🐈 Znakovi lišavanja mačaka - fotografija početne faze

Ono što izgleda kao lihen na mačkama

Ringworm je oblik mačje bolesti, inicijator pojavljivanja znakova koji je plijesan. Znakovi lišajnih mačaka očituju se u obliku oštećenja kose i kandži. Ova bolest je infekcija, te se prenosi ljudima. Zato je svaki vlasnik mora biti obaviješten o prvim znakovima i cijepljenju ove bolesti. Nije ni čudo što kažu: "Svjesni, tada – naoružani".

sadržaj

 • Znakovi i metode širenja
  • Znakovi
  • Metode distribucije
 • Dijagnoza ringworma
 • Liječenje lihen
  • Za to vam je potrebna:
 • Nešto o sprečavanju bolesti

Znakovi i metode širenja

Znakovi

Početna faza liječenja određuje ono što izgleda kao lišaj kod mačaka i na mjestu na koži. Budući da je vrlo važno na vrijeme primijetiti prve znakove bolesti. Najpoznatije manifestacije su okrugle mrlje male veličine na kojima nema kaputa., U samom središtu upaljenih, ponekad se pojavljuju mala blisters ili ulcers.

U mačaka, versicolor se manifestira malo po malo.Često se zahvaćaju područja na ušima, glavi ili repu. Mjesta povećavaju volumen postupno i mogu biti popraćena svrbež. Postoje i iznimni slučajevi u kojima je bolest lokalizirana cijelim tijelom, koža životinje postaje vrlo suha i počinje intenzivno skidati. Deprive je popraćen oštrim gubitkom vune.

Metode distribucije

 • Postoji izravan kontakt kućnog ljubimca s zlonamjernim sporovima. Kod mačaka u početnoj fazi naizglednih izgleda gotovo je neprimjetan. Stoga vlasnik treba znati da mačka oduzimaju da mogu pokupiti ne samo zaražene životinje, već i od običnih predmeta, Postoje izuzetni slučajevi u kojima vaš ljubimac može imati prirodni imunitet za oduzimanje i znakovi bolesti ne manifestiraju.
 • Mali mačići najčešće su podložni infekciji oko 12 mjeseci. Činjenica je da još uvijek imaju vrlo slab imunološki sustav.
 • Slabe ili nezdrave mačke također spadaju u zonu rizika od prvih. Sve zbog loše prehrane ili prisutnosti raznih parazita u mačiću zbog stalnog boravka na ulici i neadekvatnih sanitarnih uvjeta.
 • Također treba istaknuti važnu ulogu gena u procesu infekcije. Na primjer, prvi znakovi oduzimanja sijamske mačke u mačiću se pokazuju daleko znatno i brže od onih tajlandskih mačaka. Sve zbog činjenice da je prva pasmina uzgojena uzgojem i manje razvijena sposobnost odolijevanja.

Dijagnoza ringworma

Činjenica je da postoje neki znakovi koji ukazuju na to da je imala, ali prilično često vanjski znakovi nisu dovoljni za precizno izračunavanje ove bolesti i određivanje metode liječenja. Najpoznatiji tip dijagnoze je drvena svjetiljka.koja je sposobna emitirati tamne zrake svjetlosti. Kada su oštećeni dijelovi tijela mačke pogodili svjetiljku, neke vrste spora počinju sjajiti s fluorescencijom.

Međutim, postoje patogeni koji nisu osjetljivi na ovu vrstu svjetlosti. Osim toga, treba imati na umu da mačke mogu biti nositelji gljiva, koji mogu uzrokovati bolest, ali istodobno ne biti zaraženi deprivacijom.

Stoga, tijekom pregleda, većina veterinara, primijetivši takve znakove, uzima uzorak gljive sakupljenu od mačjeg krzna radi analize.Uzorak se stavlja u posebnu okolinu s kojom se može identificirati patogen. Taj postupak može izvesti bilo koji stručnjak. Uz to, svakako pregledajte mačku za znakove drugih bolesti, jer se često zdrave mačke uspješno odupiru gljivama koje uzrokuju lihen.

Liječenje lihen

Ako se bolest detektira u početnoj fazi, zahvaćeni dijelovi tijela trebaju se razmazati s gljivičnim mastima. Životinja treba zdravu prehranu i spavanje, jer su nemirni ponašanje i nedostatak apetita karakteristični znakovi bolesti. Sljedeća faza je inspekcija prisutnosti znakova drugih bolesti i maksimalno ograničavanje kontakata s drugim životinjama ili ljudima.

Kada se lihen pretvori u teži oblik, mast se kombinira s oralnim lijekovima. Ako mačka ima dovoljno dugu kosu, najvjerojatnije je potrebno malo ukloniti, tako da je prikladno nanijeti mast na tijelo. Tijekom frizure potrebno je izbjegavati iritaciju i slučajni kontakt s kožom, tako da infekcija nije lokalizirana cijelim tijelom.

Za to vam je potrebna:

 • Prije i poslije postupka temeljito sterilizirajte škare kako bi se smanjio utjecaj i raspodjela ekspresiranih znakova bolesti, kako na životinji tako i na domaćinu.
 • Nakon postupka kupite mačku u kupki s otopinom sumpornog vapna. Nemojte se uznemiriti ako životinjska krznica dobije nešto žućkastu boju, ali učinak neće dugo trajati.
 • Nakon kupanja preporučljivo je koristiti posebni losion koji se temelji na enilkonazolu i mikonazolu.
 • Kada mačka ima površine kože ili kandže, a osim toga pripada i dugogodišnjem izgledu, stručnjak može propisati oralne lijekove. Međutim, ova metoda se primjenjuje samo kada mast i kupka ne dovode do željenog rezultata i lihen je još uvijek prisutan.

Općenito govoreći, veterinari snažno savjetuju vlasnike mačaka da odmah stupaju u kontakt s stručnjacima i da ne započinju bolest. Ako je ovo pravovremeno, to će biti puno lakše liječiti ljubimca. a za nekoliko dana ni prvi znakovi neće biti vidljivi.

Nešto o sprečavanju bolesti

Ako primijetite znakove ili simptome ringworma, ne zaboravite da osoba također spada u kategoriju rizika od zaraživanja. To se posebno odnosi na one osobe koje pate od slabog imuniteta ili bilo kakvih kroničnih bolesti.Međutim, neće biti suvišno apsolutno zdravi domaćin voditi brigu o vašem ljubimcu u rukavicama i operirati ruke nakon svakog kontakta u osobnim sigurnosnim mjerama.

Budući da se sporovi koji uzrokuju znakovi oduzimanja mogu i dalje biti održivi, ​​važno je organizirati periodično čišćenje soba, s posebnim naglaskom na mačje mjesto:

 • Namještaj i tepisi trebaju biti pažljivo usisani.
 • Operite parket i prozorske daske dezinficijensom.
 • Drvene površine često moraju biti premazane. Isto vrijedi i za hrđu.
 • Izbjeljivanje ima sposobnost nositi se s raznim mikroorganizmima, uključujući spore. Stoga, neće biti suvišno prati mjesto za spavanje mačke, kao i pladanj i posuđe za jelo razrijeđenom otopinom ove tvari.

Ako već imate mačku ili mačku, a želite kupiti još jedan, ne ostanite u stanju mirovanja i odmah ga pregledajte zbog znakova oduzimanja stručnjaka. Također, nemojte dopustiti kontaktiranje životinje na izložbama s drugim izlagačima., Ako primijetite da se tablica ne obrađuje nakon druge mačke, nemojte riskirati da ga stavite na njega.Koliko god je to moguće, ograničiti životinje na ulici, organizirati zdrave, hranjive obroke i redovite preglede s liječnikom.

U biti, oduzimam me, na isti način kao i druge bolesti mačaka, puno lakše spriječiti nego liječiti. Pogotovo ako znate da prvi znak je stvaranje rana u dijelovima tijela. Potrebno je najprije provoditi prevenciju i biti pažljiv vlasnik.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: