🐈 Uzgajati mačke s velikim očima

Pasmine mačaka velikih očiju – usporedna karakteristika

Važan čimbenik prilikom odabira domaće mačke su određene sklonosti vlasnika glede izgleda budućeg ljubimca. Neki ljudi vole crne mačke, netko voli određeni oblik ušiju, drugi uživaju brigu za dugotrajne perzijance. A neki dugo traže mačke koje se mogu pohvaliti vrlo velikim i izražajnim očima. Te su životinje, prema vlasnicima, sposobne pogledati u trenutak u trenu, razveseliti i dotaknuti.

 • 1. Pasmine, očaravajuće pogled
 • 2. Perzijska pasmina
 • Britanska kratkodlaka
 • 4. Škotski (škotski ravni i škotski fold)
 • 5. Stright
 • 6. Presavijte
 • 7. Ukrajinski Levkoy
 • 8. Ragdoll
 • 9. Singapur
 • Abyssinijska mačka
 • 11. Japanski Bobtail
 • 12. Internetske zvijezde
 • Pokaži sve

1 pasa koji osvajaju pogled

S psihološkog stajališta slične sklonosti izgledu mačke posljedica su asocijativne identifikacije mačke s osobom. Odabirom ljubimca, budući vlasnik traži prijatelja koji nekako može razumjeti i podupirati. I to je djelomično slučaj: pogled velikih penetrirajućih očiju smiruje, vraća se u stanje ravnoteže i donosi dugo očekivani reljef.Stoga se preporučuje pokretanje mačaka za ljude koji su skloni konstantnom emocionalnom stresu ili čiji se život sastoji od niza stresa i dugotrajnog stresa.

No, prema sličnom kriteriju, nije većina krznenih kućnih ljubimaca koja se može odabrati, samo se neke pasmine uistinu razlikuju po sjajnim značajkama u njihovim očima. Ovdje su vlasnici najvećih očiju među domaćim predstavnicima obitelji Feline:

 • Perzijska mačka;
 • Britanska kratkodlaka;
 • Škotska mačka;
 • Ukrajinski Levkoy;
 • regdoll;
 • Singapur;
 • Abyssinian cat;
 • Japanski bobtail

Međutim, svaka pasmina je jedinstvena, to se odnosi na ponašanje i njegu. Svatko može odabrati mačku s velikim očima i likom koji će ga više od drugih odgovarati.

PreporučeniTop 15 najpopularnijih pasmina mačaka u svijetu

2Persinska pasmina

Perzijska je jedna od najprepoznatljivijih domaćih pasmina. Briga o vuni je vrlo teška procedura. Ali dobra dispozicija i ljubav prema vlasniku u potpunosti nadoknađuju probleme.

Pojava Perzijanaca je vrlo egzotična: zdepasto tijelo na jakim kratkim nogama, s velikom okruglom glavom i velikim okruglim očima, spljošteno lice. Uši su male i uspoređene s ostalim pasminama daleko zasađenim.Vuna je nevjerojatno duga (do 20 cm duljine), sjajna i meka. Boje su različite: monokromatski i raznobojni, sa svijetlim zakrpama. Boja vune, poput mnogih mačaka, ovisi o boji oči.

Budući da su Perzijanci izvađeni posebno za život u obitelji, ova pasmina ima najhladniji i najokrutljiviji karakter. Po temperamentu, mačke su potpuno različite u svakom domu, ali gotovo nikad agresivni pojedinci. Važna značajka je da su perzijanci prilično tolerantni, a ponekad vrlo podržavaju i djecu. Potrebno je mnogo pažnje i ljubavi da provedu vrijeme s vlasnikom. Kad napusti, perzijani se zapravo "okreću kamenu": oni ne smiju dodirivati ​​hranu niti se maknuti s mjesta. Ipak, Perzijanci imaju nedostatke: oni često smeću i imaju slab imunitet.

Oči perzijskih mačaka su velike i neka vrsta djece, znatiželjna i malo neobjašnjiva. Perzijanci vrlo rijetko daju glas, umjesto mahanja, više vole dugo gledati svog učitelja i zamišljeno, tiho tražiti nešto od njega sa svojim naivnim očima. U početku je prilično teško razumjeti što ljubim, ali kasnije samo jača odnos između mačke i vlasnika.

Dakle, Perzijanci su izvrsni za miran domaće ličnosti koji provode dosta vremena s obitelji i sa svojim kućnim ljubimcem, za one koji vole brinuti se za svoje susjede i uvijek će moći odgovoriti na ljubav i ljubaznost od svojih kućnih ljubimaca.

PreporučeniIzvorne i neobične pasmine mačaka – opis, izgled, karakter

3britanska kratkodlaka

Još jedan iznimno popularni predstavnik mačkoga svijeta, aristokratske i vrlo slobodne ljubavne životinje.

Prema istraživačima, predaka britanskih mačjih mačaka prvi put su bili ukrotjeni u Egiptu, a zajedno s Rimljanima stigli su u Veliku Britaniju. U Engleskoj je prva ova pasmina živjela na pravima običnih dvorskih mačaka, no sada se Britanci mogu pohvaliti gotovo najpopularnijim među ljubiteljima mačaka i jednom od najčistijih rodovnica.

Britanske mačke – vlasnici samo okruglih mekih oblika. Imaju veliko tijelo, veliku glavu s debelim obrazima i sitnim uši, snažnim repom. Dlaka je kratka, ali debela i meka. Vrlo često, mačići podsjećaju na plišane igračke nauštrb vune, što dodatno povećava priznanje od vlasnika.

Karakteristična značajka ponašanja Britanaca je njihova primjetna odvojenost i nesposobnost. Neki se vlasnici žale zbog te činjenice, želeći imati lijepu, odazivnu mačku u kući koja će uvijek vješati zaštitnika i provesti većinu svog vremena s njim.

Oni se razlikuju po svojoj neovisnoj temperamentu, a ni u kojem slučaju veliku želju da se sjede na domaćem hodu. Unatoč tome, britanske ljepote su vrlo inteligentne i sposobne za učenje, vrlo su okretne i imaju skoro ljudsko samopoštovanje.

Oči Britanaca poznate su po gotovo savršenom okruglom obliku. Oni pokazuju stas i ponos, ponekad imaju malo podmukao zvonca, ponekad gori od tvrdoglavosti ili ljubavi prema svom gospodaru.

Te su mačke idealne za one koji žele imati u kući čuvar ognjišta, ali neovisni, s dobrom zdravstvenom i nepretencioznom skrbi. Zanimljivo je promatrati takav kućni ljubimac, ugodno je razgovarati s njim – kao da u kući živi malo ponosni anglikanac. No, bit će ugodnije živjeti zajedno s takvim rijetkim trenucima milovanja iz mačke.

PreporučeniNajpopularnije pasmine mačaka bez repa ili s kratkim repom

4Skottish (škotski ravno i škotski fold)

Škoti – drugi vlasnici velikih okruglih očiju, koji ih razlikuju od dodirujućeg i dirljivog izgleda.

U ovoj se pasmini razlikuju dvije podvrste čija je prepoznatljivost uši. Škotski redovi imaju oštre i prilično velike uši, često su zbunjeni s gore spomenutom Britanskom kratkom travom. Škotski nabori – drugi vrlo prepoznatljivi među masama mačaka – poznati su po svojim malim, naprijed i dolje ušima, što im daje još jače oblikovanih oblika na njihovu već okruglu glavu.

Oba škotska pasmina su velika i zdepasta, s niskim vratom i jakim nogama, s gustom i nepridruženom krznom, također sličnom plišanom. No postoje određene razlike u prirodi tih podvrsta, koje treba obratiti pažnju pri odabiru ljubimca.

5Strayt

Glupi mačići su vrlo lijepi i prijateljski. Oni se dobro slažu u velikoj obitelji, ali uvijek odabiru jednog vlasnika za koje se veže više od ostalih. Oni se razlikuju po katastrofalnoj znatiželji i sposobnosti razumijevanja njihovog hranitelja od poluslika. Djeca su obično ravnodušna, ali tolerantna.

Najpoznatiji "big-eyed".Postoji inačica koju je svima omiljena mačka vlasnica najvećih i najprobirljivijih očiju – Puss in Boots iz poznatog crtića "Shrek" – predstavnik škotske ravne pasmine.

6 puta

Fleksije se odlikuju njihovim kaotičnim temperamentom: mogu biti aktivni i ljubazni ili neaktivni i vrlo agresivni. Ali ono što je postalo njihovo uistinu značajno obilježje bilo je selektivno sjećanje. Škotski fold sjećaju se samo onome što im može biti isplativo, pa ćete morati pokušati s njihovim treningom.

Oči obje pasmine su nevjerojatno izražajne i "kao kompas".

7Ukrajinski Levkoy

Ova pasmina je za ljubitelje posebnih egzotičnih – bezdlaknih lopovih mačaka, koje nećemo svi nositi u kuću. Nedavno su se uzgajali – 2004. godine – nakon što su prešli Scottish Fold s njihovom lopom i Don Sphynx, što je uzrokovalo odsutnost kose.

Ovo je vrlo privlačna mačka s jasno definiranim trokutastim oblikom njuške i dugim duguljastim tijelom. Mišići se dobro izvlače, šape na lijevoj strani su jake i visoke, rep duguje i kreće se. Među tim egzoticima, postoje i dvije podvrste, poput škotskih mačaka: ravnina i nabora.Ali takva razlika u pojavljivanju u preostalu krv iz kratkotrajnih predaka povezana je i ne izaziva nikakve razlike u prirodi životinje. Svi članovi ove pasmine imaju velike, visoke uši, ali u ravninama zadržavaju ravni oblik, ali u uobičajenijim nabora su savijeni prema naprijed i to omekšava oštre linije njuške krzna. Postoje i levkos s rijetkom kosom ili zamagljenjem, ali ovo je prilično rijetkost.

Ove su mačke inteligentne i inteligentne, vrlo sklone pozornosti i ljubavi. Oni su nepretenciozni i svejedi, ali apsorbiraju veliku količinu hrane jer trebaju održavati metabolizam na visokoj razini. Ova ista značajka uzrokuje potrebu za toplinom zimi, što vrijedi sjetiti vlasnika tih egzotičnih mačaka.

Zbog male oštre njuške levekevih očiju se savršeno ističu. Često su malo sužene i ne mogu se pohvaliti velikom veličinom. No, čim mačka otvori oči, nešto se u kući pojavljuje s nevjerojatno prodornim pogledom sjajnih očiju.

8Regdoll

Nevjerojatna pasmina s nevjerojatnom pričom o izgledu. U posljednjih 60-ih godina prošlog stoljeća u Kaliforniji uzgajatelj Anna Baker doživljava tragediju: jedna od njezinih mačaka, dugu kosu Angora ljepotu, Josephine, je pogođena automobilom.Mačka preživljava, ali postaje vrlo pasivna, inertna, čak i inhibirana. Mišićna aktivnost znatno je smanjena, kao i prag boli. No unatoč iskusnom mačkom vodi zdravo kod svih pokazatelja potomaka. Ovdje su samo mačići, poput majke, previše mirni. I to ih apsolutno ne smeta da žive i razvijaju se. Pasmina je imenovana ragdollom – "lutkicom" i uskoro dobila popularnost.

Ove su mačke nevjerojatno lijepe: velika klinasta nosa s velikim ušima i velikim kosim očima. Ragdollovi su pravi divovi: mačke mogu doseći težinu od 12 kg, a ponekad čak i više. Njihova vuna je duga i praktički ne blijedi, što dodaje više prednosti tim ljepotama.

Glavna značajka ove pasmine je sposobnost da se brzo i potpuno opustite u rukama vlasnika. Ove mačke vrlo brzo prepoznaju i vole osobu tijekom života. Oni su kobni i vrlo mirni, nikada nisu osvetoljubivi i nemaju prekršaj, ali treba obratiti pažnju na činjenicu da ove mačke imaju vrlo nizak prag boli i osjetljivost, tako da ne smijete dopustiti djetetu da dođe u mačku koja nesvjesno može ozlijediti životinju.Važno je osigurati da se kućni ljubimac ne pada – Ragdollovi ne znaju kako sletjeti na šape, jer imaju vrlo slabo izraženi instinkt samoodržanja.

Njihove su oči plave ili plave, mijenjajući sjene u različitim kutovima. Izgled je često opušten ili čak pospan, pacifira i smiruje domaćina.

9 Singapura

Nije moguće prevesti izvorni naziv uzgoja. Netko naziva Singapur "mačka ljubavi", netko naziva "dijete žilavaca" (prije pojave na svijetu, ove su mačke živjele u kanalom Singapura). No, nakon restrukturiranja sustava otpada, ova pasmina je gotovo izbrisana. Srećom, nekoliko mačaka uspjelo je poslati u Ameriku, gdje su postale službene pasmine, vrlo popularne nakon nekog vremena.

To su vrlo male mačke, od kojih muškarci ponekad ne dosežu težinu od 3 kg. Ali Singapurci su graciozan i lijep: imaju duguljasto tijelo na visokim tankim nogama, dugim fleksibilnim repom i malom zaobljenom njuškom s velikim simetričnim ušima.

Prema vlasnicima, Singapur je lijepa i prijateljska, ali vrlo slobodna i ne tolerantna prisila. To je zbog načina života njihovih predaka.Osim toga, ove mačke su sramežljive i ne vole buku pa ih ne biste trebali odvesti kući, gdje se glasno i oštre zvukove neprestano čuje. Unatoč takvim značajkama, singapore je razigran, ali neće izaći iz ugla i neće iznenada početi bacati noge.

Ogromne bademove oči često su jantarne boje. Čini se da je mačka iznenađena nečim, a ovaj izraz lica će joj pratiti cijeli svoj život zbog široko otvorenih očiju. No, takav slatki izgled privlači pažnju djece, kojima se Singapur tretira s dovoljnom tolerancijom.

10 Abyssinian cat

Jedna od najtajnovitijih pasmina. Službena povijest svog podrijetla ne može se pronaći, ali neslužbeni izvori predstavljaju nevjerojatnu količinu činjenica koje su iznenađujuće, ali nemaju nikakvu potvrdu. Postoje mnoge verzije podrijetla Abyssinijanaca, ali najzanimljivija je pripadnost tih mačaka prvih pripitomljenih. Postoje navodi da je ova pasmina da su Egipćani štovali kao božanstvo. Godine 1860., tijekom iskapanja u Egiptu, otkriveno je više od 200 tisuća mačjih mumija. Ovo je svjedočilo činjenici da su mačke idolizirane i pokopane u paru s faraonima sa svim poštovanjem.

Ali Abyssinians izgledaju nevjerojatno graciozan, kao da ih se smatra standardom mačaka. To je mala životinja, ali s dugim ovalnim tijelom na lijepim tankim šapama, s malom trokutastom njuždom, oblik koji je pričvršćen velikim oštrim ušima. Rep je dugačak i tanak, vrlo pokretljiv, lagano sužen prema vrhu. Vuna je meka i svilenkasta, gotovo bez podslaga, što daje vlasniku jamstvo da nema prolijevanja.

Abyssinian mačke su vrlo pokretne i aktivne, provode dosta vremena u pokretu. Vole se popeti na ormare ili visoke police, vole pozornost vlasnika i vrijeme provedeno zajedno. Te su životinje nevjerojatno inteligentne i mogu čak i donijeti male predmete, savršeno prepoznati govor i izvršiti jednostavne naredbe. Ne možete se dosaditi njima, ali Abyssini ne vole biti sami. Stoga se preporučuje da napravite prijatelja mačke. Nikada neće donijeti probleme: ova pasmina dobiva dobro zajedno s drugim mačkama, psima i svim domaćim životinjama.

Oči Abyssinian mačke su velike i znatiželjne, s tamnim zakrpe. Lijepa oblika badema još jednom naglašava "kraljevski" status tih životinja.

11Japan Bobtail

Japanski, stvaratelji velikih očiju, animirani mali ljudi, još nisu bili u stanju uzgajati mačku sličnog izgleda, ali imaju i pasminu na otocima, što će ugodno izraziti.

Japanski bobtail poznat je po svom slatkom kratkom repu. To su male vitke brtve na niskim, tankim nogama. Triangularno lice i istaknuti uši čine ovu pasminu razigrano i nježno izgledaju. No, u ovom slučaju, izgled je potpuno u skladu s likom.

Bobtails su zastrašujući i prijateljski, ali neposlušni i izbirljivi, vole ribu, što je opravdano njihovim podrijetlom. Ove mačke su uredne i ne trebaju pažljivu dnevnu njegu. Ali teško je podučavati, morate predstaviti sve u obliku igre, ali rezultat će biti neupitno izvršenje nekih naredbi i zadovoljstva ljubimaca. Bobtails imaju glasan melodijski glas, ali ne smetaju buke. Čak i među mačkama, ističu se za svoj pozdrav: samo ova japanska pasmina podiže svoju prednju nogu, kao da je pozdravlja. Statue mačaka slične geste mogu se naći u japanskim trgovinama. To sugerira da su bobtails postali simbol Japana, a mogu postati i simbol nečijeg doma.

Oči ovih mačaka su velike i okrugle, svaka boja može imati, ali glavna stvar je vrlo živa. Bilo koja emocija se odmah odražava u mačjim očima.

12 internetskih zvijezda

Jedna od zvijezda Instagramove mačke Matilde, također, s pravom može biti uključena u popis mačaka koje imaju ogromne oči. Njezine oči jednostavno se zaprepasti njihovom kozmičkom prirodom: beskonačno crne oči, nevjerojatne veličine, poput svemira koji se reflektira u njima. Ali takav fenomen je anomalija, bolest. Matilda ima dislocirani objektiv – bolest za mačke je rijetka. Životinja gotovo ništa ne vidi i živi samo zahvaljujući svojim brižnim vlasnicima. Liječenje lijekovima nije dala rezultate, pa je za operaciju potrebna velika količina. Ali to nije bio problem. Zahvaljujući svojoj popularnosti i ljubaznosti običnih ljudi, u samo tri dana, Matilda je uspjela podići potrebnu količinu novca.

Također popularan širom svijeta je mačka zove Kobe. Ovaj bijeli, snježno bijeli čovjek osvojio je svijet svojim bezdimno plavim očima crnim udarcem. Ali takav mačić ne može se kupiti, jer takva pasmina ne postoji u prirodi. Ovo je jedinstvena mačka u jednoj kopiji.

Mačke s velikim očima su mnoge, među mnogim pasminama možete odabrati željenu. Za ljubitelje vlasnika, vjerni Perzijanci će učiniti, jer aristokrati – stolid Britanci i Abyssinian kraljeva, a ljubitelji egzotične će naći svoje ljubimce u glavi bez glave.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: