🐈 8 namirnice koje uzrokuju nadutost kod mačaka (mačje farts)

Nadvaljivanje mačaka i proizvoda koji ga uzrokuju

Ispuštanje plinova (mačke prdeže) je normalni, prirodni proces u tijelu mačaka. Ali prekomjerno nakupljanje plinova u crijevima i njihovo pražnjenje s neugodnim mirisom nije norma.

Plodnost kod mačaka može biti uzrokovana različitim razlozima, ali jedna od najčešćih je prehrana.

Uzroci nadutosti kod mačaka

Dakle, koja bi hrana trebala biti eliminirana ili smanjena u količini u prehrani odraslog kućnog ljubimca kako bi se izbjegla pojava nadutosti.

mlijeko

Jedna od najčešćih zabluda o prehrani mačaka je da svi trebaju piti mlijeko. Može zvučati čudno i iznenađujuće, ali mnoge mačke ne podnose laktozu. I što je stariji mačka, to je veća vjerojatnost netolerancije. Stoga, budite oprezni, mlijeko može dovesti do želučanog uzrujavanja i pretjeranog nakupljanja plina u crijevima vašeg ljubimca.

Mliječni proizvodi

U vrijeme kada je mlijeko glavni proizvod, zašto mačka prelijeće, ne smijete isključiti ostale mliječne proizvode, kao uzrok. Sir, sir, kiselo vrhnje, jogurt i drugi mogu uzrokovati nadutost, jer tijela mačaka ne mogu ispravno obrađivati ​​i asimilirati takve složene proizvode.

Vidi također:

  • mačka povraćati
  • mačići proljev

Tuna riba

Ova riba može ponekad postati izvrsna poslastica za vašeg ljubimca, ali ni u kojem slučaju tuna neće biti glavni sastojak u prehrani mačaka. U velikim količinama, tuna može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema vašeg ljubimca, čak i trovanja. Konzervirana riba uzrokuje promjene u mirisu urina i izmetu životinje na neugodno.

Češnjak

Unatoč činjenici da je češnjak navodno poznat po svom izvrsnom anthelmintskom djelovanju (pripreme za crve), to se ne smije davati mačkama na bilo koji način. Češnjak može uzrokovati niz zdravstvenih problema za mačku, stoga izbjegavajte uzimajući ga u hranu vašeg ljubimca.

Proizvodi od žitarica

Ne zaboravite da su mačke grabežljivci i da bi trebali uglavnom jesti meso. Hrana bogata pšenicom, kukuruza i soje je iritantna za probavni sustav probavnog sustava i vrlo je teško probaviti.

mast

Ne zaboravite da mačke trebaju jesti meso, a ne masnoće od mesa. Stoga, nema masnoća u hrani, jer masna hrana uzrokuje probavne smetnje i nadutost.

kruh

Kvasac, koji se nalazi u pekarskim proizvodima, također je opasan za zdravlje mačaka.Kvasac uzrokuje fermentaciju i prekomjerno gaziranje, što, kao rezultat toga, proteže mačju želuca.

Hrana sa stola, hrana je istekla

Uzmite za sebe pravilo "Ako ne možete jesti nešto što je prošlo loše, to znači da i vaša mačka ne bi smjela jesti." Nemojte hraniti mačke s komadićima od stola, a posebno s uskim proizvodima. Nešto što može naškoditi vašem zdravlju također će naškoditi zdravlju vašeg ljubimca.

Pazite na zdravlje vašeg ljubimca, čineći dijetu svježih i pravih proizvoda, a zatim ćete znati koji su plinovi u mačkama, samo iz članaka u blogu.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: