🐈 Njemački Rex: mačka fotografija, cijena, pasmina opis, lik, video, uzgajivačnice

Njemački Rex

Njemački Rex je pasmina domaćih mačaka, čija je glavna značajka malo kovrčava vuna. Na taj su način slični pasmini Cornish Rex, iako se njihovi brkovi ne tresu. No, struktura tijela njemačkog Rexa više je poput europske kratkovidne mačke. Većina organizacija mačaka: FIFe i WCF – prepoznala je ovu pasminu kao neovisnu. Samo u CFA smatraju ga tipom Devon Rexa i ne smatraju da su razlike među pasminama značajne.

Povijest podrijetla

Kako odrediti vrstu pasmine? German Rex mačke imaju srednju veličinu, težinu – do 5 kg. Razmotriti detaljan opis i karakteristike pasmine Njemački Rex:

 • Glava je okrugla, s dobro razvijenim jagodicama;
 • Oči su srednje veličine, prilično široke, boja je bistra u boji;
 • Uši su velike, visoke i široke, uspravne, krajevi zaobljeni, prekriveni vunom izvana, za razliku od ušiju mačaka drugih pasmina, nisu baš pokretljivi;
 • Nos – blago spojen na bazu, ali normalne duljine;
 • Brkovi su uvijeni, ali nisu jaki;
 • Tijelo – mišićav, srednje veličine, oblik bliže pravokutniku; škrinja široka i zaobljena;
 • Noge – vitko, malo ovalnog oblika, srednje duljine, a stražnje noge mogu biti malo duže od prednjih;
 • Rep je srednje duljine, ali može biti i prekratak i ćelav, sužen – sužava se prema kraju;
 • Vuna – svilenkasta, kratka, malo kovrčava, poput baršuna.

Možete pronaći različite fotografije predstavnika njemačkog Rexa. Ali svi se uklapaju u standard ove neobične pasmine.

Evo nekoliko fotografija pruskog Rexa.

boja

German Rex mačke zapažene su zbog svoje prijateljske, aktivne i žarke energije. Brzo pronađu zajednički jezik s vlasnikom. Vole igrati, biti okruženi djecom, biti stalno u pokretu.

Oni su vrlo pametni, čisti i "razgovorni" (često purring) mačke. Brzo počinju razumijevati svakodnevna pravila, lako su naviknuti na pladanj i struganje.

Mora se samo pročitati recenzije sretnih vlasnika pasmine kako bi vidjeli prednosti tih mačaka.

Njega i zdravlje

German Rex mačke nemaju podlogu. To znači da oni ne moraju biti stalno i dugo češljana, i da gotovo nisu alergični. Ali ponekad ih je potrebno operirati i ogrebati mekom četkom.

Međutim, zbog nedostatka podloga, njemački Rex se smrzava brže.Zato što morate pratiti temperaturu u kući i dobru prehranu kućnog ljubimca.

Također trebate redovito čistiti uši i podrezivati ​​kandže. Ako je potrebno (kontaminirano, zakiseljeno) – isperite oči mokrom krpom.

Zdravlje njemačkog Rexa prilično je dobro. Samo se vjeruje da je ova pasmina sklona dobivanju prekomjerne težine. Stoga vlasnici moraju umjereno hraniti mačku. Posebno je važno da uvijek ima pristup čistoj vodi.

Suptilne značajke njemačke Rexove prehrane su da moraju biti dovoljno visoke u kalorijama da održavaju tjelesnu temperaturu, ali ne na štetu mačkoga "oblika" Od prehrane i ovisi o trajanju života ljubimca. U prosjeku je 15 godina.

Neki veterini u vrijeme moltinga savjetuju se dodati prehrani njemačkog Rex vitamina B. To će spriječiti pojavu ćelavosti.

Koliko je njemačka Rex mačka

Njemački mačak Rex košta potencijalnog vlasnika značajan iznos: od 6 tisuća rubalja i više, do 35 tisuća. Cijena ovisi o pedigre i klasi:

 • pet klase – oko 6 tisuća rubalja.,
 • Klasa pasa – oko 8 tisuća rubalja.,
 • pokazati klase – oko 15 tisuća rubalja.

Istovremeno, trošak mačke je mnogo veći od mačke.Međutim, glavna je poteškoća pronaći distributera ove pasmine, što nije toliko.

rasadnici

Glavni problem uzgoja njemačkog Rexa je da je gen od ove "kovrčave pasmine" recesivan. Isprva, iz neznanja, takve su mačke prešle s drugim pasminama s dominantnim genom. Kao rezultat toga, do 2000. godine, njemački Rex gotovo je izumrlo kao pasmina.

Zatim je skupina njemačkih entuzijasta nastavila uzgajati pasmine s pet preostalih predstavnika. Sada glavna rasadništva njemačkog Rexa nisu samo u Njemačkoj, već iu Švicarskoj i Finskoj.

U Rusiji, Ukrajini i Bjelorusiji samo se privatni uzgajivači bave uzgojem ove pasmine. Na primjer, u Rusiji, njemački Rex može se kupiti ovdje – //www.zoospravka.ru/Cat/Nemetskiy-reks-(German-Rex) /18-0-0-345-0-0.html

U Moskvi postoji vrtić koji uzgaja Devon Rex. Možda će vlasnici pomoći onima koji žele pronaći rijetku pasminu njemačkog Rexa – //www.devonrexcat.ru/

U Ukrajini postoje i rasadnici različitih Rex (Devon, Cornish), ali njemački Rex nisu pronađeni. Možete konzultirati s distributerima Cornish u Kijevu – //cornish-rex.kiev.ua/

Dječji vrtić njemačke Rexove rijetkosti u Minsku. Postoje samo Cornish Rex i Britanska Shorthair razvodchiki.Za savjete pogledajte stranicu //avicats.com/

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: