🐈 Pasmine mačke slične risu [foto + popis pasmina]

Pasmine mačke slične risu

Izvana, naša krznena lijena malo nalikuje svojim divljim predjama šuma. Ovo se ne radi o pasminama mačaka koje izgledaju poput risa, o čemu će govoriti u članku. Ako želite imati domaću životinju koja podsjeća na divlje životinje, trebate obratiti pažnju na sljedeće pasmine.

Pasmine mačaka poput risa

  • Maine Coon;
  • Kurilski bobtail;
  • Američki Bobtail;
  • Sibirska mačka;
  • Norveška šumska mačka.

Sve domaće mačke nalik na kopnu karakteriziraju "divlje" boje, iako postoje i životinje s jednakom bojom kaputa.

Maine coon

Prema popularnoj inačici, ova ruska pasmina proizlazi iz miješanja sibirskih mačaka koje su ruski trgovci uveli na Kurilskim otocima s divljim japanskim mačkama.

Značajka ove pasmine je kratki rep od pompova iz 2-8 deformiranih kaudalnih kralješaka i čučanjastog tipa tijela. Zbog guste kratke ili srednje dužine kaputa, niske temperature dobro se podnose. Pokažite neke pseće navike – donijeti bacenu loptu.

Mačić s dobrim pedigreom košta oko 20.000 rubalja.

Vidi također: Velike mačke – popis pasmina.

Američki Bobtail

Velika mačka s dugim debelim i vrlo toplom kaputom.Ima velike i gotovo okrugle oči i tijelo u obliku bačve na šape srednje duljine.

Tvrdite da ova životinja, za razliku od drugih mačaka, ne uzrokuje alergije. Vrlo rano, u prosjeku 5 mjeseci, ulazi u reproduktivnu dob. Mačak ove pasmine može se kupiti po cijeni od 10.000 do 30.000 rubalja.

Norveška šumska mačka

Hibrid servala i domaće mačke zove se savana.

Možete pogledati ovu životinju u videozapisu:

U Rusiji savanski mačići nude se po cijeni od 300.000 do 1.000.000 rubalja za mačića.

Pixie bob

"Kratkovidni vilenjak" u ruskom prijevodu. Dobivena kao posljedica križanja mačke s šumskim mačkama kratkog kraka koja žive u Kanadi i Sjedinjenim Državama. Fenotip ove životinje još nije riješen, naročito je "dopušteno" imati rep različitih duljina i višestruke nožice. Mijenja gotovo savršen karakter.

Kupnja takvog mačića u Rusiji prilično je teška. Internet na zahtjev trošak mačića daje cijene u rasponu od 20.000 do 80.000 rubalja.

Karaketov

Hibridna karaketna mačka dobivena je prelaskom caracal i mačke, što se ogleda u samom nazivu (caracal + cat).

Razlikuje izvorne rese na ušima i kratku kosu čak i crvenkastu boju. U Rusiji ova pasmina službeno je uvedena tek 2015. godine.

U videu možete vidjeti koliko se redovna domaća mačka i karaket razlikuju po veličini.

Pasmina je vrlo rijetka, au Rusiji te životinje su nedostupne. Internet poziva cijenu mačića oko 800 000 rubalja.

Domaći ris

Još jedan hibrid s trokom nije samo fenotipski, već i ovaj put genetska sličnost. Ovo nije ime običnog običnog risa, već životinja dobivena prelaskom mačke i kanadskog risa.

Domaći ris je prilično zahtjevan za stanište – trebate prostranu sobu ili kavez za ptice s nekom vrstom grane za penjanje. Iako ovaj hibrid nije osobito uobičajen.

U zaključku

Dakle, ako želite imati mačku u kući koja izgleda poput risa, najpristupačnija opcija bila bi kupnja obične domaće mačke odgovarajuće pasmine.

Odabirom životinje, sjetite se da svaka pasmina ima svoj karakter, a isti Maine Coons poznati su za skloniji od kurilskih bobta. Valja napomenuti da među prednostima tih pasmina nisu samo vanjska, već i visoka inteligencija, zajedno s dobrim zdravljem.

Ako se odlučite za stjecanje životinje "s komadićem divljih životinja", najpristupačnija opcija u ruskom kontekstu bila bi nabaviti pixie bob.Iako će uzgajivač koji nudi takav mačić morao izgledati.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: