🐈 Morsko krupno ulje za mačke - upute za uporabu

Mogu li mačke jesti morsku prašinu?

Morsko krvarenje ulja se naširoko koristi u kuhanju, kozmetologiji i medicini, uključujući i veterinarsku sekciju. Dugo je poznato po svojim korisnim svojstvima za kožu, kosu i imunološki sustav, idealno za unutarnju i vanjsku upotrebu. Morsko ulje je također korisno za mačke, kao što je to slučaj s ljudima, iako je njezina primjena za životinju ne tako opsežna, no u nekim je slučajevima nezamjenjiva. Mačka, kao i svako biće, sklona je bolestima koje se malo razlikuju od onih koje pati od domaćina, a neki od njih dobro reagiraju na liječenje tim lijekom.

sadržaj

 • Sastav morskih ukapljenog ulja
 • Korisna svojstva
 • Liječenje mačaka

Sastav morskih ukapljenog ulja

Pitanje je da li se morsko ulje može davati mačiću, dugo je bilo kontroverzno, iako su njegova ljekovita svojstva davno dokazana, imaju blagotvoran učinak na epidermu i stanice tijela u cjelini. Vjeruje se da mačka to ne podnosi, a morsko ulje za životinje za životinje djeluje kao vanjska nadražujuća tvar, koja je na kraju odbijena. Ova nenadmašiva bobica sadrži mnoge korisne tvari, često vitalne za ljude i njihove kućne ljubimce.:

 • Visoki sadržaj vitamina A, B, C;
 • Kiseline i aminokiseline organskog podrijetla;
 • Mineralne tvari poput bora, stroncija, kalija, kalcija, magnezija, fosfora;
 • Masti biljnog podrijetla prirodnog podrijetla;
 • Spojevi fenola, tanina, fitosterola.

Korisna svojstva

Kao i čovjek, mačka, pas i druge životinje trebaju vitamine, antioksidante, aminokiseline, imunološki sustav također treba održavati, jer se oni ne razlikuju od nas. Morski plamen ulje sadrži sve potrebne tvari i elemente u tragovima koji su potrebni za normalno funkcionalnost tijela i ima niz drugih nezamjenjivih osobina:

 • Morsko ulje ima izražene antioksidacijske osobine, tako da se može boriti protiv razvoja stanica raka i drugih malignih tumora;
 • Sadržaj vitamina, kiselina i drugih korisnih tvari doprinosi normalizaciji mikroflora i zasićenosti tijela hranjivim tvarima, čuvaju je u dobroj formi;
 • Upotreba morskih bujnih ulja ima protuupalno, dezinficijsko i antivirusno djelovanje, kako u liječenju, tako iu obliku preventivne mjere;
 • Ima izvrsna ljekovita svojstva, koristi se za liječenje opeklina, apscesa, čira, kao i dermatološki nadražujuće kože kućnih ljubimaca.

Liječenje mačaka

Stvrdnjavanje mačaka s morskim plodnim uljem daleko je od svih bolesti, a posebno je pogodnije za korištenje na otvorenom životinja. Najčešće se koristi kao dobar materijal koji se primjenjuje na rane formirane na tijelu kućnog ljubimca, kao rezultat borbi, ako mačka napusti kuću, alergijske reakcije, infekcije i razne kožne bolesti.

Isto vrijedi i za neizlječive, krvarenje čireva u usnoj šupljini, vrlo česta pojava i vrlo bolna i neugodna za kućne ljubimce. U ovom slučaju, morsko ulje je najbolje od svih poznatih proizvoda.

Osim toga, može pomoći kod poremećaja gastrointestinalnog trakta, ali istodobno je potpuno beskoristan za gastritis i kolitis, pogotovo ako je mačka već starila. Davanje uljarskog ulja na mačku preporučuje se za liječenje i uklanjanje upalnih procesa u crijevima, konstipaciji i kao profilaktički agens, osobito korisnim za mlade, rastuće pojedince. Nanesite samo nekoliko kapi, mješavinu u hrani ili prskanje u usta špricom, nakon što je razrijeđena s kuhanom vodom 2-3 puta dnevno.

Morsko ulje nije štetno za mačke, ali ne zlostavljajte i prekoračite dozu, ima laksativna svojstva koja mogu uzrokovati proljev kod kućnih ljubimaca.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: