🐈 7 pasmina mačaka s velikim ušima

Opis mačaka s velikim ušima

Otjerati mit da mačke s velikim ušima imaju osjetljivije uho od običnih. Njihova osjetljivost na zvuk je ista. Zašto onda te orlovi osvoje naše srce? Velike ljepote imaju svoj šarm i privlačnost iz prirode. Struktura njihovih ušiju je razumna i nije mutacija ili drugi neuspjeh. Najčešće je to zbog orijentalnog ili afričkog podrijetla. Velike uši su potrebne za nužnu izmjenu topline u vrućoj klimi. Inače, mačka će patiti od pregrijavanja.

sadržaj

 • Pasmine velikih mačaka
  • Abyssinijska mačka
 • 2. Somalija
  • 3. Orijentalna mačka
  • 4. Devon Rex i Cornish Rex
  • 5. Kanadski Sfinks
  • 6. Maine Coon
  • 7. Savannah

Pasmine velikih mačaka

Abyssinijska mačka

Ova pasmina, koja ima velike uši, prvi put se pojavila u Abysiniji. Ima duboke korijene u Etiopiji, jer mačke tamo žive duže od dvije tisuće godina. Arheolozi su na zidovima pronašli slike faraona s njima. Takva pasmina mačaka s velikim ušima bila je sveta, samo im je imala plava krv. Sadašnji Abisini imaju isti kraljevski stav, fleksibilnost, milost i neumoljiv izgled, oštre uši.

© shutterstock

U Americi, mačke – "velike uši" pojavile su se 1907., pasmina je obnovljena nekoliko puta. Abyssinian cat ima minijaturne veličine (ne više od 6 kg). Kratkoročne mačke razlikuju se po boji, cijena mačića ovisi o tome, mršavost. Abessinski živi 15-20 godina, voli:

 • poštovanje prema sebi;
 • aktivne igre;
 • pretvoriti u drveće (veći, zanimljiviji);
 • istražiti nova mjesta
 • gledaj gospodara.

Ova mačka, koja ima velike uši, ne podnosi samoću, ako često napustite kuću, onda morate napraviti prijatelja za Abisini, kako se ne bi dosadio u vašoj odsutnosti. Mačka ima nježan glas, dobiva dobro s bilo kojim životinjama, voli "komunicirati", vjeran je i potpuno kapriciozan.

2. Somalija

Preteča somalijske mačke, "nošenje" velikih ušiju, smatra se abesinskim. Nazvana pasmina u čast susjedne zemlje – Somalije. Pasmina je dobila poziv 1991. godine. Značajne osobine su: debeli pahuljasti krzno crvenkaste boje, bijele dojke, velike uši. S ovim svojstvom, možete usporediti Somaliju s lukavom kantternom. Standardi pasa su isti za Abisini i Somalijski, samo je duljina kaputa drugačija.

Somalia će biti vjernik i nježan prijatelj, neće vam dopustiti da mirno sjedite, zahtijevajući česte i živahne igre. Mačka – "velike uši" vole razne visine, tako često mogu šetati oko ormara, hladnjaka, stražnjoj strani sofe. Ne zahtijeva posebnu njegu: četkanje srednje tvrdo ili mekano jednom tjedno, pranje jednom mjesečno, tjedno čišćenje ušiju. Prilikom hranjenja, koristite hranu gdje postoji puno proteina, ali malo masti. Tako će mačkica imati trim, sportski izgled.

Poddlaka je izražajna, malo svjetlija od kože, boja se formira dugo vremena. Mačka ima slatka strijela na kutovima očiju, zaobljenim ušima. Očekivano trajanje života iznosi do 16 godina.

3. Orijentalna mačka

Ova istočna mačka dugo je utrošila put svojoj slavnoj osobi. Tajland se smatra rodnim mjestom pasmine. Dugo je vrijeme zemlja zabranila odlazak ovih mačaka u inozemstvo. No, u 19. stoljeću, orijentalci su došli u London. Na izložbi paska je propala dva puta – žiri nije želio prepoznati boju "nedosiamsky". Godine 1974. orijentalci su registrirani kao službena pasmina zahvaljujući naporima barunice Edith.

© shutterstock

Struktura tijela razlikuje se od glatke, suptilnih linija zavoja, tijela je elegantna. Različite su značajke:

 • glava u obliku redovitog trokuta;
 • dugo, ali bez snub nos;
 • velike zaobljene uši koje rastu do tri mjeseca;
 • oči u obliku badema u zelenoj ili plavoj boji;
 • tanki dugi rep.

Iznenađujuće je da orijentalci imaju do 300 vrsta boja. I svi mačići u smeću mogu biti sretni. Mačke su nositelji jasnog glasa, koji su spremni pokazati svake minute. Vodite brigu o svojim biljkama od mačića, budući da su ove znatiželjne grudice, koje već imaju velike uši, vrlo razigrane i posvuda nose nos. Treba imati na umu da su sa svim prijateljstvom i aktivnošću orijentalci osjetljivi.

Mačje kandže su sklone brzom rastu, stoga ih treba redovito odrezati. Ovi zavodi vole jesti, ali nemojte ih pretjerati, inače riskiraš dobivanje krvavog kolača umjesto milostivog mače. S pravom skrbi, orijentalci žive do 20 godina, čvrsto vezani za prvog vlasnika. Takva mačka mora biti uzeta za ostatak svog života!

4. Devon Rex i Cornish Rex

Mačke i ove dvije pasmine također imaju velike uši. Engleska domovinskog Devona. Pasmina je brzo uspjela osvojiti cijelu Europu, ali s Amerikom se ispostavilo teže. Za dobivanje popularnosti u Sjedinjenim Državama morali su potrošiti 20 godina.Tek nakon toga ponosni Amerikanci predali su i usvojili takvu neobičnu pasminu, čiji su predstavnici nosili velike uši.

Ove misteriozne životinje imaju široke uši, ponekad s remenima, lagano nagnutim kaprošnim nosom, oči žute, zelene i plave nijanse., Lijepo obilježje pasmine su debeli i kovrčavi brkovi i obrve. Prema strukturi mačke, Koreja ima prilično snažnu prsa i duge, tanke noge. Devonova kosa je kratka, ali meka i blago valovita, poput jagnjeta.

Devon kombinira mačji izgled i super, vruće, kao pas, ljubav prema vlasniku. Iznenađujuće, ove mačke s velikim ušima mogu se naučiti najjednostavnijim timovima, dobro su obučeni od ranog doba, dok su još mačići. Takvi "vilenjaci" žive do 17 godina.

Cornish također ima klinu u obliku glave, a jagodice su jasno vidljive. Nos je ravno i uši su postavljene visoko, široke u podnožju i oštre na krajevima. Rep u Cornishu je vrlo dug i fleksibilan. Vuna je mekana, kratka i valovita, poput kaputa od bistrih astrakana.

Ova njuška s velikim ušima razlikuje se od inteligencije, vezana je za vlasnika, ali ne i za stanište, vole jesti, pa gledajte na prehranu ljubimca.Praktično je da mužjaci ne obilježavaju teritorij. Mačke, "nošenje" velikih ušiju, rado hodaju na remen, dobro se toleriraju putovanje u torbi i mogu se pohvaliti dugim životom – do 20 godina.

© shutterstock

5. Kanadski Sfinks

Ovaj vlasnik glatke kože bez vlasi, s nabora ne samo na trbuhu, nego i po cijelom tijelu, odmah privlači pažnju. Prvi mačić ove pasmine rođen je u Kanadi 1966. godine i imao je velike uši. Ali stabilnost u ćelavom obliku postignuta je 10 godina. Prve kanadske sfinge poslane su u Nizozemsku, gdje su obilježili početak lijepe pasmine.

Na svijetu postoje 3 pasmine ćelavih mačaka: kanadski, Don i Pereburg Sphynx. Koja je razlika kanadski?

karakteristične značajke:

 1. Zglobna glava, jagodice vidljivo, čeljusti snažne.
 2. Širok nos, ali istodobno kratak nos, prekriven svijetlom kosom, poput usana.
 3. Velike razmake, velike, mogu biti dlakavi, ali četke nisu dopuštene u standardu.
 4. Vidljivi mačići postaju vrlo rani, zadivljuju velikom broju očiju, a njihova boja mora biti u skladu s bojom.
 5. Antene su gotovo nevidljive, mogu biti potpuno odsutne.
 6. Put je graciozan i graciozan, na nogama su duge prste, stražnje noge su duže od prednje.
 7. Rep je dugačak, izgleda nalik bičniku, na kraju može biti oblikovana mala lopatica, kao u mladunčadi. Rep je najčešće upakiran i pritisnut na tijelo mačaka.

Jedna od zabavnih činjenica je da kanadski Sfinks izgleda vrlo lagano, ali ako ga uzmete u svoje ruke, osjetit ćete puno težine od trupla s velikim ušima. Mačke su vrlo ljubazne, dobro se slažu s životinjama, vrlo odani bića uvijek su spremni zabavljati svog gospodara. Takva čarobna bića žive u prosjeku do 15 godina.

6. Maine Coon

Rodno mjesto ove mačke je sjeverozapadni grad Sjedinjenih Država – Maine. Postoje vrlo smiješne legende o podrijetlu pasmine: neki pretpostavljaju da je kopno došlo iz rakuna i mačke ili risa s mačkom. Ali to su samo fancy priče.

Duga kosa i velike uši mačke formirane zbog klime, Ove se mačke morale prilagoditi hladnim, snježnim zimama, a Maine su bili izvrsni lovci s blagim hodom i vrlo osjetljivim ušima.

Već pri rođenju, mačići se razlikuju od mladunčadi drugih mačaka velikih dimenzija i guste, tople kose. Glava mačaka se ne proširuje kao obično, duljine, već u širini.Lubanja je prilično masivna, jagodice su visoka, uši su trokutaste u obliku s bujnim palicama.

Ovalne su oči dovoljno široke, tijelo je mišićavo, veliko. Između prstiju Maine trebao bi biti pramenova vune, rep Kuni je velik, pahuljasto. Izmjerite takve "ratnike" do 16 kilograma.

Unatoč velikoj veličini, Maine Coons su vrlo razigrani, stalno znatiželjni, ljubazni prema drugima, poput nježnosti i nježnosti. Mačke ove pasmine rastu dulje vrijeme – tijelo se može potpuno oblikovati tijekom 5 godina.

Majci vole penjati se stabala, pogotovo kad su mačići. Zašto? Vole biti na vrhu, pa pregled postaje sve širi., S godinama, mačke postaju manje aktivne, lijeno gledaju okolo, ali ništa nije skriveno od znatiželjnih očiju. Ako samo mačka vidi nešto zanimljivo, toplo mjesto odmah će biti napušteno. Potrebno je redovito čistiti ušiju maine coon.

© shutterstock

Mačke ove pasmine imaju ponos, samopoštovanje – nikada neće moliti za hranom ili ih pokušati izvaditi sa stola. Coons su vlasnici zanimljivog "govora" i žive do 20 godina.

7. Savannah

Domovina ove mačke, koja ima najveće uši, jest Amerika. Jedan od roditelja utemeljitelja pasmine je serval, uzet u osamdesetima kako bi dobio novu krv. Sijamska mačka, čija je ljubavnica bila Jutie Frank, postala je majka šarmantnog mačića. Standardna pasmina dobila je 1996.

Savannah ima sljedeće karakteristike:

 1. Elegantna, mala glava.
 2. Zaobljeni vrhovi vrlo širokih ušiju.
 3. Asimetrična gornja i donja linija očiju: u obliku bumeranga i oblika badema.
 4. Široki izljev.

Savanna težak do 14 kilograma, ima geharnu boju koja je jasno vidljiva čak i na fotografiji i vrlo je popularan. Te mačke, s velikim ušima, inteligentne, sposobne provoditi složene zapovijedi, društvene i iznimno znatiželjne. Potpuno karakter i tijelo mačke formirana su 3 godine, savana živi do 20 godina.

Sad znate Ushasikove nositelje zapisa, njihove karakteristike i razlikovne kvalitete. Što vas privlači takvim pasminama?

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: