🐈 Što hraniti sijamski mačak, mačka i mačić

Mogućnosti hranjenja sijamskih mačaka

Siamski mačići izvrsni su prijatelji njihovih vlasnika. A kad se takav mali kvržica pojavi u kući, postavlja se pitanje kako hraniti sijamski mačić. Uostalom, dogodi se da vaš ljubimac može biti samo nekoliko tjedana ili 2-3 mjeseca. Od roda. U ovom slučaju njegova prehrana je vrlo važna.

sadržaj

  • Značajke hranjenja "djeca"
  • Mali mačići
  • Prehrana odraslih životinja
  • Zanimljive informacije o prehrani

Značajke hranjenja "djeca"

Ako imate malu mačku koja ima manje od 2 mjeseca, najbolja hrana za nju bit će mlijeko njezine majke. Ali zbog okolnosti, to nije uvijek moguće. stoga Siamski mačići trebaju biti hranjeni samo utvrđenom hranom., koji bi po dosljednosti trebali izgledati kao mlijeko. Da bi to učinili, oni kupuju posebnu hranu u veterinarskim dućanima, što je prikladno kao hrana u prva tri mjeseca života.

Značaj snage siamskih mačića je učestalost unosa hrane. Stoga je često potrebno hraniti ih najmanje 6 puta dnevno. I oni će odraste zdrave i lijepe mačke.

Ponekad, kako bi se uštedjeli novac, vlasnici mjesečnih mačića hrane se kravljim mlijekom.Također se smatra vrlo korisnim, ali zbog njihovih želudaca to će samo naštetiti zbog visokog sadržaja masti ovog proizvoda. Uostalom, mali predstavnici ove pasmine, poput beba, ne mogu sve pojesti odjednom. Stoga ih nije potrebno hraniti takvim mlijekom.

© shutterstock

Mali mačići

Za zrele osobe, postoji raznolikija prehrana, ali postoje i neka ograničenja. Općenito, hranjenje sijamskih mačaka starijih od 3 mjeseca sastoji se od:

  • kuhana piletina ili govedina;
  • kuhana jetra, srce i pluća;
  • mačji konzervirano meso;
  • posebna suha hrana;
  • kuhana morska riba – ne više od dva puta tjedno.

U ovom dobu, hrana za kućne ljubimce bi trebala biti manja. Prosječno 5 puta dnevno i postupno treba smanjiti na 4.

© shutterstock

Prehrana odraslih životinja

U pravilu, sijamske mačke jedu iste hrane kao i perzijske ili tajlandske mačke. Također morate slijediti njihovu prehranu i dati im pravu hranu. Razlog za takvu ozbiljnu skrb u pogledu hranjenja je krhko zdravlje siamskih mačaka. Oni su skloni čestim bolestima, pa morate dobro slijediti prehranu.

Važan aspekt je pristup vodi za životinje i obilježja jela za njega.Neki pojedinci ove pasmine vole piti tekuću vodu odmah od slavine, još jedan dio mačaka – iz velike kante ili posude.

Ali u većini slučajeva potrebno je da tekućina bude svježa i ne hladno, jer čak i mršava sijamska mačka može lako uhvatiti hladnoću.

© shutterstock

Zanimljive informacije o prehrani

Mačke ove pasmine imaju posebne prehrambene navike. Ponekad se događa da vaš mačić može jesti voće ili slatkiše, kukuruz ili matice. Ali važno je zapamtiti da se takva hrana ne može hraniti vrlo često. Pogotovo ako je vaša mačka stalno bolesna.

Među zabranjenom hranom, kako za sijamske mačke, tako i za predstavnike Sphynx pasmine ili drugih, trebaju biti uključeni masni meso, naime svinjetina, kosti od mesa ili ribe, kao i osobno pripremljena jela.

Posljednja stvar je vrlo važno, jer kod kuhanja često koristimo razne začine i začine koji jako utječu na želudac takvih mačaka. Stoga, moramo se sjetiti da je sijamska mačka jedino hranjena zdrava hrana. A ona vas, kao odgovor, oduševljava svojim mačjom ljubavlju.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: