🐈 Metode transfuzije krvi mačkama

Metode transfuzije krvi kod mačaka

Kućni ljubimci vode vrlo aktivan način života, zbog čega ih mnogi zdravstveni problemi i nevolje mogu proganjati u životu. Transfuzijom krvi mačiću jedna je od ekstremnih mjera za liječenje mačaka i mačaka, ali jedna od potrebnih za njihovu spašavanje. U nastavku ćemo razmotriti u kojim slučajevima i u prisutnosti onih simptoma je potrebno obaviti postupak i spasiti kućne ljubimce.

sadržaj

  • Vrste vrsta krvi kod mačaka
  • Kakvu krv se koristi za transfuziju?
  • Postupak transfuzije krvi

Istodobno, transfuzija krvi može prouzročiti neočekivane posljedice i zahtijeva puno iskustva stručnjaka. Postoji i niz mogućnosti za sakupljanje i pohranjivanje krvi prije izvođenja postupka.

© shutterstock

Znanstvenici kažu da mačke imaju mnogo veći rizik od negativnih čimbenika tijekom postupka nego, na primjer, psa ili čak osobe. Rezultati transfuzije krvi mogu se odmah pojaviti zbog nekompatibilnosti krvi s općom vitalnom aktivnošću tijela. Nakon nekog vremena u transfuzi krvi možete poboljšati stanje pacijenta, ali u nekim slučajevima zbog utjecaja negativnih čimbenika može ga pogoršati.

Vrste vrsta krvi kod mačaka

Glatke životinje u svojoj funkcionalnosti podijeljene su u tri vrste: A, B i AB. Prva skupina je najčešća među mačkama, a ostali su manje uobičajene.

Prije nekog vremena identificiran je novi faktor transfuzije krvi. Tzv antigena crvenih krvnih stanica, poznata kao Mlijeko. Može biti pozitivno i negativno, a time i transfuzija različitih elemenata može biti uzrok negativnih reakcija tijela.

Postoji također i niz pretpostavki koje se odnose na utjecaj trombocita, proteina plazme, ali nemaju teorijsko i praktično pojačanje.

Nije poželjno miješati krv različitih tipova, jer antitijela mogu izazvati napade na stanice različite vrste. Štoviše, trenutak se odnosi na istu razinu obje skupine. Dakle, dopušteno je transfuziranje samo identičnih vrsta krvi.

Ispod su glavne karakteristike darivateljske mačke.:

  • Kategorije težine od 5 do 7 kilograma;
  • Dobna ograničenja: od 2 do 8 godina;
  • Uravnotežena i mirna priroda;
  • Potpuna klinička analiza i popis potrebnih cijepljenja itd.
  • Odsutnost virusnih, kroničnih i bakterijskih infekcija;

Kakvu krv se koristi za transfuziju?

Kako bi se spriječilo zgrušavanje, cjelovita krv se skuplja u sterilnu posudu nakon što je odvedena od donora i pomiješana s potrebnim tvarima, a potom dolazi do transfuzije krvi.

© shutterstock

Odvojeni elementi (plazma, masa eritrocita) odvajaju se procesom odvajanja i dodaju se tijelu kada se doda otopina.

Postupak transfuzije krvi

Ako mačka treba transfuziju krvi, onda je vrijedno znati da može potrajati od 8 do 12 sati, ovisno o regulaciji regulacije stanja pacijenta. Istovremeno, smjesa potrebna za transfuziju krvi periodički se zagrijava kako bi se olakšalo percepciju materijala.

Zatim, nakon nekoliko tjedana, prema preporuci liječnika, preporuča se ponoviti test krvi radi utvrđivanja i procjene rezultata postupka.

U većini slučajeva, sama transfuzija krvi mora se ponavljati nekoliko puta, ovisno o težini stanja pacijenta. Hemotransfuzija u svojim prosječnim vrijednostima varira od 3 do 5 postupaka, ali za svaku životinju se izračunava pojedinačno.

Važno je slijediti sva gore navedena pravila za transfuziju krvi kod mačaka i mačaka, a u ovom slučaju životinje su zajamčene ne samo za sigurnost, već i brzu oporavak nakon transfuzije krvi.

Trenutačno postoje slučajevi kada neke veterinarske klinike u posebnom poretku za akutne slučajeve drže skupine mačaka, koje u svakom trenutku mogu postati donatorski partneri. Neke, naprotiv, pružaju svim klijentima registar životinja za transfuziju krvi ili organiziraju stvaranje posebnih banaka za skladištenje krvi.

Bilo koja bolest u životinji može se izliječiti ili spriječiti, glavna stvar je da odmah zatražite pomoć i ispravnu primjenu gore opisanih preporuka.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: