🐈 Maine Coon - opis mačke, fotografija, njege, podrijetla

Opis pasmine Maine Coon

Kupnja Maine Coon kućnog ljubimca, osoba pronađe pravi prijatelj s velikim srcem i otvorenom dušom. Opis Maine Coon pasmine povezan je s osebujnim fiziološkim podacima životinja i njihovim jedinstvenim karakterom.

sadržaj

 • Porijeklo i opis pasmine
  • Povijesna pozadina
 • Znakovi pasmine Maine Coon
  • Jedinstven izgled određuje sljedeće standarde i opis:
 • Fotografija Maine Coon
 • Opis prirode mačke pasmine Maine Coon
 • Navike i navike Maine Coon
 • Uvjeti zadržavanja
  • Maine Coon Care – Opis:
 • Maine Coon mačka hrane
 • Maine Coon: Zdravlje i bolest
 • Zaključimo

Predstavnici Maine Coon – veličine prvaka među domaćim mačkama širom svijeta. Ove mačke nisu samo izuzetno lijepe, one su iznimno zanimljive u njihovom ponašanju, navikama i temperamentu.

Porijeklo i opis pasmine

Maine Coon u prijevodu je Manx rakun, prva riječ potječe od imena sjeverne države Maine, gdje su se ove mačke prvi put pojavile, a druga riječ povezana je s tipičnim vanjskim sličnostima ove mačke i rakuna.

Poljoprivrednici su naširoko koristili lovačke sposobnosti i prirodne instinkte ovih životinja.

Postoji mišljenje da su ponašanje pasa inherentne predstavnicima ove pasmine. Prvi poznati Maine Coon bio je mačka pod imenom kapetan Djenskkoji je 1861. godine govorio na izložbama u Bostonu i New Yorku. Nakon toga, pasmina je postala vrlo popularna po cijelom planetu, a danas u Rusiji Maine Coons postaje sve više raširena. Unatoč visokoj cijeni, mnogi se ljudi pojavljuju i vole ih.

Povijesna pozadina

Porijeklo i opis Maine Coona povezan je s navigatorom Charlesom Kuhnom, koji je putovao s brodom s njegovim kućnim ljubimcima – predstavnicima dugotrajnih pasmina. Putujući po zemljama Nove Engleske, njegove mačke i mačke pomiješane s mještanima, što je dovelo do izgleda u njihovoj smeđi neobičnih pahuljastih i velikih mačića. Ova priča je Maine Coon poznata kao "Kuhnove mačke", jer su ih nadimena dugogodišnji stanovnici tih mjesta.

© shutterstock

Znakovi pasmine Maine Coon

Poslovna kartica Maine-Coona je velika glava i šape, nagnute oči i visoke uši s remenima, moćnom gradnjom i dugim grmovitim repom. Što nije domaća utroba ?!

Jedinstven izgled određuje sljedeće standarde i opis:

 • Tijelo.Opsjednuto pravokutno tijelo s razvijenom i masivnom muskulaturom, velikom glavom i snažnim udovima, širokom ćelijom prsnog koša i vrlo dugim repom.
 • Glava. Velika glava s ravnim i oštrim obrisima, s velikim nosom i uzdignutim jagodicama.
 • Očima. Oči u obliku badema su široko raspoređene, njihova je boja u skladu s općom sjenom životinje.
 • Uši. Velike, široke uši na podnožju su visoke i vertikale, ukazane su i završavaju s remenima tipičnim za Maine Coon, poput risa.
 • Podignite glavu Jaka i velika brada je u skladu s usnama i nosu.
 • Rep. Dugi i grmljivi rep bi trebao doći do ramena, širok u podnožju i lagano se zaklanja na vrh.
 • Šape. Čupavi srednje šape duž duljine, između prstiju tu su male vunene pramenove.
 • Boji. Priroda je nagradila uzgoj najrazličitijim nijansama vune. Oni imaju sijamansku, crvenu, čokoladu, bijelu boju breskve i crne boje.
 • Vuna. Glava i ramena životinje prekrivene su kratkom kosom koja se proteže duž leđa, strane i trbuha. Gornji sloj pada glatko, osjeća se tvrd, ima debeli i pahuljasti podsada. Na vratu može biti trbuščić ili ovratnik.
 • Težina velike žene može doseći 9-10 kg, muškarac – do 11-12 kg, u prosjeku je životinjska tjelesna težina 7-8 kg. Mačići su rođeni težine do 150 do 170 grama, za usporedbu, težina običnog djeteta je samo 70-110 grama.
 • Godine. Maine-coons žive u prosjeku od 10 do 12 godina, dugu jetru obilježavaju 15-16 godina života.

Među najpopularnijim pasmina na svijetu, Maine Coons preuzela je časno 3. mjesto, divovske mačke su se prepustile samo perzijancima, koji su uzeli 1. mjesto i egzotičare koji su se smjestili na drugo mjesto!

Fotografija Maine Coon

Fotografija №1

Velika odrasla mačka u rukama dječaka. Na licu su svi najbolji znakovi: mramorna siva boja, velika glava i šape, šiljaste uši s remenima, izduženo tijelo i dugi pahuljasti rep. Odmah očigledno – oni su pravi prijatelji!

Foto broj 2

Crvena Maine Coon – sjaj boje i teksture vune! Strašan izgled i tipično kraljevsko držanje – manifestacija pasmine i unutarnjih kvaliteta životinje u svojoj slavi. Nemoguće je ostaviti neprimjetno najveće značajke – masivni nos, koso oči, visoke uši i široke jagodice. Stvarno lijep i graciozan predstavnik obitelji!

Slika broj 3

Boja ove mačke kombinira nekoliko nijansi sive i bijele. Ona lako i sa zadovoljstvom prolazi kroz snijeg, u kojem joj pomaže fiziološka struktura njezinih šapa.Glatka i gusta vuna prekrasna su zaštita od vjetra i hladnoće, pri niskim temperaturama završava s pahuljastim podlogama, a životinja postaje još vizualnija. Rajska i inteligentna mačka!

Fotografija №4

Maine-Coon je tinejdžer boje breskve, ima razigran i otvoren izgled, zanima se što se događa, što je svojstveno predstavnicima ove pasmine. Iz videozapisa i fotografija pasmine Maine Coon možete vidjeti tipične osobine – snažan nos i širom otvorene oči, lijepe ovratnike i zdrave ružičaste uši, pa čak i velike šape s vunenim čupercima između prstiju. Slatka, znatiželjna i aktivna kućni ljubimac!

Opis prirode mačke pasmine Maine Coon

Jedinstvena pojava prati ne manje zanimljiv opis prirode i navika tih životinja. Zato su Maine Coons posebni:

 • Društvenost i interpersonalne vještine. Opis karaktera pasmine Maine Coon počinje činjenicom da mrze samoću. Naprotiv, oni bi trebali biti u središtu pažnje iu gustu od svih događaja koji se zbivaju u kući. Nekoliko mačaka spavaju, vole razmatrati izvana, savršeno se prilagoditi ritmu života vlasnika – općenito,s vremenom postaju jednaki članovi obitelji.
 • Ljubaznost i prijateljstvo. Opis Maine-coon mačka može se opisati kao apsolutno ne pokazuje agresiju. Ne postoji takva stvar da su tijekom igre počeli klepati i zviždati, što se često događa s drugim pasminama. Njihova zastrašujuća pojava uopće se ne podudara s nekom vrstom i mekom dušom.
 • Um i snalažljivost. Inteligencija Maine Coona je na najvišoj razini, mačke mogu naučiti mnogo momčadi i igara, to su inteligentne, logične, inteligentne i snalažljive životinje. Mogu otvoriti vrata sa svojim šapama, donijeti razne predmete, otići na zahod, uhvatiti igračke, jesti iz šape, stajati na stražnjim udovima i tako dalje.
 • Razigranost i znatiželja. Do starosti, Maine Coon zanima sve, vodi aktivan život i ostaje "dijete", zlostavljač i shalunishka. Očigledno, ostatak tih mačaka ne daje lovni instinkt skriven u njima.
 • Ljubav i milovanje. Nema ograničenja ljubavi i nježnosti tih kućnih ljubimaca, ali to uopće ne znači da će sjesti na svoje ruke. Maine-coons pokazuju svoju ljubav na sljedeći način: oni utrljaju na nogama, leže uz njih, nagnuti se, purring i poking njihova lica.Opis omiljene navike Maine Coon bilo koje dobi – je spavati s vlasnikom.
 • Aktivnost i sloboda. Pješačenje za Maine Coon je neophodan i važan atribut njihovog života. Hodat će u svim vremenskim uvjetima, brzo se naviknuti na ovratnik i uzicu. Opis na ulici: ponašati se mirno, neće pobjeći i sakriti se.
 • Otvorenost i živost su glavni znak Maine Coon pasmine. Mogu živjeti u bilo kojoj obitelji. Ako postoji mnogo djece okruženih Maine Coonom, tada će definitivno odabrati svog ljubimca. Uz malu djecu, mačka je pristojna i susretljiva, nikada neće dodirnuti dijete. Ako u kući postoje drugi kućni ljubimci, to nije bitno, mačke, ptice, glodavce ili pse, Maine Coon će biti sjajan prijatelj i pratilac.
 • Čistoća i čistoća. Za svu svoju milost, Maine Coon može biti nespretan – raspršiti hranu oko tanjura, prelijevati vodu, kucati nešto na podu. Što se tiče WC-a i higijene, te mačke su iznimno uredne i čiste.

Zanimljivo pitanje: što razlikuje Maine Coon mačke od mačaka? U smislu fizioloških parametara i opisa, mužjaci su značajno veći od ženki. Prema vlasnicima mačke više nježan i nježan, ali više neovisan i neovisan.Istovremeno, ženke su najbolji lovci od predstavnika suprotnog spola. Većina grabežljivih instinkta budi se u njima kad se rodi rođendan. U ponašanju s vlasnikom, muškarac podsjeća na "odani pas", nema ograničenja osjećaja predanosti i zahvalnosti Maine Coon.

© shutterstock

Navike i navike Maine Coon

Opis Maine-Coon je suprotan vanjskoj ozbiljnosti i opasnosti životinje, u stvarnosti je dobronamjerna i razigrana mačka, čiji se pogled želite osmjehnuti. Dobro se slažu s djecom, igraju ih i čuvaju ih. Kontraindikacije s osnivanjem Maine Coon mogu biti samo alergijske reakcije na krzno životinja, budući da su podložne proljevu gotovo tijekom cijele godine.

Kućni ljubimci Maine Coon pasmine ne boji se oštrih zimskih uvjeta – dizajniran je za poseban oblik šapa za hodanje u snijegu, gusta vlažna vuna i ogroman pahuljasti rep koji možete sakriti i sakriti od ekstremne hladnoće.

Za razliku od ostalih pasmina, opis Maine Coon mačke pasmine odnosi se na ljubav prema vodi i ribnjacima. Maine-coon neće odbiti plivati ​​i plivati ​​s vlasnikom, moliti da se tušira s tobom, rado će se popeti u kadu i neće odbiti da se opere pod slavinom.

Uvjeti zadržavanja

Predstavnici Maine Coon pasmina vole otvoreni teren i slobodu, ali to ih ne sprječava da se lako prilagode i naviknu na život u metropoli. To su nemirne mačke koje trebaju trčati, skočiti i igrati, razvijati svoje tijelo i jačati mišiće. Najveće mačke na planetu daju puno radosti i ljubavi prema njihovim vlasnicima, posebice djeci, koliko su staro oni ne bi bili.

Maine Coon Care – Opis:

 • Snaga. Veliki ljubimac voli jesti čvrstu i ukusnu, tako da zdjela mora biti prostrana i jaka, izrađena od stakla, metala ili keramike, odvojeno za hranu i vodu.
 • Kućni uvjeti. U kući Maine Coon uvijek će naći mjesto za sebe, nikada neće biti nametljiv i agresivan. Možete kupiti ili samostalno napraviti krevet za svog kućnog ljubimca, s obzirom na njegove postavke i dimenzije.
 • Pješačka. Preduvjet za očuvanje zdravlja i dugovječnosti neobičnog kućnog ljubimca. U idealnim uvjetima, potrebno je svakodnevno prošetati sa Maine-Coonom, ako je to nemoguće, potrajati dugo i nekoliko puta tjedno.
 • Igre. Maine-coons svih dobnih skupina vole igračke, tako da moraju biti mekane i sigurne stvari, bez sitnih detalja koje se životinja može odrezati i gutati.
 • WC.Ladica za mačke uvijek bi trebala biti čista, uobičajeni pijesak ili specijalizirani skladišni sastav mogu poslužiti kao punilo, u skladu s onim što se navikava. Imajte na umu da će veliki kućni ljubimac zahtijevati prostranu ladicu.
 • Kupanje. Kućni ljubimac mora se okupati po potrebi, kada kaput izgleda masno i stavi zajedno. Velike mačke vole vodene tretmane, tako da ih možete napuniti iz kašičice ili ih oprati u tušu. Oprez zahtijeva uši životinje, izbjegavajte dodir s tekućinom. Pranje bogate i duge vune uključuje korištenje posebnih šampona i gelova.
 • Podrezivanje kandži. Ovaj postupak se mora ponoviti svaka 2-3 tjedna, koristeći posebne zube manikura. Dobiti grebanje za Maine-Coon – ljubimac će vam biti neizmjerno zahvalan.
 • Higijene oči i uši. Opis higijenskih mjera: kad oči postanu prljave, treba ih očistiti i dezinficirati pomoću pamučnih jastučića i posebnih otopina za oči. Životinjske uši treba provjeriti ne manje od jednom tjedno. Zagađivanje iz ušiju nježno se uklanja s vatom.
 • Češljanje.Duga i gusta vuna imaju svilenkastu strukturu koja uvelike olakšava proces češljanja i njege životinje. Pale se akumuliraju ispod pazuha i na abdomenu, ako ih je nemoguće izdužiti, onda ih je bolje rešiti ih s bazom škarama. Kopiranje Maine Coona treba redovito – 2-3 puta tjedno, idealno – svaki dan. Da biste to učinili, kupite metalni češalj s gumiranim zubima za dugu kosu i posebnu četkicu za gustu podlogu. Što se tiče češljanja Maine Coons su prilično strpljivi i mirne životinje.
 • Četkanje zubi Tjedna oralna higijena bit će izvrsna prevencija bolesti zuba i desni životinje.
 • Cijepljenje. Od dobi od 2 mjeseca, mačići, koji su postali jači, počinju planirati planirana cijepljenja; Povremeno nosi Maine Coon za preventivno ispitivanje veterinara. I uz pojavu bolnih simptoma potrebna je hitna specijalistička pomoć.

Značajke pasmine i održavanje Maine Coon – to je povećana potražnja za čistoćom okoliša i osobne higijene, kao i kvalitetu hrane, ne čudi što se nazivaju "kraljevskim mačkama"!

© shutterstock

Maine Coon mačka hrane

Za hranjenje Maine-Coon mačke, potrebna vam je visokokvalitetna, uravnotežena, visoko proteinska i hranjiva hrana. Suha hrana mora se kombinirati s konzerviranim. Bolje da ne uzmete hranu za žitarice za Maine Coons, hrana bogata kaloričnom ugljikohidratom može izazvati dijabetes i pretilost. Prvi sastojak posebne hrane za divovsku mačku jest meso.

Opis prehrane na prirodnoj osnovi – do 70% prehrane treba biti meso i mesni proizvodi, preporuča se nadopuniti jelovnik s jajima, kašom, povrćem, mliječnim proizvodima i mliječnim proizvodima, svakako pratite prehranu vitaminom i mineralnim dodatkom. Zdjele za hranjenje trebaju biti izrađene od stakla ili nehrđajućeg čelika, a plastična masa je vrlo nepoželjna.

Pročitajte više u članku Pravilna prehrana Maine Coons.

Maine Coon: Zdravlje i bolest

Ova pasmina mačaka razlikuje se od zdravlja i izdržljivosti, dobro prilagođen fizičkom naporu i teškoj klimi.

U prosjeku, njihov životni vijek je 12-15 godina.

Hipertrofična kardiomiopatija (HCMP) najozbiljnija je za zdravlje Maine Coona.Ova patologija povezana je s srcem, napreduje brzo i javlja se u starijoj djeci.

Druga bolest uzrokovana genima, koja se manifestira od dobi od šest mjeseci – spinalna mišićna atrofija (SMA). Bolest utječe na kičmena moždina životinje, glavni simptomi koji se manifestiraju u kršenju mišićavog rada udova.

Mačji pas Maine Coon često pati od policistične bolesti bubrega i osteoartritisa, obje bolesti su genetski prirode.

Zaključimo

Iz gornjeg opisa, slijedi da je neporeciv činjenica da je Maine Coon posebna mačka za posebne vlasnike. Sve u njima je skladno i lijepo – od izgleda i strukture do karaktera i rasporeda životinje. Život s takvim kućnim ljubimcem u kući sigurno će biti zanimljiv, svijetao i aktivan!

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: