🐈 Opis pasmine mačaka perzijska činčila: karakter, njega

Pasmina mačaka perzijska činčila: opis i karakter

Prva pasmina uzgojenih s cinkilom bila je perzijska mačka. Najbolji predstavnici pasmine su američke, talijanske i ruske životinje. Drugo ime Perzijanaca je srebrni janjeć. To su nježne i ljubazne životinje koje se brzo pridružuju vlasnicima i trebaju njihovu pozornost. Činčile su vrlo pametne i pametne, razumiju sve što im je rečeno. Lijepa, aristokratska mačka postat će pravi ponos njihovih vlasnika.

  • 1. standard Breed
  • 2. Priroda perzijskog cinchila
  • 3. Kućna njega

1Standardna pasmina

Opis izgleda egzotičnog ljubimca:

  • Perzijska činčila ima malu glavu s zaobljenom njuškom. Blago ravni nos, tipičan za perzijske mačke pasmine.
  • Prilikom gledanja ove mačke, prva stvar koja privlači pažnju je njegove neobične oči. U zlatnim i srebrnim činčilima, smaragdno ili plavkasto zeleno.
  • Prosječna težina kućnih ljubimaca je u prosjeku od 4 do 7 kg. Muškarac teži više od žene.
  • Predmet ponosa takvih Perzijanaca je prekrasan rep s dlakom pahuljastog krzna.
  • Jedna od glavnih značajki pasmine je boja njihove vune. Njegova boja varira od vrhnja do srebra.Za razliku od kratkovidnih mačaka, vunena činčila ne leti u zraku. Potonuo je na pod, zbog čega je zrak uvijek čist. To je osobito važno za one koji pate od alergija koji su osjetljivi na životinjsku kosu.

PreporučeniSelkirk Rex mačka: vrsta pasmine, karakter, osobitosti njege

2Character perzijski činčil

To su nježne i poslušne životinje koje ne uzrokuju anksioznost svojim vlasnicima. Oni imaju plemićke manira i nježan temperament. Jednostavno pronađite zajednički jezik s ljudima i čvrsto se pridružio njima. Mačići vole djecu, igraju s njima sa zadovoljstvom i omogućuju brigu o sebi. Životinje su vrlo znatiželjne. Ako ih nešto zanima u postupcima neke osobe, pažljivo će ga pratiti kako bi zadovoljili svoj interes.

Perzijska činčila postaje apatična, ako ne plaćate dovoljno pozornosti na to. Ako je mačka tužna, morate se igrati s njom, tako da se ljubimac ne osjeća usamljenim.

Kućni ljubimac voli kada razgovaraju s njim mirnim glasom s povjerljivom intonacijom. Činčile su vlasnici visoke inteligencije. Oni dobro razumiju što im gospodar kaže, i oni mu se pokoravaju. Uz ostale životinje, cinka dobiva slabo. To je zbog činjenice da predstavnici ove pasmine osjećaju svoju superiornost i ne žele dati nikome. Stoga, trebali biste razmisliti o posljedicama prije nego što započnete neku mačku.

3Obavite se za kućnog ljubimca

Kako bi se životinja razvijala skladno, nužno mu je pružiti pažljivu njegu i okružiti ga nježno i pažljivo. Posebna njega zahtijeva mačju kosu. Kako bi se izbjeglo stvaranje tangles, barem dva puta tjedno morate ga češljati s posebnim četkom. Također, stručnjaci preporučuju upotrebu suhog šampona za mačke, koji pažljivo uklanja prljavštinu i ne zahtijevaju kontakt s vodom. Činčila persi ne vole se okupati, pa je tijekom postupaka s vodom nužno razgovarati s njim nježno kako bi odvratili zvuk vode. Svakih šest mjeseci potrebno je okupati životinju. Šampon se dobiva na bazi boje kaputa. Pjena ne bi trebala pasti u uši i oči mačke, to treba pažljivo pratiti.

Aurikalije treba pregledati jednom svaka dva tjedna. Prljavština i ploča od njih uklanjaju se sa vrećastim obrisima umočenim u toplu vodu. Svakog dana morate obrišiti mokrom krpom kućnih ljubimaca.Svaka mačka, bez obzira na pasminu, mora hodati na svježem zraku. Vlasnici privatnih kuća mogu privremeno puštati ljubimca u dvorište. Ali prvo morate pregledati stranicu tako da je sigurno za mačku. Alternativa ovoj opciji je hodanje činčila na remenje.

Hrana za kućne ljubimce mora biti uravnotežena. Poželjno je kupiti hranu koja nije ispod vrhunske klase. Ako vlasnici vole hraniti svoje kućne ljubimce s prirodnom hranom, poželjno je jesti govedina i piletina, svježe povrće i zelje, jajašca (ne više od dva puta tjedno) i ribe s niskim udjelom masti (jednom tjedno). U zdjelici cinchila uvijek mora biti čista voda, tako da životinja može u bilo kojem trenutku ugasiti svoju žeđ.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: