🐈 Kako podići mačića: 10 savjeta + videozapisa od uzgajivača

Odgajanje mačića

Podizanje mačića je proces koji nije manje važan i odgovoran nego podizanje djeteta. Kada krzneni dječak samo prelazi prag svog doma, zajedno s radošću svog izgleda, dolazi do novih zabrinutosti vlasnicima. Kako podići mačića ispravno, tako da ljubimac ne uzrokuje probleme drugima, a bio je izvor samo pozitivnih emocija? Što je potrebno za to?

PrviOno što trebate dobiti vlasnicima "pahuljastog čuda" – je strpljenje. Osnove obrazovanja položene su u vrlo ranoj dobi – u prvim mjesecima života mačića. Potrebno je djelovati uporno, ali mirno i strpljivo, sve dok beba ne razumije što gospodar traži od njega.

DrugiOno što može biti potrebno je pažnja i briga. Mačić mora posvetiti svoje slobodno vrijeme. Dijete treba neko vrijeme da se navikne na novu okolinu nakon što ga odvuče od majke. Budite blizu njega, milovati, ogrebotine – mačić mora osjećati da je siguran, da ga voli. Olakšava proces prilagodbe dijela materije, koji se može uzeti na mjestu gdje ste uzeli kućnog ljubimca. Poznati miris će umiriti dijete.

treći – biti dosljedan.Odmah označite pravila nove kuće i granice, koju mačić ne može slomiti. Nemojte dopustiti da radite ono što biste zabranili odrasloj životinji. To je jedini način za postizanje pravog ponašanja. Zabrane se trebaju izgovoriti glasno, ali ravnodušnim i mirnim glasom.

PosljednjiMožda najvažnija stvar je da nikada ne tuku mačića ako želite podići mačića s nježnim i pitomim. Strogo je zabranite za sebe i svoje kućanstvo. Ljute ili zastrašene mačke rastu od pretučenih životinja. Mačke, koje nikad nisu podigli svoje ruke, karakteriziraju snažna privrženost vlasniku.

U ranim danima, gledajte dijete. Čim se počne buniti i potražiti toalet, odvedite ga u ladicu. Ako ne pratite i oblik pudinga na podu, nemojte mučiti bebu, već krpiti "trag kriminala" s salvete ili toaletnim papirom i staviti taj komad papira u ladicu. Mačići imaju dobar osjećaj za miris – miris urina će im reći gdje da ide na toalet. Isti učinak ima raspršivač s posebnim feromonima za pripremu WC-a – prskanje raspršivanjem u ladicu.

Uzmite svoj ljubimac u pladanj 15-20 minuta nakon jedenja i spavanja – bebe u ovom trenutku trebaju ići na zahod.Ako se mačić "kopira", svakako ga hvali s ljubaznim i nježnim glasom – to će pomoći u konsolidaciji dobre navike. U slučaju neuspjeha – nemojte psovati životinju i nemojte trljati nos u bocu.

Važno je: ako već imate mačke u svom domu, kupite dodatnu ladicu za bebu, čuvajte ga čistom.

Pročitajte više savjeta kako podučiti mačića u ladici. Za napredne vlasnike – kako priviknuti na toalet.

Drugi korak – naučite izoštriti pandže

U dobi od šest mjeseci, mačić ima prirodnu potrebu da izoštri kandže. Ovo je najprikladnije vrijeme da ga naučite da izoštri pandže na posebno mjesto. Kogtetochka je mjesto gdje se nokti mogu i trebaju izoštriti.

Pročitajte kako odabrati grebanje ili to učiniti sami.

Kako to objasniti djetetu? Prvo, morate napraviti ili nabaviti nekoliko kandži – jedan nije dovoljan za proces učenja. Kod kuće, barem jedan bi trebao biti smješten na ulaznim vratima – ovo je omiljeno mjesto svih mačaka. Ostatak treba pronaći prikladno mjesto. Pogodno – gdje mačić pokušava izoštriti kandže – prilagoditi se svojim željama.

Ako kućni ljubimac ne poštuje vaše napore i nastavlja izoštriti kandže oko uglova namještaja, tepiha ili zidova, tada je morate usmeno zazivati ​​i premjestiti ga na "pravo" mjesto.Zapamtite da se fizička kazna ne može primijeniti.

Postoje trikovi koji mogu pomoći u ovoj fazi treninga.

Prvo, moguće je zatvoriti "rastrgan" s mačićem s plastičnim ili krpom.

Drugo, možete utrljati ova mjesta s nekom mirisnom supstancom: začini, limuna ili naranče. Ili ih posuti oštrim parfemom – ohladit će bijes životinje.

Vijeće: koristite valerij ili mačje kako biste privukli pozornost vašeg ljubimca na struganje. I ne zaboravite hvale dijete kad sve dobro čini.

Pročitajte više o clawing na školovanje.

Treći korak – učimo se ogrebati i zagristi se

Druga korisna vještina koju trebate podučiti mačiću je držati kandže sa sobom. Jednostavnim riječima – nemoj ogrebati. Odvajanje treba ispočetka od ranog doba. Ako to nije učinjeno, navika će ostati zauvijek.

Tako da mačić ne ogrebotine i gristi:

  1. Igramo samo s igračkama! Nikad ne dopustite da se životinja igra sa vašim rukama.
  2. Ako je tijekom igre beba počela ispočetka – prskati ga vodom iz boce za prskanje ili glasno pljeskati svoje ruke. Ne možete pobijediti mačića.
  3. Umjesto kazne, koristite ignoriranje.Ako mačić je razbio i izgreban vas – ne plaćaju pozornost na njega dok je on shvaća svoju pogrešku.
  4. Koristite silikonske zakrpe ili podrezujte kandže svog ljubimca u veterinarskoj klinici.

Objasnite mačićima da je također nemoguće ugristi. Najbolji način da se spriječi takvo nepoželjno ponašanje je grub viknuti. Izlaganje buke – najučinkovitiji način obrazovanja. Maksimalno je dopušteno – blago slap ljubimac smotanu novine, a ne da svađati.

Pročitajte više o tome kako otjerati gomilu.

Što ne raditi kad podižete mačke

Nažalost, neki vlasnici čine pogreške u obrazovnom procesu.

Usredotočimo se na glavne:

  1. Dirty toilet – vlasnik vina. Uvijek čuvajte ladicu čistom, čistom nakon mačke čim je učinila "svoje poslovanje". Ako mačić je nered pored prljave ladicu, bez srama, a ne grditi svog ljubimca.
  2. Jednom kad možeš. Ne, dosljednost je ključ uspješnog roditeljstva. Mačići ne bi trebalo biti dopušteno da se objesiti na zavjese, ući gospodara krevet, skočiti na stol za ručavanje, ako ne želite dopustiti ovu odrasle životinje. Jednom riješi – daljnje obrazovanje bit će beskorisno.
  3. Zaboravite na agresiju. Sve manipulacije s mačićem: hranjenje, briga, obrazovanje – bez agresije. Nemojte udariti životinju, nemojte ga pobijediti. Kućni ljubimac će ovo zapamtiti, odmetati se i osvetit će se vama.

Pravilno obrazovati mačića – nije teško. Glavna stvar je tretirati ga kao dijete s ljubavlju i brigom. Tada će iz nje izrasti nježnija mačka za odrasle ili nježna mačka.

Ako je vaš mačić već agresivan, pročitajte ovaj članak.

Video: Kako podići mačića ispravno

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: