🐈 Najmanje mačke pasmine s fotografijama i imenima

Najmanje mačke

Mačke su vrlo smiješne, slatke stvorenja. Postoji mnogo egzotičnih pasmina mačke obitelji (s neobičnim imenima), uključujući i najmanji pasmine mačaka, interes za koji je osobito velik.

Mnogi ljubitelji rijetkih pasmina zainteresirani su za pitanja Koja je najveća pasmina mačaka, najskuplja … Otkrijmo odgovor na jedno od ovih pitanja, o najmanjim pasmina mačaka na svijetu.

Najmanja mačka

  • Na trećem mjestuSingapura– slatka mačka, čija je težina oko 2 (ženke) i 3 (mužjaka) kilograma. Ova šarmantna mačka izgleda kao zastrašujuće trač, zbog njezina lica i velikih očiju. Singapurske mačke vrlo su nježne i društvene, razlikuju se po snazi ​​njihovog zdravlja. Boja kaputa je prilično neobična, kao i njegova struktura. Vuna Singapur nema temeljni premaz, što ga čini posebno gladitim i ugodnim za dodir.
  • Napoleon – mala mačka s kratkim nogama, njezina težina ne prelazi dva kilograma.
  • minskin – mačka šibica. To se zove džemo, jer ima izduženo tijelo, kratke noge i neku sličnost s psom. Težina ovih mačaka varira od 2 do 4 kg. Na tijelu Minsku praktički nema vune, osim glave, šapa i repa.
  • Skookum – mačka janjetina. Ima takvu neuobičajenu vunu koja je vrlo slična ovci.To je ono što razlikuje pasminu ovih mačaka od svih ostalih.
  • Želim dati deseto mjesto na ovom popisu, ne u najmanjoj pasmini, nego na mačku –Gospodine Peebleskoja je u dobi od 2 godine težila samo 1500 grama.

To su neobične, zanimljive, šarmantne male mačke.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: