🐈 Nibelung mačka: fotografije, cijena, pasmina, karakter, video, uzgajivačnice

Nibelung

Mačak je izašla iz magle, izvadila putovnicu iz svog džepa: nacionalnost je američka, NIBELUNG je ime!

Podrijetlo pasmine

Budući da je Wignerov Siegfried bio strasno zaljubljen u Brünnhilde, to je odredilo ime mačke. Siegfried i Brugnilda pokazali su se izvrsnim parom, što je, zapravo, početak nove pasmine. Cora Cobb sama je napisala nibelung vrstu pasmine.

Neki još uvijek odbijaju prihvatiti Nibelungs kao zasebnu pasminu, otkrivajući jasne znakove sličnosti s ruskom plavom. Ali značajke i razlike Nibelungsa još uvijek dobivaju nadmoć, au većini zemalja njihova je populacija spora, ali se povećava.

Opis pasmine mačke Nibelung

Udovi su rafinirani, a šape male i okrugle. O Nibelungu kažu da uvijek vrte prstima. Zglobni jastučići odgovaraju boji vune – sivo-plavo.

Rep je dug, ravno, malo šiljast. Potreban luksuzni rep.

Nibelungs mogu biti prilično visoki, ali nisu teški. Težina odrasle životinje je 2,5-5 kg.

  1. vuna

Mačke ove pasmine poznate su po vuni neobične strukture. Tekuće, svilenkasto, plavo.Jedinstven u tome s prilično gustom temeljnom podlogom, ne rotira i, stoga, ne stvara zapetljanost. Svaka kosa na kraju je obezbojen, tako da ponekad izgleda da srebrnasti magloviti oblak kovitla oko životinje.

  1. boja

Tipirana kosa bitno je u kontrastu s osnovnim tonom kaputa. Ali uvijek i bez iznimke, boja Nibelungsa je plava s izraženim srebrom. Crna ili bijela mačka može biti beskrajno lijepa, ali nikada neće biti nibelung.

Milota i ljubaznost – takav je karakter tih mačaka. Nibelungs su uglavnom konzervativci. Dugo su se vremena navikli na nove situacije ili nove ljude, a samo su se savladali i konačno očitovali u svojoj slavi.

Nibelungs nisu nametljivi, ali u isto vrijeme obično su povezani sa svojom cijelom dušom jednom članu obitelji. Pored njega, oni će "pratiti svileni veo", pogledati u oči, pjevati mačke pjesme u njihovim ušima i zagrijati ih toplinom svoje ljubavi. S ostatkom obitelji će biti prijateljski, razigrani, ali ne i više.

Nibelungs ne podnosi samoću. Kako utvrditi da mačka pati od osamljenosti? Ne smije dodirivati ​​hranu ili zabraniti stvari – otići na zahod "na pogrešnoj adresi", igrati se s pričom s predmetima koji su skupi vlasniku.Nemojte odmah kazniti njezinu ljepotu, najvjerojatnije, to ne čini iz nevolje, već samo da biste privukli pozornost. Stoga, ako rijetko ostanete kod kuće, bolje je započeti drugu životinju tako da kućni ljubimci, u vašoj odsutnosti, zabavljaju i podržavaju jedni druge.

Mnogi kažu da je Nibelung malena veličina. Za ugodan život ne trebaju puno prostora. Mačke pasmine Nibelung se osjeća sjajno u malim apartmanima, seoskim kućama.

A Nibelungs imaju vrlo tiho i melodično glasnoće i netoleranciju buke. Ove mačke ne podnose buku, skandale, krikove, itd. U najboljem slučaju, oni se skrivaju ispod sofe, a ponekad se mogu baviti rukom u ruku borbom s izvorom neugodnih zvukova.

Općenito, i općenito, oni imaju zlatni karakter, u nekim mjestima yakhontovy!

zdravlje

Posebna briga zahtijeva glavno bogatstvo Nibelungsa – njihovu lijepu vunu. Da, ne tvori tepisi, ali redovito češljanje uklonit će mrtvu kosu i sačuvati pohvaljeni "oblak"!

VAŽNO! Kupanje još jednom nibelungs ne vrijedi – kvaliteta vune iz ovoga može pogoršati. Ako su postupci higijene vode neophodni, NEMOJTE koristiti šampon ružičaste ili žute boje kada kupujete. Boje koje čine šampon mogu utjecati na boju pigmenta vune.

Pecite svog ljubimca isključivo u smjeru rasta dlačica i ne zaboravite staviti uši u uši s vatom prije nego što kupate.

VAŽNO! Sunčanje je kontraindicirano u nibelungu. Izravna sunčeva svjetlost uništava pigment vune, a umjesto plavog oblaka nakon dugog boravka na suncu, riskirate uzimajući "zahrđenu" mačku, koja samo na daljinu nalikuje Nibelungu.

hranjenje

Stručnjaci preporučuju hranjenje malih Nibelungsa prirodnom hranom. A ako planirate prelaziti gotove hrane tijekom vremena, postupno ih počnite unijeti u prehranu.

No, većina je sklona misliti da je prirodna hrana poželjna za Nibelungs i u odrasloj dobi. Naravno, s prirodnom prehranom postavlja se pitanje njegove korisnosti. Cijena pravilne prehrane je vrijeme provedeno na pripremi prehrane.

VAŽNO! Vuna od životinje bit će kvalitativno bolja ako dodate posebnu hranu za hranu sa sumporom i vitaminima iz skupine B i A.

NE! Jetra, heljda kaša, mrkva, lijekovi s jodom, algi i bakar ne daju nibelung. Oni također imaju negativan učinak na boju.

video

foto

Obožavatelji Nibelungsa i dalje su neodlučni – odakle dolazi taj neobičan naziv pasmine. Neki se nagnuti prema Wagnerovoj verziji podrijetla imena, dok ga drugi povezuju s njemačkom riječju nebel (magla). U svakom slučaju, maglovita priroda Nibelunova osvaja srca. Lijepo su dobiveni na fotografiji, a razina inteligencije Nibelunka je takva da im se čini da ih malo podučava, a sami će snimiti te fotografije.

Gdje kupiti mačića

Rijetko se grad može pohvaliti činjenicom da ima uzgajivačnicu Nibelungs. Dakle, ni u Moskvi, ni u Kijevu, niti u Minsku kennele ove pasmine nisu registrirane. U Rusiji, na primjer, jedini sjeverni Pereburzhsky vrtić "North Star" se bavi nibelungs. Približan trošak bez rezervacije – 55 000 rubalja.

Za ovaj iznos, morate dodati trošak preliminarnog putovanja znanja i oko 20 000 prilikom rezervacije.

Ali svaki peni potrošen na nibelung mačić vrijedi!

Nibelung. Američki san!

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: