🐈 Kako mirovati mačku tijekom estrusa kod kuće: kako pomoći, što učiniti?

Osjećaj mačke: kako je smiriti kod kuće

Techka kod kuće omiljena je u mogućnosti isporučiti puno nevolja. Tijekom topline mačke vrište, kotrljati na podu. Također, životinje su sposobne suzbiti pozadinu, namještaj, ponekad i obilježiti teritorij. Čišćenje mačke kod kuće moguće je bez sterilizacije.

 • 1. Kako odrediti da je životinja u toplini
 • 2. Bez korištenja droga
 • 3. Medicinske metode

Da odredim da je životinja u toplini

U svakoj životinji, pubertet se javlja u različito vrijeme, a nemoguće je točno odrediti kada će se pojaviti prva estrusa. Obično ovo razdoblje počinje od 7-10 mjeseci života, a konačno sazrijevanje odvija se u 12-14 mjeseci.

Prije nego što počnete smirivati ​​životinju ili dovesti do veterinarske klinike, morate odrediti je li to točno estrus. Jer ponekad slične simptome pokazuju bolesne mačke koje pokušavaju pokazati svom vlasniku da im je potrebna pomoć. Čim je započeo estrus, simptomi kao što su:

 • učestalo mokrenje;
 • pojavljuju se prozirni odabiri;
 • genitalije povećavaju veličinu;
 • životinja stalno lizuje;
 • promjena apetita: neke mačke jedu češće, neke rjeđe;
 • životinja stvara razne zvukove: viče, meow, purrs, tako tražeći mačku;
 • ponašanje mačke se mijenja: ona utrlja protiv ljudi i predmeta, role na podu, baca luk;
 • promjenjivo raspoloženje: onda nježan, a zatim agresivan.

Zaustavi estrus ne može, može se samo olakšati. Tijekom vrućine, važno je da je vlasnik tamo i podupirao njegov ljubimac. Ako vlasnik nema ništa protiv uzgoja potomaka, onda je najučinkovitiji način da se mačka omogući pasmini. Ako nema želje za podizanjem potomaka, onda je moguće steriliziranje. Osim toga, sterilizirane mačke nemaju bolesti genitourinarnog sustava, imaju smanjeni rizik od razvoja raka. Ali ako ova opcija nije prikladna iz bilo kojeg razloga, onda možete smiriti ljubimac na dva načina: lijekove i ne-lijekove.

PreporučeniPravila za izbor parova za uzgoj škotskih mačaka

2Ne koristite lijekove

Lijekovi mogu pogoršati hormonalni fond životinje pa morate pokušati smiriti mačku tijekom estrusa s narodnim lijekovima.

U većini slučajeva, to će joj olakšati stanje za kratko vrijeme:

 1. 1. Ispiranje.Ako se okupite mačiću, pažljivo ćete ga lizati neko vrijeme. To će dati dodatne minute šutnje vlasnicima i mir uma za mačku.
 2. 2. Aktivne igre. Potrebno je zabavljati draga. Aktivne igre će pomoći mačiću da se odmakne od želje.
 3. 3. Briga. U vrijeme estrusa mačka treba brigu i sudjelovanje vlasnika. Morate stalno razgovarati s mačkom, udariti je na glavu. Možete napraviti masažu glave i nogu. Međutim, leđa torza treba izbjegavati.
 4. 4. Spavanje. Kod spavanja, preporučuje se da se životinja zatvori u zasebnoj sobi. Potrebno je ostaviti otvoreni pristup zdjeli vode i ladicu.
 5. 5. Tama. Potrebno je izvući zavjese u sunčane dane. Sumrak će smanjiti uzbuđenje i smiruje se malo.
 6. 6. Očistite ladicu. Izuzetno je važno pratiti ladicu za WC. Mačke tijekom obilježavanja estrusnog područja. Ako je ladica čista, pokušat će označiti u ladici, a ne u drugim stvarima. Ako se ispostavilo da je mačka označila na drugom mjestu, onda bi ovo mjesto trebalo odmah ukloniti. Ali nemojte to učiniti s izbjeljivačem, inače će miris amonijaka potaknuti želju mačke da ga ponovno označi.
 7. 7. Catnip.To nije lijek i potpuno je sigurno za kućnog ljubimca. Dajući mačiću mačiću, vlasnik ga može neko vrijeme smiriti.

Ako nijedna od ovih metoda nije pomogla, morate se posvetiti medicinskim metodama.

3Medikalne metode

Prije nego što hranite svoje hormone ljubimca, morate probati sigurnije načine. Jedna od najjednostavnijih, jeftinijih i sigurnijih metoda je biljna infuzija. Za svaku pasminu djelotvorna je određena vrsta trave. Najbolje je kupiti dućan za kućne ljubimce nekoliko vrsta u malim količinama i dati im probati. Trava koja mačka će uživati ​​najviše, i morate kupiti u velikim količinama.

Prije korištenja lijekova, vlasnik će morati pažljivo pročitati upute i razumjeti koliko kapi mačka treba utrljati u krzno. Moramo djelovati strogo prema uputama, jer je višak zarazna i tijekom vremena infuzija biljaka će prestati djelovati. Nedostatak rješenja možda neće dati rezultat.

Ako ove metode nisu pomogle, možete osloboditi fizički stres mačke s blagim sedativi. Temelji se na biljkama i feromonima.Djeluju kao sedative, pa su sigurnije za mačke nego hormone. Najpopularniji su:

 1. 1. Cat Bayun.
 2. 2. Suprastin.
 3. 3. Zaustavite stres.
 4. 4. Feliwei. Jedan od najvećih nedostataka je trajanje, počinje djelovati tek nakon 2 tjedna. Dakle, njegov difuzor mora biti povezan na kraju zime, tako da u vrijeme estrusa feromon je već počeo djelovati i može smiriti kućnog ljubimca.

Ako se želi, vlasniku se mogu dati hormonski lijekovi. Najpopularniji su Stop Sex, Contrax i drugi. Prije uporabe hormonskih lijekova trebate se obratiti veterinarki.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: