🐈 Metronidazol za mačke - upute za uporabu u veterini

Metronidazol za mačke – upute za uporabu i režim uzimanja lijeka

Metronidazol je učinkovit lijek koji pripada skupini antibiotika i namijenjen je liječenju mačaka svih dobnih skupina. Ovaj lijek namijenjen je liječenju parazita, bolesti usne šupljine i kožnih bolesti. Ne preporučuje se uzimanje lijekova za životinje s kroničnim zatajivanjem jetre, trudnicama i mačkama koje dojiljuju. Lijek je dostupan u veterinarskim ljekarnama strogo po receptu. Ima nuspojave. Dva su načina uzimanja lijeka: intramuskularno i usmeno. Lijek se može dodati u hranu. Također možete naći analoge lijeka koji se mogu zamijeniti Metronidazolom.

 • 1. Metronidazol: opis lijeka
 • 2. Indikacije i kontraindikacije, nuspojave
 • 3. Upute za uporabu
 • 4. Doziranje i režim doziranja
 • 5. Analozi

1Metronidazol: opis lijeka

Metronidazol je učinkovit antibiotik koji se široko koristi u veterini. Ovaj lijek proizvodi tvrtka Krympharma. Zemlja podrijetla – Rusija. Ovaj lijek dostupan je u obliku tableta i praha.

Lijek u svom sastavu sadrži aktivnu supstancu metronidazol.Jedan gram praška sadrži 250 mg aktivne tvari. Tablete sadrže 25% / 50% aktivne tvari, ovisno o njihovoj težini i imaju gorak okus.

PreporučeniUpute za uporabu lijeka Vitafel-C za mačke

2 Pokazuje i kontraindikacije, nuspojave

Kontraindikacije uporabe lijeka su netolerancije na lijek, razdoblje trudnoće i hranjenja, alergije i zatajenje jetre. Prikladno za životinje bilo koje dobi. Nuspojave uključuju bolesti gastrointestinalnog trakta, oštećenje živčanog sustava, alergijske reakcije i povećano uriniranje.

Na dijelu gastrointestinalnog trakta, simptomi poput povraćanja, mučnine, konstipacije, smanjene prehrane. Oštećenja živčanog sustava uključuju umor, apatiju, vrtoglavicu, depresiju, povećanu aktivnost i pospanost. Može biti groznica, koja je popraćena povećanjem temperature.

Upozorenja za uporabu su bolesti kao što su:

 • bolesti kože;
 • postpartum infekcije;
 • proljev;
 • dizenterija;
 • oštećenje usne sluznice;
 • bolesti dojke;
 • bolesti desni;
 • bolesti gastrointestinalnog trakta.

PreporučeniUpute za uporabu veterinarskih lijekova Nobivak DHPPI

3 Upute za uporabu

Prema uputama za uporabu, trebali biste slijediti pravila o sigurnosti pri radu s lijekom. Operite ruke sapunom i vodom prije korištenja proizvoda. Tijekom manipulacije ne može pušiti, jesti i piti pića.

Nakon završetka rada s lijekovima potrebno je obraditi ruke. Preporuča se izbjegavanje izravnog kontakta s lijekom. U slučaju kontakta s antibiotikom na koži ili sluznici, isperite mjesta velikom količinom vode. Ako droga uđe u tijelo, odmah se obratite najbližem liječničkom uredu za pomoć.

Tijekom liječenja morate se pridržavati ispravnog režima za životinje. Da biste izbjegli ogrebotine i ozljede od životinja tijekom uzimanja lijeka usmeno, trebate omotati kućnog ljubimca u ručnik ili meku krpu. Zbog praktičnosti, injekcije može obaviti veterinar.

Postoje određena pravila liječenja za proljev u životinji, koja treba slijediti:

 1. 1. zgnječiti pola pilule;
 2. 2.pilula razrijeđena vodom;
 3. 3. Izlijte otopinu u štrcaljku;
 4. 4. Stavite otopinu u usta životinje ili pomiješajte s hranom.

Uvjeti skladištenja: pri temperaturnim uvjetima od -10 do +40 ° C. Lijek čuvajte izvan dohvata djece. Datum isteka: tri godine od trenutka proizvodnje. Nakon isteka roka valjanosti od uporabe lijeka treba napustiti.

PreporučeniUpute za uporabu lijeka Tsiprovet za mačke

4 Doziranje i shema upotrebe

Dozu lijeka propisuje veterinar, ovisno o težini kućnog ljubimca, ozbiljnosti patologije i pojedinih osobina. Prosječna doza lijeka je 10 mg / kg težine životinje. U prosjeku lijek treba dati kućnog ljubimca 2 puta dnevno.

Metronidazol za mačke propisano je 8-10 mg / 1 kg 2 puta dnevno u razmaku od 12 sati. Tijekom liječenja trichomoniasis, morate koristiti fiziološku otopinu. Lijek se daje životinjama ujutro i navečer.

5Analogi

Postoje analozi gore navedenog lijeka. To uključuje levomicetin, doksiciklin, ofloksacin, trihopol i metrogil. Ti lijekovi pripadaju skupini antibiotika i imaju jači učinak od metronidazola.Gore navedeni lijekovi u svom sastavu kao aktivnoj tvari imaju druge komponente.

Ovi lijekovi imaju nuspojave, stoga prije uporabe lijeka trebate se posavjetovati sa svojim veterinarkom. U slučaju pojave alergijskih reakcija na metronidazol, potrebno je odustati od upotrebe ovog lijeka i zamijeniti ga gore opisanim analozima. Odabir analoga ne može se izvršiti samostalno.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: