🐈 U kojoj su dobi škotski mačji kastrirani

Ono što trebate znati o kastraciji škotskih mačaka

1

Sadnja četveronožnog prijatelja pasmine škotskog skoka (škotski fold), s lijepim izgledom i ugodnim likom, osoba obično ne ide na uzgajanje tih mačaka. Iz tog razloga, pitanje se prirodno pojavljuje kad kastrirati Skliska škotska mačka.

sadržaj

 • Kako izvršiti operaciju
 • U kojoj je dobi potrebno provesti kastraciju
 • Značajke brige za mačku nakon operacije
 • Kako kastracija utječe

Ne treba biti stezanje kastracijom. U tom slučaju, ako ne izvršite ovu operaciju, kućni ljubimac, sazreli, počinje obilježavati sve oko sebe i patiti će u trenutku posebnog uzbuđenja zbog nemogućnosti da zadovolji svoju prirodnu potrebu.

S obzirom na to, kod držanja mačke kod kuće (ne u rasplodnoj vrsti) kastracija je neophodna radnja., Vlasnici trebaju provoditi kastraciju lopovih mačaka u pouzdanom kliniku gdje rade iskusni veterini.

© shutterstock

Kako izvršiti operaciju

Općenito, kastracija mačaka je jednostavna manipulacija, ali se izvodi pod općom anestezijom. Zahvaljujući tome, životinja ne doživljava bol tijekom operacije ili kasnije,budući da analgetski učinak nakon anestezije traje 10-12 sati, a nakon tog razdoblja tkiva počinju ugovoriti, a preostale rane ne uzrokuju nelagodu. Nakon kastracije škotski mačevi vratili su se vlasnicima istog dana. Obično cijeli proces je sljedeći.:

 • priprema za operaciju – uvođenje sedativa i opuštanja;
 • opća anestezija;
 • priprema radilišta;
 • izravno uklanjanje testisa;
 • antiseptičko liječenje;
 • primjena antibiotika;
 • uvođenje hemostata;
 • povlačenje iz anestezije;
 • prebacivanje na vlasnike životinja sa svim preporukama za njegu u prvim danima.

Tijekom operacije izvucite rezove na koži skrotuma na 2 mjesta i stavljajući ligature (svilene kvačice) na spermatozoidni kabel, uklonite testise. Šavovi nakon intervencije nisu uvijek potrebni.

Castration of Scottish Fold mačke može se dogoditi malo drugačije. U slučaju da u kući postoji mačka, možete imati vazektomiju za mačku. Tijekom takve intervencije, vaz deferens je ligiran, a testisi nisu uklonjeni.

U ovom stanju, životinja ne može imati potomstvo, ali ne gubi sposobnost da se spoji i štiti svoj teritorij od utjecaja drugih mačaka.

Nije neuobičajeno za takve operacije uzgajivači koji se pribjegavaju mačkama, a mačka je pozvana da se druži. U tom slučaju, sterilni mužjak koji se nalazi u kući u potpunosti uklanja mačke iz estrusa, a nema rizika od dobivanja neželjenih potomaka.

© shutterstock

U kojoj je dobi potrebno provesti kastraciju

Vrlo je važno točno znati u kojoj dobi kastrirati škotske mačke. Ovo pitanje je teško jer preuranjena operacija će negativno utjecati na sveukupni razvoj Škota, a prekasno – možda neće pomoći u borbi s neugodnim navikama mačaka kako bi obilježili sve oko sebe.

Idealno doba za operaciju je između 10 i 12 mjeseci. U ovom je trenutku mačka postala spolna zrelost i dovoljno je razvijena fizički, ali još nije stekla naviku obilježavanja teritorija i nije osjetila jaku seksualnu želju.

U nekim slučajevima možete naići na preporuke neiskusnih veterinara, koji su navikli na rad s mačkama, za provođenje kastracije u dobi od 6 mjeseci. To se apsolutno ne preporučuje. Uz rano uklanjanje testisa, postoji kršenje fizičkog razvoja, zbog čega postoji vjerojatnost značajnih odstupanja u omjeru glave prema tijelu.Najčešće, glava je premala za tijelo, od koje škotski mačka pasmina izgleda malo ružno. Navedena dobna ograničenja odnose se i na pravokutne (čije su uši) škotske mačke.

Značajke brige za mačku nakon operacije

Nakon provedene sterilizacije, s posebnom pažnjom treba paziti na kućne ljubimce u prvih 6 dana nakon njega, Briga za rane nakon operacije nije potrebna, samo trebate dobro promatrati ljubimce, tako da ih ne lizati. Unatoč činjenici da komplikacije gotovo nikada ne nastaju, mogućnost suppurationa ne može biti potpuno isključena (u ovom slučaju, trebate se posavjetovati s veterinarom). Prvi dan pristupa životinji ne bi trebao biti voda, jer postoji rizik da će nakon patnje anestezije doći do nesvjestice i mačka će se utopiti, padaći njušku u korito. Možete ga piti samo pod nadzorom.

© shutterstock

Kako kastracija utječe

Možete kastrirati škotsku mačku bez ikakvog straha, jer operacija koju obavlja kvalificirani liječnik ne daje komplikacije i vrlo je jednostavna. Nakon intervencije sa mačkom tijekom mjeseca postoje pozitivne promjene, zbog čega se pojavljuju:

 • povećana nježnost;
 • velika razigranost;
 • gubitak interesa za mačke;
 • nestanak oštrog mirisa urina;
 • ukidanje označavanja njezinog teritorija.

Ako govorimo o negativnim učincima kastracije kod škotskih pasmina mačaka, onda bismo trebali istaknuti nastalu puninu. Nakon uklanjanja testisa, životinje mogu lako dobiti višak tjelesne težine ako im nije osigurana odgovarajuća prehrana. Iz tog razloga hranjenje treba uskladiti s iskusnim liječnikom. Možete se uputiti i na članak o hranjenju Škota.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: