🐈 5 načina kako odrediti spol mačića

Metode određivanja seksa mačića

Čini se da je teško odrediti spol mačića? Uostalom, znakovi tako govore na licu. Zapravo, na prvi pogled novorođenče mačića ne razlikuje se od djevojke, a kako bi se razlikovali spol kestenjaka, često ih se vodi veterinaru, što podrazumijeva dodatni otpad. Da biste uštedjeli vrijeme i novac, trebate znati neke od značajki.

sadržaj

 • Prije definiranja …
 • Gdje početi
 • Koja je razlika
 • Određivanje spola nakon mjesec dana
 • Odgovor nije samo pod repom
  • Po bojama
  • Vidi
  • Na licu
  • U veličini
  • Po znaku
 • Netradicionalne metode
 • Zašto je unaprijed određeno određenje seksa kućnog ljubimca

Prije definiranja …

Prije nego što odredite spol malog mačića, morate se sjetiti nekoliko važnih nijansi:

 • mali se mačići ne mogu odvojiti od svoje majke već duže vrijeme: mogu mijenjati miris, a ona neće uzeti dijete za sebe – u tom slučaju morat ćete sami hraniti pahuljicu (najbolje je odrediti spol mačića za 1 mjesec, a ne ranije);
 • dobro operite ruke, ali bez sapuna ili sapun bez mirisa;
 • tijelo je još uvijek prilično krhko, stoga ga morate pažljivo i pažljivo uzeti, kako ne biste uzrokovali štetu (osobito unutarnje organe);
 • ne možete povući ili povući rep;
 • Nemojte suzu tele od jela.

Gdje početi

Prepoznavanje spola mačaka po spolu lako je. Prije toga, stavite bebu na toplom ručniku na abdomenu i nježno podignite rep.

U prvom mjesecu života nema očitih spolnih razlika, pa morate pažljivije pogledati.

© shutterstock

Koja je razlika

Kao što je već jasno, tajna je pod repom. Da biste razlikovali spol mačića, pomoći će vam udaljenost između anusa i spolnog organa. U muškaraca udaljenost je veća, au ženskom, odnosno manje.

Razlika je vidljiva na fotografiji, koju možete pronaći na internetu.

Osim toga, pitanje spolnog odnosa pomoći će razumjeti oblik genitalija. Dječak ima uvjetni debelo crijevo pod repom, a djevojka ima slovo I / obrnuti uskličnik / točka-zarez, kao što je i pozvano.

Osim toga, moguće je odrediti spol mačke ili mačke uz pomoć palpiranja – to jest, sondiranje (ako, primjerice, to nije bilo moguće učiniti u izgledu). Dječak iz prvih tjedana između anusa i uretre može osjetiti nešto poput graška ispod kože veličine od 3-5 milimetara u promjeru.Da biste to učinili, morate lagano pomaknuti indeks i srednji prst (da, ne ugodnu okupaciju) na mjestu naznačenom na fotografiji.

Vrijedi uzeti u obzir da se to treba učiniti što je moguće pažljivije, iako je bolje odgoditi ovaj trenutak nekoliko tjedana ili se konzultirati s liječnikom ako ne možete odrediti oku.

Određivanje spola nakon mjesec dana

Kod mačića koji su zrelija, genitalije se počinju pojavljivati ​​veće. Muški mačić u dobi od tri mjeseca ili više već počinje postati pravi mačka – testisi postaju vidljiviji i vizualno i dodir. Djevojka, naravno, takvi znakovi roda ne pojavljuju se. stoga lakše je odrediti spol jedne mjesečne bebe nego novorođenče.

© shutterstock

Uzmite u obzir: palpacija ne može uvijek pomoći odrediti točno kakav je seks mačka, jer također se događa da bebe ne osjećaju testise jer još nisu potekle od skrotuma ili su kriptorške mačke čiji se testisi (jedan ili oboje) ne spuštaju životinja će imati problema s koncepcijom ili će biti posve sterilna.

Pa, naravno, nećete moći ništa osjetiti ako imate ružnu grubu kožu na rukama.

Odgovor nije samo pod repom

Čudnovato, određivanje spola ne zahtijeva uvijek detaljno razmatranje genitalija kućnog ljubimca. Osim tradicionalnih metoda, tu su i originalni koji vam mogu pomoći da saznate seks mačića:

 • u boji;
 • veličina;
 • oblik lica;
 • izgleda;
 • navike.

Ponekad će boja životinje pomoći., Metoda je apsolutno jednostavna: ako je dijete trobojno s bojom kornjača (crna, bijela i crvena), onda je to definitivno djevojka. Dakle, možete odrediti spol novorođenog mačića, a da se ne ometaš brigu o svojoj majci.

Po bojama

Odgovor je jednostavan: da bi se boja pokazala kao trobojnica trebate dva X kromosoma, a to se može naći samo u ženki, jer mačke imaju samo jedan X kromosom. U muškaraca, trobojnica je iznimno rijetka i najčešće je povezana s rijetkom genetskom bolesti.

Dječaci također imaju karakterističnu boju. Ovo je crvenokosa. Najčešće su gljive mačke, iako sve nije tako jednostavno kao kod trobojnica.

Postoji još nekoliko mogućnosti, ali možda neće biti pouzdane.

//www.instagram.com/frostheims/

Vidi

Vjeruje se da utvrditi muškarca pred vama ili ženka može biti i vid.Ako vjerujete u ovu metodu, onda će biti moguće odrediti spol mačke, pažljivim i pažljivim pogledom, dok je suprotnog spola arogantniji i samopouzdniji.

Na licu

Neki tvrde da je moguće odrediti spol na licu: kažu, djevojke imaju više graciozan, a dječaci imaju više grubih i oštrih linija. Ali ovdje je sve uvjetno, jer ono što je mekano za nekoga može se činiti oštrim i kutnim drugima. Osim toga, nije potrebno napisati činjenicu da postoje i stijene koje po prirodi imaju jedan ili drugi oblik glave.

U veličini

Također, nemojte otpisati verziju koju djevojke su puno manje i gracioznije od dječaka, To je istina, ali ako se radi o novorođenčadi ili vrlo malom mačiću, ova metoda neće pomoći. Također je vrijedno podsjetiti da postoje značajke ove pasmine.

Po znaku

Postoje osobe koje pokušavaju odrediti spol prema navikama. Na primjer, ako ulijete mlijeko u tanjur, onda kada će dječak okrenuti, on će pobjedonosno i ponosno podići rep kao antenu, a djevojka će suprotno skloniti. U njemu je nešto, ali ovdje također, sve je individualno i ovisi o prirodi životinje.

Usput, ako govorimo o karakteru, želio bih dodati: vjeruje se da će životinja s tamnim nebom biti agresivna i oštra, ali s laganim – ljubaznim i nježnim.

Netradicionalne metode

Postoji još jedan način na koji ne možete zvati ugodno. Mačke se određuju izraženijim i izraženim mirisom mokraće. Dok se u djevojčicama ne osjeća toliko snažno. Tako, na primjer, suptilnosti, nažalost, također postaju opipljive tek kada se životinja odrasta.

Mnogi od ne-tradicionalnih načina neće pomoći odrediti spol mačića nakon rođenja, ali samo pomoći potvrditi ili odbiti ono što sumnjate kada se pas odrasta.

Budući da govorimo o svim mogućnostima, kako odrediti tko ste, onda je vrijedno spomenuti još jednu stvar – DNA test. Iskreno, nije jasno tko i zašto su došli, jer trošak takvog užitka nije jeftin, ali nakon nekoliko tjedana i bez nje će se otkriti sve tajne, ali postoji način da saznamo spol mačića.

© shutterstock

Zašto je unaprijed određeno određenje seksa kućnog ljubimca

Možda, nakon što ste pročitali članak, već ste odlučili da se ne bi smetalo, s vremenom je moguće odrediti pod, kada se sve može vidjeti golim okom, ali …

 • bebu treba dati ime na koje će se koristiti, i kako bi se izbjegle nekonzistentnosti s nadimkom, bolje je odrediti spol unaprijed (iako, naravno, možete ga nazvati univerzalnim imenom poput Sasha ili Zhenya);
 • netko želi posebno dječaka ili djevojčicu;
 • ako je potrebno sterilizacija također ne bi škodila znati.

Nadamo se da će vam naši praktični savjeti i ilustracije pomoći da točno odredite tko prihvaćate svojoj obitelji i više se nećete pitati kako razumjeti spol mačića. Glavna stvar je obratiti pozornost na novog člana obitelji i podignuti ga, a ne samo za određivanje ispravnog roda.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: