🐈 Kada možete hraniti mačku nakon sterilizacije i što

Nakon koliko ste nakon sterilizacije hranili mačku

Vlasnici mačaka često misle o tome hoće li ih sterilizirati. Odgovor na ovo pitanje definitivno je pozitivan ako životinja živi kod kuće i ne planira se pustiti da prošeta. Značajke ove operacije i skrb o pahuljastom daru – ovo je tema nekog drugog članka, ali kada možete hraniti mačku nakon sterilizacije, naučit ćete ispod.

sadržaj

  • Prehrana u prvim danima nakon operacije
  • Prehrana tijekom perioda oporavka
  • Odabir prave hrane

Prehrana u prvim danima nakon operacije

Nakon anestezije, životinja će početi od 10 do 12 sati. Tijekom tog razdoblja, hranjenje kućnog ljubimca je nepraktično jer može izazvati gag refleks. Mačka se može hraniti nakon sterilizacije nakon 6-8 sati nakon što se potpuno oporavila od pospanog stanja i može sama sjediti. Općenito, hoće li hraniti mačku nakon sterilizacije i kada je bolje da kompetentno preporučuje veterinara koji je izvršio operaciju. Temelji se na stanju životinje, koliko će brzo doći do svojih osjetila.

Za hranjenje mačke prvi dan je bolji za polu-tekuću hranu. Ako je životinja navikla jesti suhu hranu, bolje je je razrijediti vodom do gustog stanja.

To je zbog činjenice da nakon operacije crijeva usporavaju i zatvor je moguć. To je vrlo štetno za životinju, jer se šavovi mogu raspršiti tijekom pokušaja. Ako tijekom prvih 24 sata ljubimac odbija jesti, tada nema potrebe brinuti – to je sasvim normalno. I ovdje tijekom štrajka glađu duže od 2-3 dana, trebate ići na kliniku.

© shutterstock

Ni u kojem slučaju ne može hraniti životinju silom. To može dovesti do povraćanja. Bolje je početi hraniti u malim dijelovima, postupno povećavajući volumen. To će vam pomoći ne preopteretiti trbuh i uspostaviti svoj rad.

Prehrana tijekom perioda oporavka

Nakon operacije, životinja se apsolutno ne razlikuje od starog. Stoga, sterilizirana hrana za hranu ne smije se dramatično promijeniti. Jedini caveat – nakon postupka, pahuljasti kućni ljubimac će biti sklon hranjenju. To je zbog promjene u nacionalnoj pozadini. Stoga bi trebala biti bolja dijeta. Trebao bi biti uravnotežen i smanjiti porcije za oko 10-20%.

Ako je životinja navikla jesti suhu hranu, onda je u roku od mjesec dana trebalo prenijeti na posebnu hranu za sterilizirane mačke.

Ako pahuljasti ljubimac preferira prirodnu hranu, svakako isključite sljedeće proizvode iz prehrane:

  • masti,
  • brašno,
  • sol;
  • sirovo meso (dati samo nakon zamrzavanja);
  • dimljeni meso;
  • mahunarke, osim šparoga.

Bolje je zaboraviti na velike kalorijske delicije. Postoji posebna konzervirana hrana za sterilizirane mačke različitih tvrtki koje mogu hraniti životinju nakon operacije. Najvažnija stvar – nemojte davati prejedanje.

Da bi se lik sterilizirane životinje držao, vlasnik mora biti angažiran sa sportovima za kućne ljubimce i aktivnim igrama, To je izuzetno važno za zdravlje vašeg ljubimca. Stoga će ljubavni vlasnik uvijek naći slobodno vrijeme za vježbanje s steriliziranom životinjom.

© shutterstock

Odabir prave hrane

Odabir hrane za steriliziranu mačku je odgovorna stvar. Ovdje morate shvatiti što će biti korisno za životinje nakon operacije. Činjenica je da često sterilizirani pudaci pate od urolitijaze. Da biste to izbjegli, morate posvetiti posebnu pozornost odabiru feeda. Ne smije se spasiti. Proizvođači jeftine hrane pokušavaju smanjiti troškove, odnosno smanjujući kvalitetu. Sadržaj proteina u takvoj hrani je izuzetno nizak, tako da životinja neće moći dobiti dovoljno malog dijela.

U vrhunskoj hrani, naprotiv, smanjuje se sadržaj fosfora i magnezija, ali više vitamina A, C i E.

Obratite pažnju na ono što je napisano na pakiranju, osobito u malom tisku. Ni u kojem slučaju ne uzimajte hranu na bazi ribljeg proteina. Njegova uporaba u hranjenju sterilizirane mačke može izazvati maligni tumor.

Nemojte spremati na krmu za steriliziranu mačku. Pravilna prehrana – jamstvo zdravlja pahuljastog ljubimca!

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: