🐈 Wyverroth cat angler: opis pasmine

Opis mačaka pasmina ribolov viverna mačka

Cibetna mačka (riba mačka) živi u divljini i voli ne kontaktirati ljude. Predator živi u močvarnom, vlažnom području. Predstavnici ove pasmine imaju dobro razvijeni lovni instinkt, a ribu smatraju potencijalnim plijenom. Neki uzgajivači pripitomljuju mačju tkalca i zadržavaju egzotičnu životinju u rasadnicima ili u kućama za odmor.

 • 1. Opis pasmine
 • 2. Imajući mačka-ribar kod kuće

1 Opis pasmine

Četvori su veliki grabežljivci i samo su manji od leoparda i pantere. U težini, muškarci dostižu oko 15 kg, a ženke – 10 kg. Stručnjaci podjeljuju cibetne mačke u dvije vrste, ovisno o staništu. Razlikuju se međusobno samo u veličini. Prve azijske vrste ribičkih mačaka žive na obali Južne i Jugoistočne Azije, a znatno su veće od njihovih rođaka koji žive na otocima Bali i Java.

Cibetne mačke žive u džungli i u mangrove vijcima. Grabežljivci se ne vole penjati stabla, budući da je njihov ustav sasvim masivan.Hodaju u plitkoj vodi i kretanje šapa, opremljeno snažnim oštrim i kandžama, uhvatiti ribu. Lagano dodiruju šapu vode, oponašaju kretanje insekata i riba, privučeni ovim pokretom, plivaju bliže grabežljivcu.

Vyverra mačke plivaju na velikim udaljenostima, zahvaljujući membranama, koje se nalaze na nogama između kandži. Mačke mogu čak i progoniti nakon plijena, roniti na plitku dubinu i pritiskajući uši u glavu kako bi spriječile ulazak vode.

Opis pojave civeta:

 • duljina torza – više od 1 m;
 • rep zauzima četvrtinu ukupne duljine tijela;
 • tijelo mišićav i čučanj;
 • glava je velika i široka;
 • njuška malo izdužena;
 • kovčice male veličine, zaobljeni oblik;
 • velike oči;
 • šape snažne, mišićave;
 • vuna s obojenom maslinastom sivom bojom;
 • na tijelu postoje crne pruge i mrlje koje su raspoređene u redu.

Značajka tih velikih predatora drugih članova obitelji mačaka je veliki i široki nos s gotovo potpunim odsutnim nosa. Zahvaljujući njemu, wyverroot mačka udobno se osjeća u vodi kada se roniti do dubine i plivanja. Može zadržati dah nakon dubokog daha. Istodobno, voda ne prodire u nos.

PreporučeniPočetna risa: pasmine mačaka, priroda i obilježja njege

2Izbrišite mačku kod kuće

U gotovo svim zemljama svijeta zabranjeno je uzgoj tih velikih grabežljivaca i potrebno je posebno dopuštenje za njihovo održavanje u privatnim rasadnicima. Gotovo je nemoguće potpuno pripitomiti mačkicu. Priroda predstavnika ove pasmine je složena iu prirodi se sukobljavaju čak i sa svojim rodbinom. Zato nema nikakvog jamstva da se ni mačić koji je odrastao među ljudima od ranog djetinjstva neće se agresivno ponašati. Ipak, ljubitelji egzotičnih kućnih ljubimaca i dalje zadržavaju ovaj veliki grabežljivac kod kuće.

Riba mačka treba poseban pristup. Zato je poželjno da se obratite profesionalnom uzgajivaču za pomoć u podizanju ove životinje. U kući morate uzeti dva mjeseca mačića ove pasmine. Potrebno je hraniti životinju samo rukama, tako da se navikne vlasniku brže. Mačić mora biti stalno u društvu ljudi. Neki vlasnici ulaze u kavez otvorenog zraka, izgrađenog na mjestu, ali to se ne preporučuje, jer se tako ljubimac neće moći naviknuti na vlasnika.

Mačići vole igrati s vlasnikom, ali tijekom zabave ne mogu izračunati svoju snagu i ogrebotina vlasnika. U takvim slučajevima nemoguće je vikati i pobijediti svog ljubimca, jer takvo ponašanje domaćina uzrokuje agresiju u grabežljivoj životinji. Potrebno je samo strogim glasom reći mačkome ribaru "to je nemoguće" i ostaviti ga neko vrijeme. Ribolov mačaka vrlo je brz i shvatit će da su uvrijedili vlasnika.

U prirodi, cibetne mačke žive u skupinama, au kući smatraju sva kućanstva kao svoje stado i zahtijevaju pozornost od njih. U dobi od dvije godine, kućni ljubimci postaju pubertet, tijekom tog razdoblja daje vlasniku puno problema. Životinja počinje aktivno obilježiti teritorij, a muškarci čak štite "ženke", u ulozi žene koje s njim žive u kući djeluju od muškog domaćinstva. Kastracija predatora pomoći će da se riješi prvog problema, koji se preporučuje da se održi i prije dobi od 8 mjeseci, a drugi je gotovo nemoguće riješiti. Ako se vlasnici suočavaju s takvom situacijom, grabežljivac se, u pravilu, mora dati dječjem vrtiću.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: