🐈 9 načina - kako se smiriti mačka tijekom estrusa

Osjećaj mačke: kako se smiriti kod kuće

Pubertet mačke se javlja u razdoblju od 7 do 12 mjeseci. Ima toplinu oko 3 puta godišnje, u trajanju od 2 tjedna. I u ovom članku ćemo vam reći kako da smirite mačku tijekom estrusa kod kuće. Nisu svi vlasnici će biti vrlo zadovoljni sa željom da nastavi vrstu svog ljubimca, jer su mačke vrlo nemirne u tom razdoblju.

sadržaj

 • Načini ublažavanja ljubimca za vrijeme estrusa kod kuće
  • Što učiniti kako bi smirio mačku tijekom estrusa:
  • Detaljnije razmotrite svaku od predloženih opcija.
 • fondovi
 • tablete
 • sterilizacija
  • Znakovi da je mačka u vrućini:
 • Preporuke vlasnicima

Načini ublažavanja ljubimca za vrijeme estrusa kod kuće

U takvim razdobljima, životinji se mora posvetiti veća pažnja, briga i naklonost. Vrlo je važno razumjeti govor tijela jezika i, ako je moguće, ispuniti svoje želje.

Što učiniti kako bi smirio mačku tijekom estrusa:

 1. Pozovite mačku da se druži;
 2. izolacija;
 3. Provedite više vremena sa svojim kućnim ljubimcem;
 4. Upotrijebite sintetski feromon nazvan "Feliway";
 5. Zagrijati kućni ljubimac;
 6. Mokriti životinju;
 7. Iskoristite narodni lijek i pripremite izvarak raznovrsnih biljaka;
 8. Dajte svom ljubimcu sedativnu pilulu;
 9. Ako vas ne zanimate potomke vašeg kućnog ljubimca, optimalno je sterilizirati.

Detaljnije razmotrite svaku od predloženih opcija.

Ako ste zainteresirani za potomke vašeg ljubimca, onda prvi i Najlakši način za smirivanje mačke u toplini je jednostavno pozvati mačku da se spriječi., No, trebate zapamtiti da joj se možda ne sviđa mačka, a morat ćete potražiti partnera za svoju mačku, dati im vremena da se naviknete jedni drugima. Također, česte trudnoće mogu naštetiti zdravlju vašeg ljubimca.

© shutterstock

Možete ostaviti svog ljubimca u zasebnoj sobi, nakon što je za njega odredio sve udobne uvjete koji ga pomažu da ga smiri. Donesite svoj krevet, stavite zdjelu vode i hranu. Ako imate i mačku, onda je potrebno ograničiti njihov pristup jedni drugima, tako da ih više ne iritira. Ako živite u privatnoj kući ili pustite svog kućnog ljubimca na ulicu, trebali biste ga ograničiti na šetnju na ulici, tako da on ne susreće mačke tamo, što će vam pomoći da se smiri njezin instinkt.

U takvim danima vaša mačka treba što više pozornosti da smiri simptome estrusa.

Igrajte sa svojim dragim ako to želi. Puno željeza tvoj ljubimac. Stvarno treba vaš milovati i to će pomoći mačiću da se opusti s estrusom, ali ne diraj njezin donji dio leđa, jer to može dovesti u uzbuđenje.

Kad igrate sa kućnim ljubimcem, pokušajte je uznemiravati tako da se želi odmoriti. Umor će umiriti životinju. Ako životinja odbija jesti, onda se hrani u malim obrocima i, naravno, mačka mora imati puno vode.

fondovi

Mirna mačka pomaže zagrijati. Izvor vrućine može biti grijaći jastučić, koji ste stavili ispod njezine klupice ili toplog ručnika. Odozgo se može prekriti svjetlosnim zavjesom. To će vašem ljubimcu pomoći da se opusti i smiri želju da poželi mačku. također, Možete kupiti posebnu viseću mrežu, koja se može objesiti na bateriju, Mačke vole sjediti na visini, zasigurno će joj se svidjeti takva viseća mreža, i uvijek će biti blizu izvora topline koji će pomoći da se smiri životinja.

Kao opciju, da biste ublažili mačku, možete plivati. Ovaj postupak će privremeno odvratiti i pomoći osloboditi uzbuđivanje tijekom estrus. Svako kupanje za mačak je malo stresa, a emocije nakon toga će pomračiti žudnju za mačkom. Ona će lizati i, za neko vrijeme, bit će jednostavno omesti od svojih potreba.

© shutterstock

Drugi način umirivanja životinje je korištenje feromona. "Feliway" je posebno razvijeni lijek i kada se koristi, mačka se mora smiriti neko vrijeme, a raspoloženje se normalizira.

Može se kupiti u tri vrste.:

 • sprej;
 • nadimljavanje;
 • ovratnik.

Također, možete koristiti folk lijekove koji mogu mirno u toplinu. Na primjer, možete napraviti izvarak kamilice, kumin i melisa. Ovaj dekocija pomaže smirivanju životinje. Možete dati mačje, što je prirodni, mekan i bezbolan način da umiruje vašeg ljubimca tijekom estrusa. Ali rezultat neće trajati jako dugo i varira od 2 do 3 sata.

tablete

Umirujuće pilule su najhitniji način za smirivanje estrusa. U tom slučaju, vlasnik mora razumjeti koji rizik uzima, jer to su hormonski lijekovi, a nakon što ih se uzme može doći do vrlo loših posljedica, vaš će ljubimac početi oblikovati natečen.

Kada kupujete ove proizvode, pitajte svog veterinara za pomoć.da samo iskusni stručnjak može vam pomoći odabrati pravi lijek koji će vam olakšati, a ne toliko štetiti vašem ljubimcu tijekom estrusa.

© shutterstock

Postoje slučajevi kada je mačka ublažena klasičnom glazbom tijekom estrusa. Na primjer, djela Bacha, Mozarta, Čajkovskog. Takvi slučajevi su vrlo rijetki i ovise o prirodi vašeg ljubimca. Umirujuća glazba ohrabruje mačku da spava, a to pomaže da se umiri ljubimac.

sterilizacija

Ako ne trebate potomke svoje mačke, možete je sterilizirati. Možda mislite da je to loše za vašeg ljubimca. Ako nemate planove za mačiće, onda vjerujte da je to najhumaniji način da smiri životinju za njega i za vas. Trenutno postoje nevjerojatni liječnici koji će provesti ovu operaciju. Medicina ne prestaje i, čak iu veterinarskim klinikama, operacije se obavljaju besprijekornom metodom, nakon čega se šavovi apsorbiraju samostalno. Kućni ljubimac će se ponašati prilično adekvatno i ima samo malu pospanost.

© shutterstock

Veliki plus sterilizacije je povećati život mačke., U prosjeku, sterilizirana mačka živi dulje od 5, ili čak 10 godina više. Nije potrebno pustiti na ulicu, koja ga štiti od drugih bolesti koje se mogu prenijeti na njega od uličnih mačaka ili kukaca. Mačka će se osjećati ugodno kod kuće i ne biti izložena nepotrebnoj opasnosti, što može uvjeriti mnoge vlasnike. Važan čimbenik bit će činjenica da možete uštedjeti vrijeme, jer ne morate tako često kupati kućnog ljubimca koji jednostavno neće biti prljav na ulici.

Dakle, prije svega, morate odrediti u toplini, ili možda vaš dragi ljubimac pati od neke druge bolesti.

Znakovi da je mačka u vrućini:

 • pojačana nježnost – ona prska od bilo kakvog dodira, trlja o kutovima, sve vrste predmeta, role na podu;
 • apetit nestaje, čak i ako je mačka prije voljela jesti mnogo;
 • genitalija se progutaju i izlučuje se čista tekućina;
 • počinje voditi češće u toalet;
 • ako se životinja počne truditi na dnu kralježnice, tada će se početi savijati i podići stražnji dio tijela;
 • ljubimac meow vrlo glasno i to ide na dan i noć, što donosi vlasnika najveći nelagodu.

Možete podnijeti estrus, ali šteti zdravlju ljubimca. Možete izdržati 2 estrusa, ali na 3 i 4 morat ćete se dogoditi s mačkom s mačkom, inače će početi s zdravstvenim problemima. Također je opasno imati je s kastriranom mačkom, jer to neće zadovoljiti njezinu potrebu za mačićima u porodu. Mačka neće biti oplođena, njezina prazna ovulacija će naštetiti njezinom zdravlju i dovesti do ginekoloških bolesti. Tekućine koje ne dovode do trudnoće uzrokuju promjenu životinja u maternici i jajnicima.

© shutterstock

Preporuke vlasnicima

U svakom slučaju, morate se pobrinuti za život mačke. U mnogim obiteljima kućni ljubimci su dio obitelji, a gubitak takvog člana može negativno utjecati na obiteljske odnose. Ako nećete prodavati mačiće, sterilizacija će biti najhumaniji način da se smiri estrus., Ovo ne samo da će produžiti život ljubimca već će vas zaštititi od članova obitelji od bolesti koje se mogu donijeti sa ulice i agresije životinje.

U slučajevima kada ne želite sterilizirati životinju, morate biti što oprezniji i nemojte zanemariti pomoć iskusnih stručnjaka.Umirivanje estrusa bez posebnih znanja i sredstava prilično je teško. Neki ljudi, bez takvog znanja, čine pogreške, što dovodi do smrti mačke ili ozbiljnih bolesti. Osjećaj mačaka je prirodni proces koji je teško mirno. Najosnovnija stvar koju trebate učiniti za vašeg kućnog ljubimca je dati mu puno pažnje.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: