🐈 Kada su anthelminticni mačići po prvi put, u kojem dobu, što možete dati od crva?

Od koje dobi mačići mogu biti anthelmintici

Helmidensi (u običnim ljudima – crvi) su paraziti koji žive u tijelu ne samo ljudi, već i mačaka. Najveća opasnost izložena je malim mačkama, čije tijelo još nije jaka. Stoga, za uništavanje parazita, potrebno je dati im posebne antihelmintičke lijekove. Režim liječenja ovisi o dobi kućnog ljubimca i anthelmintskom sredstvu. Prije uporabe lijeka trebate se posavjetovati s veterinarom.

 • 1. Simptomi zaraze crvima
 • 2. Kako i kada provoditi antihelmintičko liječenje?
 • Shema primanja antihelmintičkih lijekova
 • 4. Kako provesti liječenje od crva prije cijepljenja?

1 Simptomi zaraze crvima

Kako bi se utvrdilo da je mačić zaražen parazitima, mogu biti sljedeći simptomi:

 • slab apetit;
 • gubitak aktivnosti;
 • proljev i povraćanje;
 • prisutnost crva u izmetu.

Ako kućni ljubimac ima jedan ili više od ovih znakova, kontaktirajte vašeg veterinara.

PreporučeniParaziti kod mačaka: njihove vrste, simptomi, liječenje

2 Kako i kada provoditi antihelmintičko liječenje?

Medicina za mačića mora biti pažljivo odabrana i pročitati upute prije nego što ga koristite.Nepravilna sredstva ili netočna doziranja mogu čak biti fatalna u životinji.

Pripreme za borbu protiv crva proizvedene su u obliku tableta, prašaka i otopina. Liječnici savjetuju da koriste ovu drugu mogućnost, jer sadrži manje toksične tvari i ne mogu štetiti nezrelom organizmu.

Kitten anthelmintic potreba po prvi put u dva mjeseca starosti. Tijekom tog razdoblja, životinjsko tijelo već je u stanju prepoznati štetne tvari sadržane u lijekovima protiv parazita.

Ako mačić pokupite na ulici i vlasnik ne zna točno doba kućnog ljubimca, kontaktirajte veterinara. Liječnik će ga odrediti i preporučiti željeni lijek. Za točnije liječenje, veterinari uzimaju životinjsku izmet kako bi odredili vrstu helminta. To je potrebno jer sada postoji više od 70 vrsta crva, svaki od njih reagira na određeni otrov.

PreporučeniSimptomi i liječenje demodikoze kod mačaka

Shema primanja antihelmintičkih lijekova

Prema standardnoj shemi, antiparazitni lijekovi trebaju se dati životinji jednom svaka 3 mjeseca. Škotski mačići dobivaju ovaj postupak 7-10 dana prije cijepljenja.To bi trebalo biti učinjeno, čak i ako kućni ljubimac ne izađe i ne jede sirovo meso, jer se crvi mogu uzimati odjeću ili obuću vlasnika. Također, nositelji crva mogu biti buhe i muhe.

Potrebno je provesti liječenje samo u savršeno zdravi životinji, a ako je bolesno, potrebno je odgoditi postupak i izvesti je kad mačić izliječi od svoje bolesti. Prije početka liječenja od parazita potrebno je izmjeriti temperaturu. Bolje je to učiniti elektronskim termometrom, budući da kecci Don Sphynx imaju vruću kožu cijelo vrijeme. Norma je 38-39 stupnja Celzijusa.

Ako ljubimac ne jede posebnu hranu, ali obične prirodne proizvode, možete dati sljedeće lijekove za crve:

 • Febtal (prikladno za mačiće od 3 tjedna).
 • Zatražitelj.
 • Drontal.
 • Trontsilom K.
 • Milbemaks (za mačiće ne mlađe od 1,5 mjeseci).

Doziranje bilo kojeg proizvoda treba odgovarati težini mačića. Također je potrebno pročitati upute, jer takvi lijekovi su otrov.

Zajedno s lijekom protiv crva, ljubimac se može ubrizgati s Gamavitom (doza od 0,1-3 ml), ovisno o stupnju infekcije. Ovaj lijek treba ubrizgavati pod grebenu životinje.

Neophodno je da nakon takvih lijekova mačić mora imati sorbent:

 • Enterosgel (1 žličica za 3 žlice vode).
 • Polysorb (0,5-1,5 tableta).
 • Aktivirani ugljen (0,5-1,5 tableta ovisno o težini).

Ovi lijekovi pomoći će uklanjanju štetnih sastojaka koji proizlaze iz anthelmintskih lijekova iz mačjeg tijela.

Nakon tretmana treba paziti da životinjska izmet bude unutar 24 sata. Potrebno je da otrovne tvari iz anthelmintikih lijekova napuste tijelo. Ako mačić nije otišao u WC tijekom jednog dana, trebali biste mu dati malu količinu laksativa. Za to je Duphalac ili ulje vazelina prikladno.

Nakon dva tjedna, postupak se mora ponoviti. Neki anthelmintski lijekovi ne djeluju tijekom 2 tjedna, ali 28 dana, dakle, 14 dana nakon tretmana, primjena agensa neće biti potrebna.

PreporučeniNačelo rada ovratnika od buha i krpelja za mačke i mačke

4 Kako provesti liječenje od crva prije cijepljenja?

Cijepljenje protiv crva provodi se kao preventivna mjera i štiti životinjsko tijelo od tih parazita za određeno vremensko razdoblje.

Ako se mačić treba cijepiti, prije toga treba biti proglysthogonit.

Postoji nekoliko shema:

 1. 1. Ako ljubimac nikad nije bio tretiran za crve ili je rijetko učinjeno (1-2 puta godišnje), tada je potrebno dvaput izvršiti postupak i cijepiti u roku od 5-7 dana.
 2. 2. Ako je mačić tretiran jednom vremenom u 3 mjeseca, dovoljno je jednom primijeniti antihelmintičke lijekove. Cijepljenje se također imenuje 5-7 dana nakon toga.
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: