🐈 Ocicat: mačka fotografija, cijena, pasmina, karakter, video, uzgajivačnice

Ocicat

Ocicat je mala uočena mačka, vrlo slična ocelotu (stoga ime). Međutim, u stvarnosti to je mješavina triju pasmina: sijamske, abesinsko i američke kratke trave. Ocicats su jedinstveni po tome što izgledaju kao divlje mačke, ali po svojoj prirodi su domaće životinje.

Povijest podrijetla

Mnogi ljudi nesvjesno zbunjuju cjepila s običnim dvorištima uočenih mačaka. Doista, oni su slični u izgledu. Ali Ocicat je jedinstvena rodovska mačka.

Onda kako odrediti da ispred vas nije dvorište Murchik? Razmotrite detaljan opis i standardne pasmine prema udruzi TICA:

  • Glava je zaobljena, približava se obliku trokuta, s snažnom bradom, ali nije istaknuta. Sama njuška izgleda malo trgno i dugo u profilu. Muscular graceful vrat;
  • Uši su velike, ponekad s remenima na vrhovima, postavljene pod kutom od 45 stupnjeva – ne visoki i niski. Oni stvaraju dojam da je mačka neprestano oprezna;
  • Oči su oblika badema, malo koso, široko razmaknute. Raspon boja: žuta, zlatna, narančasta, zelena. Boja možda čak i ne odgovara boji. No, plave oči se smatraju odstupanjem od standarda;
  • Tijelo – moćna, mišićna, atletska i jaka gradnja; stražnja linija malo povišena na rep;
  • Stopala – dugo, mišićav, ovalni;
  • Rep je dug, tanak s tamnim i uskim vrhom;
  • Vuna – kratka, tanka, svilenkasta, sjajna, s obojenom vunom i okrugle ili ovalne mrlje;

Ocicat mačke su srednje veličine, iako mogu izgledati vrlo moćne. Prosječna težina – 5 kg. Mačke mogu biti veće – do 6 kg, a mačke manje – 3-4 kg.

boja

Bez obzira na to kako se divlje pojave pojavljuju zbog svoje boje, vole ljudsko društvo. Takva mačka uvijek će otići vlasniku, ali neće se miješati. Otsikety tolerirati usamljenost, pa je bolje da ne započinju one koji dugo nisu bili kod kuće. Ali i ljudima koji cijeli dan vole sjediti na kauču, ni oni neće. Ovo je vrlo nestašna i nemirna mačka.

Ocicat mačke su vrlo inteligentne, aktivne i znatiželjne. Osim toga, oni imaju dobro razvijen lov instinkt. Brzo nauče kako njihova mačka pravila tako i svakodnevne navike: otvaraju vrata, kutije, donose vlasniku nešto u zubima, poput psa. Mogu se lako naučiti raznim trikovima.Osim toga, može ih se naučiti hodati na poseban remen. Dakle, recenzije o tim mačkama su najbolje.

Od svojih siamskih predaka, Ocicats je naslijedio naklonost prelijevanju. Oni daju glas kad im je potrebna: privući pozornost na sebe, tražiti nešto ili izraziti nezadovoljstvo.

Njega i zdravlje

Ocicats su zdrave i izdržljive mačke. Međutim, ne smijemo zaboraviti da su uzgojene prelazeći tri pasmine, od kojih svaka ima svoje nasljedne bolesti. To može biti renalna amiloidoza, nedostatak piruvatne kinaze (RK) i kao posljedica anemija.

Na siamskoj liniji je predispozicija za hipertrofičnu kardiomiopatiju, od koje mačke iznenada umiru u ranoj dobi. Oni također imaju povećani rizik od razvoja parodontne bolesti i formiranja plaka na zubima. Da biste to spriječili, možete koristiti posebne zubne paste za mačke i malu četkicu. Ako ne možete četkati zube kod kuće, redovito idite na takav postupak veterinara.

Ali sve to ne znači njihovu bol. Oni jednostavno imaju veći rizik od tih bolesti od drugih. Prosječni vijek trajanja predmeta je 16-19 godina.

Općenito, ova pasmina ne zahtijeva složenu skrb.Oni nemaju temeljni premaz, jer oni jako ne prolijevaju. Dovoljno je da ih češaljite gumenom četkom (u svakom slučaju ne metalnom) Jednom tjedno i "poljski" s kaminom za sjaj.

Feed biciklistima treba biti kao i sve ostale mačke:

  • posebna dijeta nije potrebna
  • dovoljno uravnotežene hrane.

Budući da su ove mačke vrlo razigrane, poželjno je da imaju puno slobodnog prostora i igračaka.

Koliko mačka Ocicat

Ocicat nije samo jedinstvena, već i rijetka pasmina mačaka. Stoga, trošak kućnog ljubimca početi od 30 tisuća rubalja (14 tisuća grivna). Iako ponekad cijena je 15 tisuća rubalja (7 tisuća grivna), međutim, prema riječima stručnjaka, to je sumnjivo jeftin. Stručni uzgajivači znaju ekskluzivnost ove pasmine i neće nerazumno podcjenjivati ​​cijenu.

Nurseries Otsiket

Iako je ova pasmina vrlo popularna na Zapadu, u Rusiji teško je pronaći vrtić za okicats, ali to je moguće. Na primjer, od 2012., mačkica "Alma Mater Cattery" djeluje u Moskvi, gdje se uzgajaju igrači i ocicati – //www.alma-cats.ru/ru/about.html

U Ukrajini postoji vrtić "Marchi" //ocicat.bluza.net/, koji se nalazi u Kijevu.

Ali gdje je kupiti ocicats u Minsku ili u drugom dijelu Bjelorusije je pitanje.Samo je Minskova uzgajališta ocicata, Abyssinian cat, poznata //www.abyssin.by/. Možda će lokalni vlasnici pomoći pri kupnji Ocicata.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: