🐈 Oregon Rex: mačka fotografija, cijena, pasmina, karakter, video, rasadnik

Oregon Rex

Oregon Rex je vrlo rijetka, čak i izumrla mačka pasmina koja se može reći da je nastao kao posljedica genetske mutacije. Prvi put, Oregon rexes pojavio se u Sjedinjenim Državama u 40-ih, ali sredinom 70-ih čistokrvni predstavnici pasmine gotovo su nestali.

Povijest podrijetla

Oregon Rex mačke imaju prosječnu veličinu i težinu od 4-6 kg. Službena pasmina standarda nije registrirana, ali opis tih mačaka i njihovi glavni znakovi razlikovanja od ostalih Rex su:

  • Glava je klinastog oblika, srednje veličine, s visokim jagodicama i izvanrednim jastučićima brkova, sami brkovi kratki ili kovrčavi;
  • Uši – velike s zaobljenim vrhovima, postavljene visoko, široke u podnožju, uz jedva primjetne napetosti;
  • Oči – ovalne, srednje veličine, razmaknute. Boja može biti drugačija i ovisi o boji;
  • Tijelo je uredno, duguljasto, slično American Shorthair;
  • Noge – dugo s malim zaobljenim jastučićima;
  • Rep: tanak, dug, odgovara izduženom tijelu, naliježe prema vrhu;
  • Vuna – kovrčava, svilenkasta, kraća od njemačkog Rexa ili Cornish Rexa. Zbog slabe fleksibilnosti, kaput je dulji od podsloja. Na vunu od čekinje više rijetko.

karakter

To su nježne, zahtjevne i razigrane mačke. Vole upoznati nove ljude, ali se polako prilagođavaju novom okruženju. Za svog gospodara, Oregon Rex je pravi prijatelj i pratilac života koji ga stalno prati.

Budući da su to prilično aktivne mačke, trebate ih hraniti visoko kaloričnom hranom kako biste napunili njihov miris energije. I iako ova pasmina nije sklona pretilosti, još uvijek je potrebno pratiti ravnotežu proteina, masti i ugljikohidrata u hrani. Idealna opcija kao i uvijek će biti uravnotežena hrana. Ove mačke neće odbiti od "živih vitamina" u obliku zelene trave, zob.

Oregon Rex ne baca puno, ali bolje je da ne započinje alergične bolesnike. Kota mora biti četkica tjedno za uklanjanje mrtve kose, masažu kože i poticanje cirkulacije krvi. To će vunu dati živahni sjaj. Nužno je također očistiti uši, zube i oči.

boja

Značajke Oregon Rexa je da mogu biti različitih boja i uzoraka. Često postoje mačke boje tortie, crvene, s bijelim točkama na licu i šapama, čvrste boje (monophonic). Postoje Oregon Rexes i tabby uzorak, dok je na čelu jasno vidljiv uzorak u obliku slova "M".

Sljedeće fotografije pokazuju kako izgleda Oregon Rex:

Neke dodatne fotografije prikupljaju se na videozapisu:

Koliko je Oregon Rex mačka

Kako odrediti koliko će vas koštati Oregon Rex mačić? Prije svega, potrebno je još jednom naglasiti da prema službenim podacima čistokrvni Oregonci više nisu danas. Možete se ponuditi samo mačići iz hibrida različitih tipova rexa: Oregon, Devon, Cornish. U inozemstvu, cijena takvog mačića počinje od 300 dolara (17 tisuća rubalja / 7 tisuća UAH). Ovisno o spolu, vanjskim karakteristikama i pedigre, cijena može porasti na 600 $ i više (34 tisuća rubalja / 14 tisuća UAH).

Budući da je ova mačka teško pronaći, možda vam se sviđa pasmina mačaka Laper ili Selkirk Rex.

Gdje kupiti?

Pronađite barem neku vrtić Oregon Rex, čak i na stranim mjestima. Postoje samo privatni uzgajivači koji se bave uzgojem bezbrojnih Oregonaca. Ako razmišljate o naručivanju mačića iz inozemstva, dobit ćete povratnu informaciju o prodavaču i posavjetujte se sa stručnjakom u ovoj pasmini.

U Rusiji su samo rasadnici drugih Rex pasmina. Na primjer, Devon-Rex vrtić djeluje u Moskvi //www.devonrexcat.ru/

U Ukrajini, oni također pasmina različitih Rexes: tamo, Cornish Rexes mogu se kupiti u Kijevu //cornish-rex.kiev.ua/

Uzgojeno cornisha i Minsk //avicats.com/

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: