🐈 Maine Coon: fotografije, cijena, opis pasmine, lik, video, uzgajivačnice

Maine coon

Maine Coon (Maine Coon) – tajanstvena pasmina mačaka, čija je povijest podrijetla pokrivena mnogim pričama i legendi. Reći ćemo vam mnogo zanimljivih stvari (koje vam Wikipedija neće reći) o tome što čini Maine Coon mačka.

sadržaj:

 • Opis pasa
 • karakter
 • Njega i održavanje
 • hranjenje
 • Cijene i gdje kupiti

Karakteristike pasa

Obiteljski privitak

zdravlje

Nasmijava se ljubav

Odnos prema strancima

Živi s drugima

oglas

Podrijetlo pasmine

Rodno mjesto Maine Coon mačaka je sjeverozapadna država Sjedinjenih Američkih Država, koja se zove Maine. Ime je iz domovine da Maine Coon mačka pasmina nastao. Porijeklo pasmine Maine Coon već je dokazano, ali unatoč tome, postoji nekoliko zanimljivih legendi.


Vanjski znaci tih mačaka jasno ih razlikuju od drugih, što je temeljni argument za stjecanje mačića ove pasmine.

Maine Coon nije samo vrlo lijepa životinja, koja je udarila velikim mišićavim tijelom (fotografija s muškarcem jasno pokazuje stanje mačke), elegantni izgled i izražajne oči, ali i životinja koja ima poseban karakter.Mnogo toga možete naučiti o svom karakteru od vlasnika ove mačke, čije recenzije "govore za sebe".

To je pregled vlasnika koji ojačavaju želju da uđu u kuću istog predivnog kućnog ljubimca. Što je tako drugačija ova velika mačka od drugih.

Smiješne navike tih velikih mačaka su ono što dotakne i čini svoje vlasnike smijeh, jer njihova velika težina čini svoje igre vrlo smiješnim. Ove mačke uvijek su spremne pomoći, bez obzira što radite. Zanimljivo i lijepo, uopće ne odgovaraju njihovoj velikoj veličini.

Mnogi vjeruju da se Maine Coons može uvrijediti, ali to nije. Ove mačke nikada ne puštaju svoje kandže bez potrebe, prijateljske, nježne i vrlo nježne.

Koliko godina rastu?

Organizam se napokon formira oko 3-5 godina života.

Premještanje i vrlo razigrano Maine Coons nikad neće dopustiti da vam dosadno budu u stanju prihvatiti obrazovanje.

Ove mačke vole prostor na visini, stoga pokušajte pružiti im tu udobnost u stanu (kuću), stjecajući sličnost stablu (samim time). Kada kupujete (proizvodite) takvo stablo, ne zaboravite uzeti u obzir težinu životinje, dizajn mora biti stabilan i funkcionalan (mjesto za odmorza penjanje i skretanje kandže).

Maine-Coon mačke za odrasle prilično su lijene, promatrači čija znatiželja nema ograničenja. Ponekad se čini da oni znaju o svemu što se "događa" u kući, mnogo više od tebe.

Maine Coon je obrazovan i ima dostojanstvo. Nikada nećete prodrijeti u tuđe zdjelu i neće hraniti hranu sa stola, neće moliti.

Još jedna zanimljiva značajka ove mačke je njezin neobičan "razgovor". Da, dobro ste čuli, ove mačke ne propadaju, čine zvuk slične ljudima. Njihovi "govori" imaju puno izražajne intonacije.

Dobro je znati:

 • kakva mačka legla izabrati;
 • ocjena suhe i vlažne mačke.

Kako se brinuti za Maine Coon

Držite ove mačke nije teško jer čak i njihova debela kosa ne zahtijeva posebnu njegu. Briga i održavanje ovih "risa-rakuna" vrlo je jednostavno.

Njihova vuna je svila, ne zamrzava, tako da je češljanje nije teško. Čišćenje vune treba obaviti barem jednom tjedno (prilično dovoljno). Ne zaboravite na njegov prekrasan rep, koji također zahtijeva određenu pozornost.

Ljubite svog ljubimca, gledajte ga kao što jeste, ne zaboravite uši, pandže, pravodobno kupanje i češljanje, a zatim će živjeti s vama dugim i sretnim životom.

Pored standardnih monokromatskih boja, na kojima su fotografije prikazane iznad (bijela, crvena, crna), Maine Coons također mogu imati boje poput:

Kosturna školjka, kao i mramorna boja, mogu biti različite kombinacije boja (tri boje).

Plava – prilično rijetka boja i vrlo neobična, kao i plava mačka je vrlo lijepa. Pogledajte fotografiju.

cijene

U prosjeku, cijena Maine Coon mačića je od 20.000 do 80.000 rubalja (5.000 – 35.000 grivna).

Gdje kupiti Maine Coon mačića?

Koliko je Maine Coon mačić, možete odgovoriti na uzgajivače ili one koji se bave ovom pasminom više profesionalno (vrtićima). Da biste odgovorili na to kako odrediti trošak za koji morate krenuti prilikom odabira mačića, morate odlučiti o svojoj boji od fotografija i rodovnice.

Gdje kupiti takav mačić? Sigurno ne na tržištu, ako želite dobiti čistokrvni ljubimac. Na primjer, možete se obratiti nekom od rasadnika.

Maine Coon Kennels

u Moskvi i Moskovskoj regiji;

 • Apsolutni učinak – //cooneko.ru/

u St. Petersburgu (SPB):

 • Lynx trail – //lynxmark.com/

u Kijevu:

 • //bartalameo.com.ua

u Minsku:

 • //borngrand.by/

Još uvijek popularan u Rusiji:

 • Maine Coon Kennel Država Gulliver – //gulliver-coon.ru/
 • Talismankun iz Novosibirsk – //talismancoon.ru/
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: