🐈 Neva Masquerade Cat: fotografije, cijene, opis pasmine, lik, video, vrtić

Neva Masquerade

Jednom jednostavna mačka

Skupio se na maskenbal.
Pojavila se malo –
Maska, vuna …
A od tada, jednostavna mačka
Postalo je vrlo teško –
Neva je nazvao masquerade,
S vrlo drhtavom dušom!

Podrijetlo pasmine

Ponos ruski uzgajivači nastao je na prirodan način. Sibirci su okrilište s siamskim mačkama, a plod ove ljubavi je mačka Neva Masquerade. Od oca Sibirskog Nevaka naslijedio je snažno i snažno tijelo, vrlo debeli kaput, koji ima posebna svojstva i dobro zdravlje (ali ne bez nijansi). Mama Siam dao mi je fancy haljinu – svjetlo tijelo, tamna maska, spalio noge i rep, kao i izvanredne plave i vrlo svijetle oči. Ovaj elegantni izgled nikad neće proći nezapažen!

Neva maske imaju snažne udove koji tvore gotovo savršeni pravokutnik u odnosu na tijelo. Šape su okrugle i velike, vuna raste između prstiju.

Rep u podnožju je širok, jak, vrh repa je zaobljen. Plemenite pubescence.

Mačke Neva Masquerade pasmine teže oko 6 kg, a mačke mogu prelaziti bar za 8-9 kg.

  1. vuna

Neva Masquerade mačići rođeni su vunom, koja ima jedinstvene karakteristike: ona, kako kažu vlasnici, je blato i vodoodbojna i, štoviše, ne stvara zaplet! Klasična mačka Neva Masquerade ima vunu od srednje duljine. Postaje dulje od ramena do trupa, a na stranama kaput je mekši nego na leđima.

Sibirska boja ima prekrasne hlače, luksuzni ovratnik, obod na repu i dvostruki podslojač po cijelom tijelu. Zanimljivo je da kada mačka baca, ovratnik i hlače gotovo potpuno nestanu.

VAŽNO! Neva Masquerade mačkastog mačka, možda jedina od predstavnika dugotrajnih pasmina, koja zbog svojstava kaputa praktički nije alergen.

  1. Boji.

Snježne bijelih čarapa na šapama i iste boje i tonova mrlja na licu dopušteni su u svim varijacijama boja. Neva masquerade bicolor ne zahtijeva simetriju i urednost čestica.

Ali čokoladno-purpurni gama – pod zabranom.

VAŽNO! Mačići ove pasmine rođeni su isključivo bijeli. To se objašnjava činjenicom da je specifična boja Neva mačke formirana od strane posebnog toplinski osjetljivog gena koji sprječava prodiranje pigmenata u vlasi na visokim temperaturama.Drugim riječima, obojena područja vune (uši, njuške, šape i repa) najhladnija su mjesta u mačkama.

Wikipedija navodi glavne nedostatke pasmine, među kojima su i mala tamna vuna na tijelu.

karakter

Mačkara masquerade u Petrogradu brzo pronalazi zajednički jezik s djecom, ali stranci ih čak i ne trebaju uvesti – Nevakovi stranci nisu prihvaćeni.

Općenito, u skupini genoma Neva Masquerade mačka postavila je dobre aristokratske obrasce ponašanja.

Njega i održavanje

Briga za Neva masquerade mačka je malo drugačija od njege koje su potrebne svim domaćim mačkama i mačkama. No, zona posebne pozornosti, naravno, je životinjska krzno. U arsenalu vlasnika Neva Masquerade trebao bi biti: puhoderka, posebna četkica za masažu i šamponi za dugotrajne pasmine mačaka. Ljepotica dvaput godišnje i čišćenje vune u stanu ne pretvaraju se u zamoran ritual u slučaju da redovito češaljite mačku i kupite ga par puta mjesečno.

Neva Masquerade Cat je autohtona pasmina i, kao i sve pasmine dobivene prirodno, Nevaki su u prilično dobrom zdravlju. Glavne genetske bolesti su ih zaobišle.Iznimka je hipertrofična kardiomiopatija. Za složeno ime leži srčana bolest u kojoj krv stagnira u plućnim krvnim žilama. To može dovesti do iznenadne smrti životinje od plućnog edema.

Nema vanjskih simptoma ove bolesti, ali s ranom otkrivanjem bolesti, ispravna terapija će produžiti život Neva masquerade mačke.

Inače, glavni pomoćnik Nevaka snažan je imunitet i pravilna prehrana.

Životni vijek Neva Masquerade mačke može doseći 20 godina!

hranjenje

Što hraniti mačku Neva Masquerade da postane dugovječna mačka? Unatoč velikim veličinama, predstavnici ove pasmine nisu skloni pretilosti. Stoga ih treba hraniti dva puta dnevno, svaki put nudeći oko 120 grama hrane (vrhunska hrana ili prirodna hrana).

Glavna komponenta prehrane je meso i ugostiteljstvo. Goveđi, mesni zečevi, perad su izvrsni izvori proteina. Jetra ponuditi vašu ljepotu samo povremeno – ovaj proizvod može promijeniti boju vune od mačaka nije za bolje. Također utječu na boju i plodove mora.Zapravo, Neva Masquerade mačka ne može se dati ribu uopće – znanstvenici su dugo razotkrili mit o potrebi da hrane mačka plemena s ribom i plodovima mora.

Ali mliječni proizvodi koje vaša mačka treba. Nemojte kupiti za svoje niske masnoće mliječnih proizvoda, ali previše masne također ne stane. Kravlji sir, jogurt, srednji masni jogurti trebali bi biti redovito prisutni u izborniku mačaka.

U sirovom i zagrijanom povrću i žitaricama na svakoj hranidbi, dodajte nekoliko kapi biljnog ulja, a zajedno s gore navedenom, mačka će dobiti pravilnu i uravnoteženu prehranu.

video

foto

Troškovi mačića

Danas možete kupiti mačića Neva Masquerade u gotovo svakom većem gradu. Cijena dobrog predstavnika pasmine je oko 20 000 rubalja u Rusiji i 10 000-13 000 grivna u Ukrajini. Ali ako trošak životinje nije odlučujući faktor za vas, onda je bolje, naravno, kontaktirati dokazano vrtić za budućeg ljubimca. Jedna od najstarijih – "biser Neva" Neva masquerade mačke, osnovana 1992. godine. Umjetničko vrtište Nevskog također se dobro uspostavilo.

Odaberite uzgajivačnica Neva maškaranih mačaka

U Moskvi

  • //kiskaneva.narod.ru/
  • //www.nevamodern.ru/
  • //www.nevacat.ru

U Kijevu

  • //siberiansapphire.com

U Minsku

  • //nevak.by/

Neva Masquerade cat. Intelektualac koji ima dobre ponašanje krvi!

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: