🐈 Orijen cat food: 4 popularne vrste, mišljenja, opis

Orijen Feed Recenzije

Orijen brand feedovi proizvedeni su u Kanadi od strane Champion Petfoods i postavljeni su kao puni super-premija dijeta. Svaki pripravak je uravnotežen kompleks s niskim sadržajem ugljikohidrata i visokog proteina. Jedna od glavnih prednosti Orijen hrane jest nedostatak žitarica – balastnih tvari koje dovode do pretilosti kod životinja, au nekim slučajevima uzrokuju alergije. Pročitajte dalje kako biste shvatili je li vrijedno davanje ove mačje hrane?

sadržaj

 • Pro i kontra
 • Popularni brandovi
 • Recenzije

Origen mačka hrana je načinjena od svježih izvora bjelančevina – jaja, puretina i piletina, losos, šuga, pastrva, školjkaša, čašica. Proizvodi se ne podvrgavaju zamrzavanju i očuvanju kemikalija i odmah se šalju za preradu. Povrće i ostali sastojci vitamina (jabuke, crni ribiz) uključeni u sastav su vapneni, što vam omogućuje da uštedite maksimalnu količinu korisnih tvari.

Proizvođači su se brinuli o poboljšanju zdravlja mačaka, pa stoga dodavajte granulama i konzerviranoj cikorije, piskavica, maslačak, kamilice, metvice, kalendula, kurkuma, ljekovitih koroma i drugih biljaka.

U Orijenovim hranama nemoguće je pronaći umjetne aditive u obliku pojačivača okusa koji su opasni za konzervanse životinja, na primjer, etoksikin, butiloksitoluen i drugi. Proizvodnjom se ne koriste živeći, jer imaju nisku energetsku vrijednost u odnosu na meso i ribu. Orijen nema oksida i sulfata, genetski modificiranih sastojaka, gluteina i biljnih bjelančevina.

Pro i kontra

Prednosti Orijen hrane uključuju:

 • prirodni sastojci u sastavu;
 • sadržaj proteina od najmanje 70%;
 • sastav vitamina (voće, povrće, bilje);
 • jasan i potpuno proziran sastav (do naznaka korištene sorte voća);
 • dostupnost (Orijen hranjenje se prodaju ne samo u veterinarskim lječilištima, već iu trgovinama malim kućnim ljubimcima unutar pješačke udaljenosti).

Nedostatak hrane je njegova cijena: svaka kvalitetna hrana, kao i većina vrhunskih feedova, nije jeftina. Pored toga, u retku s tim imenom nema vlažne hrane (konzervirana hrana, vrećice).

Orijenove najpopularnije namirnice

 1. Orijen Cat & Kitten
 2. Orijen Six Fish
 3. Orijen Tundra
 4. Orijen Fit & Trim Cat

Orijen Cat & Kitten

Orijen Cat & Kitten je najčešća i najprodavanija Orijenova suha hrana za mačke i mačke svih pasmina.85% granula sastoji se od prerađenog svježeg mesa, ribe i jaja, 15% – od voća i povrća. Krumpir i žitarice ove vrste hrane ne sadrže. Za meso se proizvodi klaonica divljači uzgojenih pod uvjetima prirode. Osim mišića, koriste se crijeva i hrskavice, koji su izvor kalcija, fosfora, magnezija, kalija i drugih mikro i makro elemenata potrebnih za dug i zdrav život mačića ili odraslih mačaka i mačaka.

Umjesto pojačivača okusa i okusa koji su neprihvatljivi za super-premium klase, dodaje se sublimirana jetra koja svojim mirisom potiče apetit životinja, pa se hrana ugošćuje užitkom čak i sretnim kućnim ljubimcima.

Sastojci Orijen Cat & Kitten granula: piletina i puretina, jaja, piletina i puretina jetra, lignje, haringa, srce purana i piletina, pileća vrata, skuše, sardine, piletina, crvene i zelene leće, zelene i žute grašak, grah, bundeva, tikvice, pastus, mrkve, jabuke i kruške, kelj, špinat, cikle i repa, smeđe alge, brusnice i borovnice, jadranske bobice, korijenje cikorije, češnjak, althea, lavanda cvijeće.

Orijen Cat & Kitten je obogaćen kolin kloridom, cinkovim i bakrenim kelatom.

Kalorijski sadržaj je 4160 kcal po 1 kg proizvoda.

Nedostaci ove vrste hrane uključuju njezinu zabranu za mačke s patološkim stanicama jetre. U nekim slučajevima, razdoblje navikavanja na Orijen Cat & Kitten može povećati pokret crijeva.

Trošak Orijen Cat & Kitten hrane (u ruskom rublju od početka 2018.):

 • 0,34 kg – 411 rubalja;
 • 1,8 kg – 1739 rubalja;
 • 5,4 kg – 3599 rubalja;
 • 17 kg – 9979 rubalja.

Kupiti

Orijen Six Fish

Porijeklo 6 Riba – hrana koja se temelji na ribi. Najčešće ga kupuju vlasnici mačaka koji su alergični na govedinu, piletinu, puricu i druge vrste mesa. Peleti se sastoje od 85% mesa iz oceana i morske ribe i 15% od voća i povrća. Nedostaje zrno i krumpir. Hrana je u potpunosti uravnotežena i može biti jedini izvor hrane za mačke. Dovoljno male količine niskog glikemijskog ugljikohidrata (ne više od 16%) ne dopuštaju životinjama povećanje težine.

Granule ove suhe hrane izrađene su od svježe ohlađene ili brzo smrznute sirove ribe. Nakon što je lov ribe nije izložen konzervansima. Dio sirovine se suši pri temperaturi od oko 90 stupnjeva. Ova metoda omogućuje obogaćivanje granula visoko hranjivih proteina u visokoj koncentraciji.Svježa riba je također visoko hranjiva bjelančevina, ali bez dehidracije, to bi bilo mnogo nužnije. Velika količina hrane u svakoj hranidbi bi se protezala mačem u trbuhu, uzrokujući da stalno osjeti osjećaj gladi.

Granule se proizvode ne samo od fileta, već i od grudi i koštanog tkiva riba, koji sadrže elemente u tragovima koji su nužni za zdravlje. Dodatno, Orijen Six Fish obogaćen je samo bakrom, cinkom i kolinom.

Sastav limuzina Orijen Six Fish: sardine (do 26% ukupnog volumena), hake, skuše, kopriva, grmlje, jedro, plavi val, bakalar, crvene i zelene leće, zelene i žute grašak, slanutak, grah, bundeva, tikvice, špinat , mrkve, kruške, kelj, špinat, althea korijenje, cikorija, čičak.

Unos kalorija: 4120 kcal po 1 kg proizvoda.

Nedostatke. Vlasnici životinja kažu da ova vrsta hrane nije uvijek na prodaju u stacionarnim trgovinama. Osim toga, u nekim životinjama s individualnom netolerancijom na komponente riba, može uzrokovati alergije.

Trošak hrane Orijen Six Fish (u ruskom rublju početkom 2018.):

 • 0,34 kg – 429 rubalja;
 • 1,8 kg – 1882 rubalja;
 • 5.4 kg – 3999 rubalja.

Kupiti

Orijen Tundra

Origen Tundra je kompletna, uravnotežena mačka hrana svih pasmina. Najčešće se hrana kupuje u slučajevima kada žele diverzificirati prehranu svojih kućnih ljubimaca.Prije ili kasnije, hranjenje na temelju piletine ili ribe uznemiri mačke, počinje da se apsorbira s mnogo manjim apetitom, životinja izgubi težinu, postaje manje aktivna. Orijen Tundra je izvrsna alternativa tradicionalnoj hrani.

Poput drugih Orijen suhih namirnica, Tundra je 85% mesa, 15% povrća i voća. Grain i krumpir nisu dodani.

Sastav Orijen Tundra granule: kozu, divlje svinje, jelena, patka, jarka, pastrva, patka i pelvin, bubrega bubrega, skuša, sardina, plavog whitinga, masnoća pataka, crvenih i zelenih leća, zelenih i žutih grašaka, kobasica, špinat, korijenje cikorije, sarsaparilla, althea, divlje ružičaste bobice, borovnice i javor.

Kelat bakra i cinkova i kolin klorid koriste se kao dodatak prehrani.

Unos kalorija je 4120 kcal po 1 kg proizvoda.

Neke mačke u početku s nepovjerenjem mogu se odnositi na ovu hranu, budući da će im okus granula biti previše neobičan. Međutim, to se ne može smatrati nedostatkom, jer od 2-4 životinje životinje počinju jesti hranu s velikim apetitom.

Trošak Orijen Tundra hrane:

 • 0,34 kg – 499 rubalja;
 • 1,8 kg – 2395 rubalja;
 • 5.4 kg – 4545 rubalja.

Kupiti

Orijen Fit & Trim Cat

Orijen Fit & Trim Cat je jedina specijalizirana hrana koja se prodaje pod brandom Orijen. Origen Fit i Trim Cat Feed za mačke dizajniran je za kućne ljubimce koji imaju prekomjernu težinu ili su skloni punini. 85% granula sastoji se od mesa uzgojenih u uvjetima blizu prirodnih, pilića i purana, njihovih jaja i riba ulovljenih u prirodnim vodama. 15% ukupnog volumena granula – povrća i voća. Sastav hrane i krumpira nisu uključeni.

Kako bi mačka mogla riješiti višak težine, postati zdravija i aktivnija, potrebno ju je prenijeti na prehranu s niskim udjelom kalorija, ali s visokim sadržajem bjelančevina. Zahvaljujući slanutku, bundevu, voću, zelenilu, koji je dio nje, proces probave se ubrzava, metabolizam se normalizira, razina glukoze u krvi stabilizira, što značajno poboljšava njegovo zdravlje.

Sastav grana Orijen Fit & Trim Cat: pileće meso, jaja, haringa, puretina, piletina i puretina, kopriva, skuša, oslić, piletina, pollock, sardine, crvene i zelene leće, žute i zelene grašak, butternut squash, tikvice, mrkve, jabuke,kruške, kelj i špinat, vrh crijeva i vrhovi repa, morska trava, brusnice, borovnice, mlijeko čička, korijenje cikorije, čičak, althea.

Unos kalorija: 3710 kcal po 1 kg proizvoda.

Hrana nema značajne nedostatke osim potrebe za hranjenjem mačke 3-6 mjeseci (osim ako liječnik drugačije ne propisuje) sve dok se ne pojavi trajni gubitak težine.

Cijena Orijen Fit & Trim Cat:

 • 0,34 kg – 408 rubalja;
 • 1,8 kg – 1809 rubalja;
 • 5.4 kg – 3730 rubalja.

Kupiti

Recenzije Orijen mačje hrane

Vladimir, vlasnik Maine Coona:

Moja se mačka predstavila kao odrasla osoba pa je pitanje hranjenja oštro i vrlo oštro poraslo. Nažalost, mačka nije bila u najboljem stanju: mršava, dosadna, penjačka kosa, vodene oči. Kupio sam prvu od kvalitetne hrane – Orijen Cat & Kitten i nije ga požalio. Recenzije o izvorima Origen za mačke nije pročitao – jednostavno nije imao vremena. Naravno, dnevna se stopa morala izračunati u skladu s masom moje mačke. Moja Coon se uputila na krekere, još ih voli. Mjesec dana kasnije, vuna je postala sjajna, obložena, ništa više nije iz očiju. Unatoč svojoj dobi (5 godina), Kun je još uvijek nježan i razigran, poput mačića.

Elizabeth, ljubavnica dviju čistokrvnih mačaka:

Pronašao sam letjelicu na ulici, iscrpljena i pretučena od mačke, a mjesec dana kasnije moji rođaci su me iznenada učinili sretnim sa Bassom, masti i lijenog mačka bez znakova bilo koje pasmine. Pitao se: kako ih hraniti oboje? Jedan je potreban hranu s niskim sadržajem kalorija, a drugu s visokom. I počeli su odnijeti hranu jedni od drugih od prvog dana jer ih ne možete objasniti da je crvena zdjela samo za Basi, a žuta je samo za Lethy. Veterinar je savjetovao Orijen Fit & Trim Cat. Dijelovi su bili posuti točno istim, ali prvi mjesec je morao hraniti mačke jednu po jednu kako bi precizno kontrolirala tko je jeo i koliko. Zatim su se moje djevojke spojile s likovima, i malo sam se smirio: počeli su jesti zajedno, prestali se boriti za hranu. Na Orijen Fit & Trim Catu sjedili smo oko pola godine. Letha je stekla 1 kilogram, a Basia je pala na isti način. Sada imam dvije lijepe i najznačajnije zdrave mačke.

Margaret, ljubavnica britanske mačke:

Moja mačka je strašno nervozna. Ako stavite nešto pogrešno u svoju zdjelu, ona će se okrenuti, meow, okrenuti i ostaviti. Prijestup će biti barem cijeli dan, sve dok ne budete s nekim ukusnim. Mi smo joj mučili temeljito, ali je ljubav, infekcija, sa svim srcem.Ja sam obožavatelj Orijen i Acana hrane za mnogo godina. Ja sam ih hranio mojoj prethodnoj mački, sada hranim sadašnjost. U načelu, problem s prekršajima je riješen: mačka odbija Orijen granule samo kad su smrtonosno umorni od njega. Pokušavam uzeti mala pakiranja, ali dvije ili tri vrste, ulijem ih u posude s čvrstim poklopcem i dajem im malo. Tjedan je jedan feed, drugi tjedan, a treći. Metoda u slučaju naše drage radi besprijekorno: zadovoljna je i sretni smo.

Vladimir Ivanko, veterinar državne veterinarske bolnice:

Feed Orijen drago. Ne mogu ništa reći o njima. Na dužnosti, suočeni s različitim mačkama, i primijetio sam da oni koji su hranjeni super premium hranom, stvarno izgledaju i osjećaju se bolje. Sastav hrane Orijen proučavao je. Kao specijalist, on mi je uredio u svim imenima hrane za ovu tvrtku. Preporučujem li ovaj feed? Umjesto toga, da. Bolje je ne uštedjeti na zdravlju vaših kućnih ljubimaca, a zatim ćete potrošiti više na lijekove i izlete u klinike.

Elena Stefanovich, bolesnica liječnika "Frank":

Nemam pritužbi na Orijenove hrane. Ne preporučujem samo vlasnicima naših četveronožnih pacijenata, kupujem je za moje dvije mačke i mačku.Imam čistokrvne životinje, izložba, pa ne mogu si priuštiti da riskiram njihovo zdravlje i izgled.

Zaključci o hrani

Orijen linija, predstavljena u četiri vrste hrane, čini povoljan dojam. Unatoč visokoj cijeni, tvrdili su da su popularni.

Balansirana suha hrana omogućuje vam održavanje zdravlja mačaka tijekom cijelog života.

Orijen hrane se razlikuju samo u sastavu. Jedan tip je univerzalan za mačke, pse i mačke svih pasmina, druga se sastoji od ribe (za životinje s alergijama na piletinu), a treći omogućuje da se razlikuju izbornika na štetu članova jelena mesa, divljih svinja, koza, četvrti – niskokalorični i omogućuje pružiti životinji prehrambenu prehranu.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: