikim ušima i kratkim kovrčavim viticama. Oni su najviše društveno prilagođena pasmina.

Balinirana mačka ili Balinese se uzgajaju u Americi. To je rođak sijamskih mačaka, ali ima dugu kosu i grmlje rep. Mačići ove pasmine rođeni su potpuno bijeli, dobivši karakterističnu boju mnogo kasnije.

Brze mačke s mišićavim tijelom i ispruženim stražnjim nogama pripadaju egipatskom Mau. Karakterizira ga nekoliko boja – srebrna, brončana, dimljena, kositra. Ovo je jedina mačka koju je uočila priroda. Za razliku od mnogih drugih gospođica braće, mašući repovima, egipatski Mau izražava sreću.

Američki Curl dolazi u težini do 4,5 kg, a značajka ove pasmine su iskrivljene uši. Ove mačke nisu nepristojne igrati s djecom i prijateljski.

2Dikie mini mačke

Tiny mačke se nalaze u divljini. Jedan od njih – mrlja crvena ili zahrđala mačka. Žive u Indiji i Šri Lanki, rođaci bengalskih mačaka. Težina najvećeg od njih ne prelazi jedan i pol kilograma. Zbog stalne promjene staništa danas su na rubu izumiranja.

Rusty mačka

Dina tijela s crnim nogama mačaka iz južne Afrike ne prelazi 36 cm u ženki i 50 – u muškaraca. Težina ovih mačaka nije veća od 2 kg. O tim predstavnicima mačke obitelji gotovo ništa nije poznato, jer pasmina još nije proučavana. Mačke s crnim nogama vole samotni stil života, agresivne i neustrašive. Trenutno su na rubu izumiranja.

Crna mačka

Kalimantanska mačka – još jedan predstavnik sitnih divljih životinja. Njegovo se stanište smatra Kalimantanskim otokom. Težina životinja ove pasmine ne prelazi 4,5 kg. Duljina tijela je oko osamdeset centimetara, od čega do šezdeset posto padne na rep. Unatoč njihovoj maloj veličini, ove mačke pokazuju veliku agresiju.

Kalimantanska mačka

3 Držači zapisa

Kakve vrste pasmina patuljaka imaju najmanju veličinu, postoji mnogo kontroverzi.Međutim, najmanji kućni ljubimci navedeni su u Guinnessovoj knjizi rekorda.

 1. 1. G. Peebles. Rođen je malo čudo u Sjedinjenim Državama, u Illinoisu. Duljina ove neobične životinje dosegla je 15 cm, a težina nije bila veća od 1,3 kg. Peebles nije pripadala niti jednoj patuljastoj pasmini. Genetski mutacija je bila krivica za zaustavljanje njegovog rasta.
 2. 2. Tinker Taj himalajski pas od Sjedinjenih Država težio je samo 681 grama. Ova mačka imala je duljinu od 19 cm, a njegova visina nije ni veća od 7.
 3. 3. Mačić zove Heed iz San Diega težio je manje od 1 kg. I njegova visina bila je samo 8 cm.
 4. 4. Fizz Gell je najkraća mačka u knjizi rekorda. Odnosi se na munchkin pasmine. Njezina visina je samo 15,24 cm.

U 2014. godini, munchkin iz Amerike, pod nazivom Liliput, dobio je titulu najmanjih mačaka na svijetu. Njegova visina bila je nešto više od 13 cm.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: