🐈 Mogu li se okupati trudna mačka - koliko dugo?

Mogu li oprati trudnu mačku?

Vlasnici mačaka ponekad misle o tome može li se kod kuće trljati trudna mačka. U principu, trudne mačke mogu lizati kosu svojim vlastitim jezikom, čime se zamjenjuje vaša odluka o pranju. S obzirom na to i činjenicu da lojalne žlijezde mačaka luče korisne i neophodne supstance, nije potrebno prati ljepotu bilo koje pasmine, primjerice, sfinksa prečesto.

sadržaj

 • briga
 • Vrste mačjih šampona koji mogu oprati životinju
 • Upute: kako se okupati
  • Gdje početi
  • sušenje

Nema točnog odgovora na ovo pitanje, ali odluka o kupanju trudne životinje nema negativnih posljedica.

Nijanse ovog postupka:

 • Potrebno je prati trudnu mačku samo ako postoji opasnost od štetnih tvari koje ulaze u tijelo tijekom pranja.
 • operite ga vrlo pažljivo, jer bilo koja šteta može negativno utjecati na njega;
 • kako bi se spriječile ulazak malih čestica deterdženta u tijelo, dok je plivanje, ponekad je potrebno promijeniti šampon mačke suhim pilingom pripremljenima kod kuće. Za temelj takvih pilinga uzmite zobene pahuljice, škrob i prašak za malu djecu.Ne zaboravite da kemikalije mogu pokvariti dojenje mame nakon poroda.

© shutterstock

briga

Kada razmišljate o tome provodite takav proces, pogledajte informacije o drugim načinima skrbi koji će više odgovarati dami. Na primjer, jednostavno možete uzeti životinju da posjeti profesionalni veterinar koji će ga pregledati i očistiti buha iz krzna, Međutim, on ne šteti mačiću, koji je u maternici majke. Također, ako želite, možete se posavjetovati s liječnikom o mogućim i sigurnim načinima skrbi za životinjama.

Vidi također: Trudnoća u mačiću po tjednu

Za pravilnu njegu trudne drage trebate dobru hranu i slatku vodu. WC mora biti čist koliko je to moguće. Ako iz nekog razloga ne možete izbjeći pranje, pokušajte je držati što je moguće bolje.

Vrste mačjih šampona koji mogu oprati životinju

Da biste oprali trudnu mačku sa šamponom kod kuće, odaberite vrstu koja ne šteti tijelu vaše zvijezde. Nadalje se možete upoznati primjeri takvih sredstava da možete oprati svog ljubimca.

 • S tekućim šamponima, pranje će biti jednostavno i jednostavno.Ako imate priliku kupiti uvezenu robu, upotrijebite ga, jer se domaći proizvod u tom smislu pokazao malo lošijim. Ovi šamponi se ne mogu koristiti više od 3 puta godišnje.
 • Suhe šampone. Koriste se u slučaju da se životinje boje vode i želite ih oprati. Problemi u korištenju takvih šampona su da neke divlje životinje jednostavno ne dopuštaju češljanje šampona iz svoje vune. To je tipično za dugodlake mačke. Suhi šampon može sadržavati tvari koje olakšavaju češljanje.
 • Posebni šamponi. Oni su potpuno identični u funkciji sa suhim šamponima, ali mnogo je prikladnija za upotrebu. Oni također imaju ugodan miris, koji možete odabrati bilo koji dan.

© shutterstock

Upute: kako se okupati

Ovo je vrlo pažljiva životinja. Trudna mačka, za razliku od ostalih, lako može pogoditi kakve će se to događaje očekivati ​​u budućnosti. Kako biste nekako prstom prstiju omiljeni i oprali, jednostavno nećete otvoriti bocu šampona. Možda se više boji ne samoj vodi, već buku koju čini kada prolazi iz slavine ili prskanja u drugi spremnik.

Gdje početi

Da biste se okupali ženama, trebate pripremiti jedan slobodni spremnik za kupanje, a drugi za ispiranje. Bilo bi bolje ako se okupaš trudnu mačku u kupaonici, U ovom slučaju, njezina velika ljubav prema slobodi neće ometati pažljivi postupak kupanja trudnih mačaka kod kuće. Također zapamtite da razina vode treba biti na abdomenu.

Vidi također: U kojoj dobi mačka može zatrudnjeti?

Na samom početku procesa, prije nego se kupanje mačka kod kuće, ne možete odmah uranjati ženu u vodeni okoliš. Umirite životinju, udahnite ga, smirite i lagano ga stavite u posudu s vodom. Lagano mokri kosu životinje, držeći trudnu mačku u rukama. Takav postupak za kupanje trudne mačke trebao bi se održati nježno, bez nepotrebnih i nepotrebnih pokreta ili vriskova koji mogu uplašiti voljenu osobu. Nanesite šampon u minimalnu količinu kako biste izbjegli loše neugodnosti.

© shutterstock

sušenje

Logičan rezultat ovog cijelog postupka pranja bit će običan sušenje, tijekom kojeg se kućni ljubimac obično omotava u prikladan ručnik, vlažeći vlažnu vunu s njom.Ako se takva životinja ne boji zvuka sušilice, vrijeme sušenja, nakon pranja, može biti puno brže. Glavna stvar je da ljubimac ne pada od hladnoće nakon što je postupak završen.

To je sve što vam je potrebno da bi vaša životinja bila apsolutno sretna tijekom dugotrajnog razdoblja trudnoće. Nemojte se iznenaditi ako je stanje vaše trudne žene loše nakon što ju je okupajte. Točno za nekoliko sati neće biti tragova ovog stresa, a vaša sjaja sjaja će opet biti kao i prije. Dakle, možemo to tvrditi trudna mačka može i treba biti okupana, u bilo kojoj fazi trudnoćeslijedeći određeni postupak. Za pranje životinje je lakše nego ikad, glavna stvar je da to učinite ispravno.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: