🐈 Kako odrediti trajanje trudnoće u mačaka neovisno

Načini određivanja trajanja mačaka trudnoće

Imanje potomaka i rođenje beba je uvijek izuzetno važna faza u životu mačke. On donosi puno pozitivnih emocija i ženama i njezinim vlasnicima. Potonji, međutim, često imaju razna pitanja o trudnoći kućnog ljubimca. Jedan od njih je kako odrediti trajanje trudnoće u mačiću. To vam omogućuje da upoznate približan datum rođenja mačića u svijet, koji će vam pomoći izbjeći iznenađenja u ovoj osjetljivoj stvari.

sadržaj

  • Uvjeti trudnoće
  • Rana trudnoća mačka
  • Srednji i kraj trudnoće

Uvjeti trudnoće

Najbolje razdoblje za trudnoću mačke bilo koje pasmine je razdoblje od 2 mjeseca. Ovdje, naravno, male promjene su moguće u nekoliko dana, zbog čega je teško odrediti točno vrijeme rođenja mladih.

Važno je razumjeti da mačići koji se prerano pojavljuju često su slabi. Ali ako ženka nosi potomstvo dulje od 70 dana, trebate se posavjetovati s liječnikom.

Veterinar će pomoći odrediti trudnoću mačke, objasniti kako se ponašati s njim tijekom tog razdoblja, koliko puta dnevno ga hraniti, i reći o osobitosti u mijenjanju tijela ljubimca.Također je moguće naučiti od njega da trudnoća s brojnim potomstvom često prolazi brže.

© shutterstock

Rana trudnoća mačka

U prvoj fazi, nije lako otkriti je li mačka trudna. Da bi se utvrdila prisutnost embrija u ovoj fazi moguće je samo ultrazvukom, Veterinari ga preporučuju najmanje mjesec dana nakon parenja. Ovaj postupak može uzrokovati određene rizike za potomstvo. To je razlog za ovo upozorenje.

Vidi također: U kojoj dobi mačka može zatrudnjeti?

Morate paziti na ponašanje mačke. Prvi put trudnoće može se utvrditi da se kućni ljubimac spava duže, mijenja svoje prehrambene navike i češće je žedan. Usput, mučnina u domaćim životinjama je česta, kao kod žena. Ovo razdoblje ne traje dugo, ali bi trebalo biti razlog za pažljiva opažanja.

U trećem tjednu trudnoće ženka počinje jesti više. U ovom trenutku trebala bi pružiti bogatu prehranu i četiri obroka dnevno.

Za to postoje mnogi posebni feedovi za trudnice. Oni već uključuju sve potrebne vitamine koji dopuštaju trudnici da se dobro osjeća. S prirodnom prehranom treba dati mačku s dovoljno kalcija.

Srednji i kraj trudnoće

Do kraja prvog mjeseca trudnoće, možete primijetiti oticanje bradavica u životinji. Odredite činjenicu da mačka nosi potomstvo, a možete promijeniti boju bradavica. Najčešće se ovaj simptom manifestira u ženama koje će po prvi put roditi.

© shutterstock

Nakon mjesec dana trudnoće možete primijetiti povećanje trbuha za kućne ljubimce. Moguće je odrediti prividnu trudnoću i izračunati približno razdoblje trudnoće. Mačka u ovom trenutku postaje pasivnija. Voće u takvom razdoblju doseže veličinu od 3 cm, Svi važni organi su već formirani.

Osmi tjedan obilježava nevjerojatan događaj. Kada milovati mačju mačke, možete osjetiti poticanje potomstva, pomoću koje možete utvrditi da trudnoća normalno napreduje. Životinja će biti više nemirna tijekom tog razdoblja, početi tražiti mjesto za porođaj. Ovdje bi joj trebalo pomoći pružanjem prikladne kutije s dnom pokrivene mekom krpom. To bi trebalo osigurati udoban položaj mačke i potomstva.

Prošlog tjedna obilježeno je porastom anksioznosti kod trudnica. Trbuh se značajno povećava, jer mačići i dalje rastu.

Trajanje trudnoće određeno je mnogim čimbenicima, ali često ulazi u određeni okvir. Sljedeći simptomi pojavljuju se neposredno prije rođenja:

  • bradavice su uvelike povećane;
  • mlijeko izlazi iz njih;
  • Mačka se smjestila na osamljenom mjestu.

Takvi čimbenici pomoći će odrediti što dolazi u prenatalnom razdoblju. Predlagačima kućnih ljubimaca savjetuje se da traže pomoć veterinara za porođaj. Glavna stvar je pokazati brigu, brigu i ljubav za vašeg ljubimca u ovom trenutku.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: