🐈 Ovarija za mačke - upute za uporabu u veterini

Ovarijac za mačke: upute za uporabu i doziranje u veterini

Ovarija je djelotvorna medicina namijenjena liječenju mačaka bilo koje dobi. Dostupno u obliku injekcija. Doziranje lijeka ovisi o težini kućnog ljubimca i pojedinačnim karakteristikama. Ako se ubrizgavanje ne može izvesti samostalno, možete kontaktirati stručnjaka za manipulaciju.

Preporuča se pridržavati se pravila o sigurnosti pri radu s lijekom. Prije uporabe lijeka trebate se posavjetovati s liječnikom.

 • 1. Opis lijeka
 • 2. Indikacije i kontraindikacije
 • 3. Upute za uporabu
 • 4. Doziranje i režim doziranja

1 Opis lijeka

Ovarija je djelotvoran lijek namijenjen terapiji u veterinarskim uvjetima. Ovaj lijek proizvodi AlexAnn. Zemlja podrijetla – Rusija. Lijek je dostupan u obliku otopine za injekcije, koja je bezbojna tekućina.

U svom sastavu, lijek ima aktivne i dodatne tvari. Prvi su biljnog podrijetla i ne nakupljaju se u tijelu. Dodatne tvari uključuju metil parahidroksibenzoat, natrijev klorid, natrij acetat trihidrat, klorovodičnu kiselinu, alkohol i vodu za injekcije.

PreporučeniKapi za oči za mačke i mačke zbog suzenja, upale, zaraznih bolesti

2 Indikacije i kontraindikacije

Upozorenja za uporabu su takve patologije kao:

 • lažna trudnoća;
 • kršenje seksualnog ciklusa;
 • urinarna inkontinencija;
 • pretilost u steriliziranim mačkama;
 • disfunkcija jajnika;
 • povećana plodnost;
 • hormonalnih bolesti.

Ne postoje kontraindikacije za upotrebu, osim hipersenzitivnosti na najmanje jednu od komponenti lijeka. Identificirani su simptomi predoziranja kod kućnih ljubimaca. Lijek je prikladan za životinje bilo koje dobi.

Alergijska reakcija na lijek je moguća, s simptomima kao što su svrbež, mučnina, povraćanje, abnormalna stolica i anksioznost.

PreporučeniUpute za uporabu lijeka Zaustaviti svrbež za mačke

3 Upute za uporabu

Prema uputama za uporabu morate se pridržavati sigurnosnih mjera pri radu s lijekom. Prije rada s lijekom treba paziti da su šprica i igla sterilni. Operite ruke sapunom i toplom vodom prije korištenja proizvoda. Tijekom rada s lijekom nije preporučljivo jesti, pušiti i piti tekućine.

Injekciju treba izvesti na vodoravnoj površini.Lijek treba davati polagano i bez naglim pokretima, kako bi se izbjegle neadekvatne reakcije kućnog ljubimca. Pridržavajte se pravilnog režima tijekom cijelog tretmana. Injekcija se ne može izvršiti u kuhinji.

Nakon završetka postupka, operite ruke sapunom i vodom. Preporuča se da osobe s preosjetljivosti na lijek ili njegove komponente izbjegavaju izravan kontakt s njom. Ako lijek stigne na kožu ili sluznicu, potrebno je isprati mjesta dodira s vodom.

Ako se lijek slučajno uđe u ljudsko tijelo ili se pojavi alergijska reakcija, tada je potrebno kontaktirati najbližu medicinsku ustanovu za pomoć. Potrebno je pratiti odsustvo prolaza za uzimanje lijeka. U slučaju propuštene doze preporuča se nastavak liječenja što je prije moguće u skladu s propisom liječnika.

Uvjeti skladištenja: pri temperaturnim uvjetima od 0 do 30 °. Lijek se mora držati izvan dohvata djece. Datum isteka: 3 godine od trenutka proizvodnje. Nakon datuma isteka, morate prestati koristiti ovaj lijek.

PreporučeniZaustavite stres za mačke: karakteristike i upute za uporabu

Doziranje i režim doziranja

Lijek se mora davati intramuskularno ili subkutano. Dozu lijeka propisuje veterinar, ovisno o težini kućnog ljubimca i ozbiljnosti patologije. Preporuča se strogo slijediti dozu lijeka i shemu primjene.

Prosječna pojedinačna doza lijeka je 0,5-1,0 ml za mačku. Droga se preporuča koristiti 2-3 puta tjedno. Za 1 kg tjelesne mase propisano je 0,1 mg lijeka. Režim je prikazan u tablici:

patologijadozaTrajanje terapije
Lažna trudnoća1-2 injekcija 2-3 puta tjednoNa imenovanje liječnika
Poremećaj jajnika1-2 snimaka tjedno1-3 mjeseci
Kršenje seksualnog ciklusa3 snimaka 2 puta tjedno
Povećana uzbuđenja1 injekcije
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: