🐈 Lugolt za mačke - kako koristiti

Može li se lugol mačke?

Lugol za mačke je prilično učinkovit lijek koji se koristi u veterinarskoj medicini uglavnom za liječenje bolesti dišnog sustava. Sadrži glicerin i jod. Mnogi vlasnici su zabrinuti hoće li Lugol mačke, hoće li biti komplikacija? Lijek je apsolutno siguran za ljude i životinje, uključujući pse i druge kućne ljubimce.

sadržaj

  • Farmakološka svojstva
  • Upozorenja za uporabu
  • Kako se prijaviti
  • Nuspojave

Farmakološka svojstva

Lyugol ima niz prepoznatljivih osobina koje biste trebali pokušati uzeti u obzir unaprijed prije korištenja. Dostupna je u dvije izvedbe: zgodnu bocu s ugrađenim kapaljkom, ili u obliku spreja za prskanje. Koje od njih je poželjno – odabrati vlasnika.

© shutterstock

Glavno je pažljivo primjenjivati ​​lijek tako da ne pada na krzno ili u očima životinje.

  • Antiseptičko djelovanje. Lugol savršeno dezinficira pogođena područja, sprječavajući proliferaciju bakterija i patogenih mikroorganizama. Lijek doprinosi brzom oporavku mačke, jer ima pozitivan učinak na imunološki sustav.
  • Protuupalni učinak.Zbog brzog i djelotvornog djelovanja, lijek sprečava ulazak patogenih virusa u tijelo. Zato, nakon upotrebe mačka nema nikakvih komplikacija, kućni ljubimac se brzo oporavlja. Snažan protuupalni učinak osigurava dobro zdravlje.

Upozorenja za uporabu

U mnogim slučajevima, Lugol se preporuča davati odrasle mačke i mačiće. Lijek dobro pomaže u liječenju svih zaraznih upalnih bolesti, uglavnom lokaliziranih u usnoj šupljini..

  • Bolesti grla, desni i nazofarinksa, Ako mačka pati od grlobolje, faringitisa, tonsilita, rinitisa, laringitisa, a zatim koristeći Lugol kao glavno sredstvo je opravdano. Stvari poput stomatitisa i gingivitisa također su uspješno izliječeni.
  • Oštećenja kože, Govorimo o stvaranju kuhanja, raznih rezova i dubokih ogrebotina. Lugolova otopina za mačke također se preporučuje u slučaju infekcije kalcirozom.

Kako se prijaviti

Lijek se nježno nanosi na zahvaćena područja, pokušavajući ne uplašiti kućnog ljubimca. Kako koristiti Lugol za mačku? Za učinkovito liječenje je dovoljno 2-3 puta dnevno.Nakon nanošenja produkta 20-30 minuta, nemojte piti mačku piti vodu i jesti bilo koju hranu. Inače, aplikacija neće dati očekivani učinak.

© shutterstock

Nuspojave

Neki vlasnici brige su zainteresirani za pitanje: može li mačka umrijeti od Lugola? Ne, ako ne prijeđete dozu i nemojte zloupotrijebiti lijek. Smrtonosna doza je 300 ml, ali malo je vjerojatno da bi itko ikad pomislio da to dopušta. Sam lijek, ako se pravilno liječi, nije opasan i ne može uzrokovati značajnu štetu zdravlju životinje. Međutim, ponekad se pojavljuju nuspojave, iako njihovo izgled nije u pravilu..

  • Nadraženost gornjeg dišnog trakta. Mačka može iznenada početi kašljati i kihati.
  • Poremećaji u gastrointestinalnom traktu. Obično se dogode bez uporabe. Ako droga slučajno uđe u tijelo, uzrokuje poremećaje u probavi. U ovom slučaju, pojavljivanje zatvora, proljeva, bolova u trbuhu.

Dakle, lijek Lugol je prilično učinkovit u liječenju određene skupine oboljenja. Ne treba ih zlostavljati niti dati ljubimcu kao preventivnoj mjeri.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: