🐈 Pasmine mačaka s neispravnim ušima [foto + popis pasmina]

Pasmine mačaka s neispravnim ušima

Ljudi se često izdvajaju iz mnoštva – izvorne odjeće, neobičnih naprava, pa čak i mačka koja ima ušicu. Uzgajivači pokušavaju zamisliti što više pasmina što je više moguće s bilo kojom posebnom osobom, mačke s ispupčenim ili konkavnim ušima posebno su popularne. O nekima od njih, naučit ćete iz našeg članka.

Popis pasmina mačaka s neispravnim ušima

 • American Curl;
 • skotni preklop;
 • Highland Fold;
 • PETERBALD;
 • Ukrajinski Levkoy;
 • orijentalna mačka;
 • Munchkin;
 • pudelket;
 • elf;
 • kinkalou;
 • dvelf.

Mačići tih pasmina su traženi – svi žele neobičnu mačku. Ali važno je shvatiti da su to pasmine s nedostatkom kostiju, pa će kućni ljubimac zahtijevati posebnu pozornost. Možda postoje neke karakteristične bolesti pa prije nego što odlučite kupiti, morate sve procijeniti.

Američki nabori

Na jednoj od poljoprivrednih gospodarstava 1961. rođena je neobična mačka s ušima pritisnutim. Nazvali su bebu Suzy i od nje je došla škotska nabora.

Priča nije bezobzirna: pokušavajući međusobno kročiti predstavnike tih pasmina, uzgajivači su primali mutacije mišićno-koštanog sustava, deformacije koje su nespojive s životom.Kasnije je u Velikoj Britaniji uspio zadržati kolut bez oštećenja zdravlja mačića.

Cijena od 5 do 15 tisuća.

Gornji nabor

Ovo su domaći uzgajivači pokušali. Mačke bez dlake pojavile su se prelazeći orijentalnu mačku i Don Sphynx.

Značajna osobina – rođeni su i odmah otvorili oči. Štoviše, to je bezopasno, suzavacni kanal u njima se ne isušuje, naprotiv, kućni ljubimci često pate od izuzetnog suzenja. Koža je uvijek vruća, pa se mogu držati u hladnim apartmanima.

Čitajte i o drugim ćelavim mačkama.

Ukrajinski Levkoy

Domovinske orijentalne mačke – Tajland. Nesvjesno, oni su bili nazvani "nedosiamtsy" u boji i zelenim očima. Orijentalni put do slave nije bio jednostavan, britanski klub siamskih mačaka htio je zabraniti uzgoj takvih mačaka. Orijentalne ljepote zahtijevaju veliku pažnju i prate svaki pokret sa svojim "Meow!".

Pročitajte i o najvećim mačkama na svijetu.

Lop munchkin

Ova pasmina ne postoji. Malo je informacija o tome, nema službenih podataka. Odbijte se registrirati zbog ozbiljnih deformacija i povećane smrtnosti. Samo skupina entuzijasta uzgaja super sladak mačića.Imaju vrlo kratke noge, koje su slične kravama.

patuljak

Neobično rijetka pasmina, još uvijek nepriznata. To je mačka s okretnim ušima, široka u podnožju, do kraja oni suženi i lagano savijati. Oblik uha nalikuje jebi.

Često postoje predstavnici s različitim bojama očiju. Prednje noge su dulje nego stražnjice, a trbuh lagano visi. I da, mogu odjenuti repove.

Pročitajte i o najboljim mačkama za djecu.

Kinkalou

Patuljasta pasmina s mišjim ušima nalikuje džabi zbog kratkih šapa.

Pasmina potječe iz malog mačića Louisa 1997. godine. Izvedeno pomoću izlaza. Pasmina je eksperimentalna, nije jasno postoje li genetske bolesti. Unatoč maloj težini, tijelo je mišićavo i snažno.

Jedan od roditelja Louisa bio je kovrčav, tako da djeca nasljeđuju značajku savijanja ušiju 10 dana.

Pudelket

Imaju vrlo dugu kosu i kovrčavu. Postoje mačke s obje spuštene i ravne uši. I oni i drugi sudjeluju u uzgoju. Su skloni alergijama i imaju problema s ušima, stalno ih brisete s posebnim sredstvima kako biste izbjegli upalu.

Pročitajte i o pasmama mačaka bez repa.

Dvelf

Na svijetu postoji nekoliko desetaka dolfesa, vrlo je mala. Oni su slični gore opisanim vilenjima, ali imaju kratke noge (munchkin je sudjelovao u uzgoju). Vagati se vrlo malo – samo 2 kg. Vuna je odsutna. Potrebno je kupati jednom za dva tjedna.

Pažljivo okružite kućnog ljubimca i on će vam radovati najmanje 12 godina. Poslušni i razigrani dalf će postati dio obitelji, jako vole djecu, uvijek u središtu događaja.

Mačka s neispravnim ušima je, naravno, originalna, ali ne zaboravite da posebne mačke zahtijevaju posebnu njegu!

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: