🐈 Najljepše pasmine mačaka. Ocjena 10 pasmina s fotografijama

Najljepše pasmine mačaka

Kanoni ljepote mijenjaju se tijekom vremena. Ovo se također odnosi i na svijet mačaka. I krunu kraljice ljepote u različitim razdobljima dano je predstavnicima različitih pasmina. U jednom trenutku svijet je obožavao perzijske mačke, a zatim – sibirke, jučer – sfinge, i danas?

Za vas – najljepša pasmina mačaka!

10 mjesto – perzijska mačka

Bengalska mačka. Kada se geni azijskih leopard mačaka, abisinjanske mačke, američke košulje, burmanske mačke i egipatskog meowa miješaju u tebe, jednostavno ne možete biti lijepi! Lijepe mačke ove pasmine su iznimno inteligentne i energične. Budući da su izvrsni sportaši, trebaju stalno fizičko naprezanje. Stoga, oni koji vjeruju da su bengals sigurno najljepše mačke trebaju shvatiti da postoji mali standardni stan za bengalsku mačku. Da, zabavit će vas uključivanjem i isključivanjem svjetala, otvaranjem i zatvaranjem vrata (i hladnjaka), ali ova mačka treba prostor. Stoga, ako nema mogućnosti za proizvodnju bengalke za vožnju samostalno u dvorištu, onda je odnesite za šetnju uz uzicu i bježite zajedno!

Vidi također: Najveće pasmine mačaka

8. mjesto – Američka kratkodlaka

Američka kratkodlaka mačka. Živjela je negdje u Europi mačka plemkinja. U smislu da je živjela u dvorištima najbogatijih Europljana. A kad su u potrazi za boljim životom, u godinama 1600-ih, krenuli u osvajanje Amerike, mačka nije uspjela pronaći bolji život za sebe i plivao nakon osvajača Novoga Svijeta. Fotografije prvih predstavnika ove pasmine, nažalost, nisu sačuvane. Ali poznato je da su mačke stigle na legendarni brod "May Flower" (rođen Mayflower). U novim uvjetima, izgled mačaka počeo se mijenjati, ali su navike ostale jednake, domaće. Bile su hrabre mačke, ne boji se bilo kakvih vremenskih prilika ili malih grabežljivaca. Smatrali su se veličanstvenim hvatačima štakora, tako da su mačke tijekom Gold Rusha bile deset puta skuplje od nekih radnika. Danas je ova jedinstvena pasmina cijenjena, prije svega, zbog izvanrednog sklada značajki. Možda za sve – to nije najljepša pasmina mačaka na svijetu, ali za nekoga Amerikanac je definitivno najbolji.

7 mjesta – Toyger

Maine coon Nedavno je postao popularan, međutim, Maine Coons imaju obiteljsko stablo čiji se korijeni protežu u prošlost nekoliko stoljeća.Maine-coons nisu samo najljepše mačke i mačke, već i najveće domaće piće. "Raccoon" mačka (tako da su pozvani za posebnu boju kaputa) može težiti do 10 kg u prosjeku, a ponekad – do 15! Istovremeno, "mastodoni" razlikuju se vrlo osjetljivim likom. Vole učiniti sve zajedno s vlasnikom, najbolje od svoje sposobnosti i gledanjem na pomoć emu, ali u isto vrijeme, Maine Coons nisu nimalo nametljive. Ako je vlasnik zaista jako zauzet, Maine-coon će privremeno naći drugu aktivnost po svojoj naklonosti i neće odvratiti pozornost na sebe. Treba imati na umu da je Maine-Coon prilično ljubomorna i druge životinje na svom teritoriju, vjerojatno ne tolerira.

Vidi također: Najskuplje pasmine mačaka

5. mjesto – Snow Shu

Scottish Fold mačka (Scottish Fold). Lijepe pasmine mačaka obnovljene su još 1961. godine. Naravno, lopatice su bile poznate prije, posebno na Istoku, ali nitko ih nije službeno ušao u pasminu. Ali kad je mačka škotskog poljoprivrednika William Rosso rodila mačiće s neobičnim ušima, William to nije ostavio bez pažnje i odlučio konsolidirati položaj. Konačna formacija pasmine nije se dogodila u Škotskoj, već u Americi – zemlji velike kotosmozhnosti.Ali do sada sve škotski ovčinjive uši objesiti na različite načine i predvidjeti kako će se ponašati od trenutka rođenja mačića, pogotovo jer u početku svi mačići imaju ravne uši i ne uvijek pada.

Treće mjesto – Burmilla

Ragdoll. I opet na ljestvici lijepih mačaka američki. Ime ove pasmine prevedeno je kao "krpena lutka". Takav neobičan naziv dobio je Ragdolls za glavnu razlikovnu osobinu pasmine – smanjen ton mišića. Jednostavno rečeno, ako posadite mačku, ostat će sve do večeri (ta je kvaliteta nevažna lijenosti). Zbog smanjenog tonusa mišića, Ragdollovi ne vole penjanje, prozor je nezaobilazna prepreka za njih, ne znaju se obraniti i posvuda slijede svoga gospodara.

1. mjesto – britanske mačke

Britanske kratkovarne mačke. Naravno, ova je nominacija vrlo uvjetovana, jer svatko vidi svoju omiljenu pasminu na prvom mjestu. No, ukoliko sumiraju ljepotu i popularnost, britanski su danas jasno vodeći. "Mačka za poduzetnika" nije samo lijepa, lako podnosi samoću, dugu odsutnost vlasnika i uvijek će pronaći nešto za napraviti.

Ugne mačke ne postoje.Ali neki su posebno dobri!

P.s. Kruna za kućnu mačku možete kupiti u najbližoj trgovini za kućne ljubimce.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: