🐈 Kako i što hraniti mačića 3 mjeseca

Nutricionistički mačić u dobi od 3 mjeseca

U dobi od tri mjeseca, mačići počinju jesti u potpunosti sami, a počinje važan period u svom životu. Ovaj put karakterizira aktivni rast djeteta, zubi se počinju mijenjati, a kostur se aktivno razvija, kao i mišićna masa. Stoga vlasnici trebaju znati hraniti mačića 3 mjeseca, jer razvoj i zdravlje vašeg ljubimca ovisi o pravilnoj prehrani.

sadržaj

 • Izbor hrane za mačke u 3 mjeseca
 • Dijeta i dijeta u 3 mjeseca
  • Glavna hrana koja je potrebna u prehrani u 3 mjeseca
 • Način rada napajanja

Većina beba, u dobi od 3 mjeseca, prestaje primati mlijeko iz mačke. intenzivan razvoj bebe, zahtijeva puno energije i vitamina, To će pomoći organizaciji ispravne prehrane.

Kućni ljubimci, na različite načine dođite na svoje vlasnike na temelju ove potrebe da se prilagode izboru proizvoda u prvoj fazi hranjenja beba.

 • Ako se mačić pojavio u kući iz vaše mačke i raste ispred očiju, od rođenja. U ovom slučaju gotovo da nema problema. Dovoljno je postupno premjestiti dijete na vrstu hrane koju definirate.Osim toga, moći će povremeno primati mlijeko od majke, što će pomoći promijeniti dijetu bez stresa za malo tijelo.
 • Kada se ljubimac uzima od prijatelja ili mačjih uzgajivača u dobi od 3 mjeseca. S ovom opcijom potrebno je razjasniti kakvu hranu je dijete primilo i kada prvi put hranite, pokušajte dati uglavnom proizvode za koje je navikao. Ako nemate dovoljno znanja u području mačaka, bolje je konzultirati se s stručnjacima. Na primjer, od bivših vlasnika nauče prehranu trogodišnjeg mačića.
 • Ako si pokupio klinac koji voliš na ulici. Prije svega, trebalo bi biti prikazano u bolnici za životinje, tamo kada se ispituju, ne samo da će ispravno odrediti svoje doba, već također mogu identificirati moguće bolesti i preporučiti kako se nositi s njima. Liječnici u veterinarskim klinikama mogu dobiti preporuke o prehrani i načinu hranjenja.

© shutterstock

Izbor hrane za mačke u 3 mjeseca

Vlasnici kućnih ljubimaca mogu pristupiti ugostiteljstvu na dva načina. Sve ovisi o njihovim mogućnostima i pristupu održavanju životinje. Za 3 mjeseca za hranjenje mačića, možete posebnu hranu koja se kupuje u trgovinama za kućne ljubimce.I sami pripremite hranu. Važno je napomenuti da prehrana za djecu razlikuje od prehrane odraslih mačaka.

 • Hranjenje s industrijskim hranom. Stav mačarskih uzgajivača na ovu metodu hranjenja je dvosmislen, mnogi smatraju da reklamirana hrana ne koristi životinje. Važno je odabrati proizvođača koji stvarno nudi kvalitetnu hranu. Važno je napomenuti da stvarno dobra hrana nije jeftina, posebno za male kućne ljubimce. Ako organizirate mačića za hranu 3 mjeseca u isto vrijeme, trebate ovo uzeti u obzir. Unatoč tome, prehrana s kvalitetnim industrijskim čvorovima pruža brojne prednosti za vlasnike.
 • Dijeta je već odabrala sve potrebne dijelove, uravnotežene su i dizajnirane za određenu dob i konstituciju mačke. Količina potrebne hrane je lako izračunati za jedan servirani ili cijeli dan.
 • Ušteda vremena za pripremu hrane, kao i jednostavnost skladištenja i dugi rok trajanja za suho hranjenje.
 • Širok izbor vlasnika 3 mjeseca starih životinja može odabrati pojedinačno, točno onu hranu koja odgovara njihovom ljubimcu, uključujući uzimanje u obzir pasmine i sklonosti životinje. I također, uzimajući u obzir težinu mačića za 3 mjeseca.

Hranjenje, izgrađeno na prirodnim proizvodima.Ova metoda također ima svoje nedostatke, ali ima puno pozitivnih aspekata.

 • Za pravilnu organizaciju hrane morate imati znanja i vještine u proizvodima za kuhanje životinja.
 • Kuhana hrana ne može se dugo pohraniti, posebno ako je namijenjena djeci.
 • Proces pripreme hrane traži vremena.

Unatoč tome, mnogi vlasnici često vole hraniti kućne ljubimce prirodnim proizvodima. To je opravdano, s pravim pristupom, prirodnom prehranom, omogućuje vam da uzgajate zdravu životinju. I upravo pouka o kuhanju hrane, često užitku, pravim vlasnicima mačaka. Osim toga, točno znate koja hrana koju koristite tijekom hranjenja.

© shutterstock

Dijeta i dijeta u 3 mjeseca

Davanje hrane moramo se sjetiti da hranimo mačića uravnoteženom prehranom. Samo će se u tom slučaju dobro razviti. Potrebno je ne samo davati prave proizvode, već i poštivati ​​režim prehrane.

Glavna hrana koja je potrebna u prehrani u 3 mjeseca

Dijete, iako je uobičajeno, predator je po prirodi. U tom smislu, mora se dati meso, kao i ostali životinjski proizvodi. Njihov udio u prehrani iznosi do 75%.I mačić u 3 mjeseca treba jesti, ribu i hranu biljnog podrijetla.

Meso ili ostalo – ovdje se moramo pridržavati pravila. Nemojte davati sirovo meso, potrebno je toplinsko liječenje uništiti parazite, kao i viruse koji se mogu nalaziti u proizvodima.

 • Meso peradi treba dati kosti bez kostiju.
 • Životinjska jetra i uginuli su dobro za rastuće tijelo, sadrže puno hranjivih tvari i elemenata u tragovima.
 • Mliječni proizvodi – mnoge pasmine mačaka ne toleriraju mlijeko drugih životinja, u čistom obliku. Prednost treba dati mliječnim proizvodima i dati malo da vidite reakciju tijela. Na primjer, u mačići britanske pasmine, probava može propasti.
 • Riba, ako postoji dovoljna količina životinjskih proizvoda u hrani. Dječak na ribu će se približiti bez velikog lova. Ako je sve iste ribe prisutno, onda morate odabrati more i dati je u kuhanom obliku.
 • Žitarice, povrće – takva hrana treba hraniti u malim količinama. Ne bi smjelo biti više od četvrtine ukupnog volumena dijela.

Od žitarica, ne biste trebali ponuditi griz ili proso, a također i kukuruzni grits neće učiniti. Ali heljda i riža pogodna su za njih.

Povrće – može se dati u kuhanom ili sirovom, ali budite sigurni da je sjeckani. Nutricionističke mahunarke, morate isključiti.

Način rada napajanja

Zdrava djeca su vrlo pokretljiva pa često traže hranu. Vlasnici moraju znati koliko puta dnevno hraniti mačića 3 mjeseca. Preopterećenje može utjecati na dobrobit i biti štetno za zdravlje.

Za kućne ljubimce u dobi od 3 mjeseca optimalan broj načina hranjenja 5 ili 6 puta, ovisno o aktivnosti kućnog ljubimca.

Vlasnici trebaju zapamtiti da liječenje i briga o malim mačići ovisi o tome što će biti njihovi četveronožni prijatelji kada odrastu. Stoga se sve faze razvoja i odgoja treba odgovoriti odgovorno.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: