🐈 Ljepljive pasmine mačaka [foto + popis pasmina]

Najlakše pasmine mačaka

Kućni ljubimci s debelom krznom vrlo su popularni. Fluffy pasmine mačaka trebaju posebnu pažnju: higijenu, češljanje, njegu. Iz ovog članka saznat ćete više o njima i svakako izaberite šarmantnog prijatelja za sebe.

Ptičaste mačke pasmine

  • American Curl;
  • Turska angora;
  • Norwegian Forest;
  • Maine Coon;
  • perzijski;
  • Sibirski;
  • Neva Masquerade;
  • Himalajska mačka;

Službene felinološke organizacije otvoreno su potvrdile veliki broj pasmina, među kojima mačke s dugom kosom zauzimaju trećinu popisa. Postoji oko 20 pasmina mačaka, ali ne samo da je volio za luksuzni kaput, već i dobar temperament.

Pročitajte i o ostalim dugotrajnim pasminama mačaka.

Značajke krznenih mačaka

Najvažnija stvar je prava briga i prehrana. Ljudi koji boluju od alergija bolje su imati kratkovidni prijatelj. U potrazi za čistoćom, mačka će progutati, a zatim zapaliti puno vune. Morate stalno davati sladnu tijesto.

Bliže ljetu, uzmite frizuru ili češljajući furminator, to će vašem ljubimcu olakšati život vrućeg ljeta. Ne smijemo zaboraviti na opću higijenu: oznake kandži, kupanje (i to će se morati obavljati češće,nego s kratkovidnim pasminama, jer je duga kosa lakša za bojenje), češljajući buhe (mačka s pahuljastom krznom vjerojatno neće moći ugristi samostalno).

Daljnje više o najčešćim mačjim mačkama.

Američki nabori

Turski angora nema manje pahuljasto od curl vune, najčešće bijele. Tijelo je snažno, ali elegantno. Glava je mala, oštra ušica, dugi udovi.

Najčešći – s plavim očima, ponekad su nositelji smeđe, zelene i jantarne oči. Heterokonija između Angora ljepota je od velike vrijednosti.

Što se tiče intelekta, predstavnici pasmine su dovoljno pametni, mogu se obučiti, ako se kompetentno rade.

Cijena: 10.000 rubalja.

Vidi također: Najveće mačke su popis pasmina.

Norveška šuma

Ovo je kraljevska pasmina. Ozbiljan izgled, pravokutni oblik, visina u grebenu do 60 cm i mišićavog tijela daju ozbiljan izgled čak i mačići. Na ušima su četke.

Maine Coons se izvode na remen, mačka treba tjelesnu vježbu, pa obično imaju mišićno tijelo. Boja lavisa, debeli podsada.

Unatoč prijeteći izgled, Maine Coons su razigrani i prijateljski.

Cijena: od 25 do 150 tisuća rubalja.

persijski

Ovdje je najčešća pahuljasta mačka – tipična sibirska. Da bi preživjeli u otežanim hladnoćama, ova pasmina dobila je pametan kaput koji je dugo zadržao toplinu. Oni su egoisti, ali vole svoje vlasnike. Najvjerojatnije, igrati jednostavno neće dati. Briga za njih je teška, ali lakša nego za perzijske mačke.

Može započeti alergičare. Unatoč svojoj fluffiness, nema alergena na vunu. Osim toga, molting nije takve katastrofalne mjere kao u drugim pasminama.

Cijena se kreće od 7 tisuća rubalja.

Neva Masquerade

Ne može se zanemariti! Ovo je ponosan perzijski s bijelim sijamcima. Isti 15 cm vune i 7 kg nježnosti. Jedna značajka je naslijeđena od sijamskih mačaka: što je niža temperatura u sobi u kojoj životinja živi, ​​to je tamnija točka boje.

Cijena: od 4000 rubalja.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: