🐈 Ocjena mokrog mlaza kave

Ocjena najbolje vlažne hrane za mačke i mačiće

Postoje dvije vrste hrane za kućne ljubimce: suhe i mokre. U suhoj vodi ne prelazi 10-15%. Da biste izbjegli probleme s probavom, bolje je kupiti mokru hranu ili ih kombinirati sa suhim. Oni su više poput prirodnih proizvoda, jer u njima suha hrana je u žele i nalikuje komadići mesa u umaku. Važno je odabrati pravu mokru hranu, usredotočujući se na njegov sastav i proizvođača. Kriteriji odabira mogu biti i pasmina kućnog ljubimca i njegovo zdravstveno stanje.

 • 1. Kriteriji odabira
 • 2. Najbolja mokra hrana
 • 3. Štetne i neželjene komponente

1 kriterij odabira

Prilikom odabira obratite pozornost na sljedeće:

 • Trošak. Dobra hrana je vrlo skupo.
 • Zemlja podrijetla. Mnoge tvrtke s markom imaju analoge. Poznata francuska hrana Royal Canin proizvedena je u Rusiji, ali kvaliteta i sastav mogu varirati. Stoga biste trebali pročitati recenzije o zemljama-proizvođačima i njihovim proizvodima.
 • Sastav. To bi trebao biti napisan jednostavno i jasno za potrošača. Ako je u sastavu uključeno meso, mora se naznačiti koji iu kojoj količini. Mora se dati ravnotežu hranjivih tvari i vitamina i minerala.

PreporučeniOriJen mačka hrana: glavni tipovi i upotreba

2 Najmanja vlažna hrana

Najpopularnija hrana u Rusiji:

 • Leonardo;
 • Brit;
 • Šeba;
 • Petreet natura;
 • Royal Canin;
 • O planu;
 • Applaws;
 • Innova Evo;
 • Bozita;
 • Eukanuba;
 • Felix.

Sve navedene tvrtke proizvode svoje proizvode od mesa, ribe, žitarica, zelenila i ostalog, ali nije sve što je uključeno u sastav korisno i visoko kvalitetno. Treba pažljivo odabrati hranu, a ako vaš ljubimac ima zdravstvene probleme, prvo trebate kontaktirati veterinara za pomoć pri odabiru. Ocjenjivanje od nezavisnih stručnjaka sastoji se od najkvalitetnijeg i najskuplje hrane (holistički) od gospodarske klase.

holistički:

1. Leonardo.

Na prvom mjestu na ljestvici mokre mačje hrane vrhunska klasa je proizvod tvrtke Leonardo. Proizvođači surađuju s nekim poljoprivrednim gospodarstvima, stoga uključuju samo prirodne i dokazane ribe i meso. Proizvodi ne sadrže GMO i boje. Postoji mnogo različitih okusa (janjetina s malim kostima, haringa, jetre, patke, mlijeka u prahu za mačiće) i velik broj dolaznih sastojaka (na primjer, malih rakova, zobenih mekinja, lanenog sjemena, sjemena jabuka i 13 ljekovitog bilja). Proizvod je dostupan u velikim i malim pakiranjima.Među nedostatcima može se zabilježiti samo visoka cijena.

2. Innova Evo.

Proizvodi za životne životinje Natura PET proizvodi proizvodi Innova Evo. Glavna komponenta je sirovo prehrambeno meso, probiotici, visoko kvalitetni proteini. Potpuno odsutnost boja i konzervansa daje ovom hrani hipoalergijski status. Mnogi veterinari i profesionalni uzgajivači preporučuju ovaj feed za dnevnu potrošnju. S ovom prehranom ne ugrožava urolitijazu. No, u usporedbi s drugim hranom ima visoku cijenu.

3. Prigovori.

Isto tako, prerađivačka krma pripada skupini holista. Sadrži više od 75% prirodnog mesa, samo svježe sastojke. Jedna od prednosti je velika količina vitamina i minerala. Odsutnost alergena kao što su kukuruz, soja ili pšenica glavna je prednost marke Aplaus. Ova tvrtka proizvodi i suhu i mokru hranu.

Super premium klasa:

1. Brit.

Uključuju kukuruz i suhi pivski kvasac, koji su alergeni za mnoge mačke. A ekstrakt Valerian je zarazna, što često dovodi do prejedanja i, prema tome, problema s probavom.

2. Royal Canin.

Postoje tri kategorije hrane za životinje: za mačiće, odrasle mačke iz godine i posebnu medicinsku hranu. Proizvodi ove tvrtke pripada liniji vrhunske klase, ali ne samo meso, već i kemikalije, GMO, boje, pojačivače okusa i mirisa, što ne utječe na zdravlje mačke. Sastav također sadrži soje i nusproizvode od mesa, koji, iako pomažu u brzoj zasićenosti. Zbog velike raznolikosti okusa i povoljnih cijena, to je uključeno u vrh najbolje hrane u Rusiji.

3. Pro Plan.

Pro proizvod tvrtke Pro plan je pogodan za svakodnevnu uporabu. Asortiman razlikuje se od velikog raspona hrane, uzimajući u obzir dob, težinu i zdravlje ljubimca. Relativno niske cijene, jednostavnost skladištenja i prevencije mnogih bolesti čine ovu hranu izbor mnogih vlasnika. Sastoji se od 40% životinjskog bjelančevina, mesa kunića, purice, patke i piletine, vitamina i minerala potrebnih za puni razvoj ljubimca, poput kalcija, magnezija i fosfora. U sastavu se također nalaze žitarice – riža i kukuruzna brašna. Osim toga, postoji velika količina arome, soje, mješavine pšenice, pa čak i jetre, što nije prikladno za mačke s alergijama.

Klasa premije:

1. Sheba.

Tvrtka Sheba proizvodi samo mokre proizvode.Pogodniji za poslasticu nego kao dnevnu prehranu. Volumen pauka i limenki konzervirane Shebe dizajniran je za jedan dio. To se može smatrati plusom, jer kućni ljubimac treba jesti samo svježu hranu. Krmna smjesa namijenjena je odraslim mačkama, starijima od 1 godine. Sama hrana je bogata korisnim sastojcima kao što su: Omega-3 kiseline, topiva vlakna, minerali i vitamini. Nema žitarica, kemikalija i GMO-a, ali meso i riba nisu najbolje kvalitete. Glavna prednost je niska cijena i dostupnost, postoji mnogo trgovina kućnim ljubimcima i supermarketa.

2. Bozita.

Proizveden u Švedskoj, gdje proizvođač zahtijeva visoku kvalitetu i tehničke standarde. Dobro je uravnotežen, imunološki stimulansi. Velika linija okusa i pristupačna cijena čine ovu hranu zahtijevanu za mnoge vlasnike. Sastoji se uglavnom od životinjskih bjelančevina, ne sadrži soje, kukuruz i bojila, ali sadrži mnoge proizvode koji uzrokuju alergije, što će uzrokovati puzanje mačaka ili probleme s probavom.

Ekonomska klasa uključuje takvu hranu kao Whiskas, Kitiket, Friskis, Felix.Takva hrana može naštetiti zdravlju kućnog ljubimca, jer sadrži niske kakvoće sastojaka i mnogo različitih kemijskih aditiva: boja, konzervansa i okusa.

Dvodimenzionalne i neželjene komponente.

Prilikom proučavanja kompozicije je odabir proizvoda koji ne uključuju konzervanse i boje: oni ne daju nikakvu korist, a mnogi od njih su alergeni. Vrijedno je obratiti pažnju na šećer: mnogi proizvođači dodaju puno šećera na svoje proizvode, što poboljšava strukturu hrane i povećava brzinu zasićenja mačke. Jer tijelo životinje je štetno, to može uzrokovati propadanje zuba i poremećaje probavnog sustava.

Prisutnost pivarskog kvasca u prehrani ne šteti tijelu kućnog ljubimca, ali valerijski ekstrakt pridonosi prejedanju i može dovesti do pretilosti. Oni su obično dodani u konzervirane hrane i pucha povećati apetit ljubimca.

Također je potrebno izbjegavati prisutnost orašastih plodova i celuloze u ljusci: daje imaginarni osjećaj sitosti, a nakon nekog vremena mačka će ponovno osjetiti glad, jer takva hrana nema nikakvu nutritivnu vrijednost.

Kakvu vrstu hrane je najprikladnija, možete razumjeti samo kućni ljubimac. Preporuča se odabir proizvoda dokazanih marki. Dokazano je da što je veća cijena hrane, to je bolji sastav. Prilikom prenošenja na novu hranu vrijedi obratiti pažnju na izgled životinje, njegovu aktivnost, apetit. Činjenica da je izbor pravilno izveden, pokazuje normalnu stolicu.

Ako nađete bilo kakve zdravstvene probleme (povraćanje, proljev, zatvor), odmah se obratite veterinaru.

Glavni nedostatak konzervirane hrane, pašteta i pauka je njihova tekuća konzistencija koja ne pridonosi smanjenju tartara. Stoga mnogi stručnjaci preporučuju mješoviti tip hrane. Potrebno je kombinirati suhu, vlažnu hranu s prirodnom hranom, a zatim kućni ljubimac neće imati zdravstvenih problema, a on će oduševiti svojom aktivnošću i razigranjem.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: