🐈 WC za Maine Coon - kako podići pladanj

Maine Coon WC

Maine-coons su mačke impresivne veličine i ta činjenica ostavlja određeni utisak na uvjete pasmine. Nakon što postane vlasnik ove graciozne pasmine, prije svega je potrebno kupiti ladicu za Maine Coon, koja će u potpunosti biti u skladu s osobitostima ove vrste velikih mačaka.

sadržaj

 • Vrste mačjeg sloja:
  • Napomena:
 • Ispunjavanje WC-a za kućne ljubimce
 • Gdje opremiti kupaonicu mačke?
 • Kako podučavati vaš ljubimac mačka lonac?

Kao što pokazuje praksa, organiziranje udobnog toaleta za Maine Coon nije lak zadatak, s obzirom na veliku veličinu životinje. Kupnjom velike standardne ladice za rakunicu nećete riješiti glavni problem organiziranja WC-a Maine Coon, koji je nevjerojatna ljubav ovih životinja da se kopaju u punilo i povremeno skaču iz ladice. Zbog tog posebnog ponašanja mačaka, punilo se redovito distribuira u sobi kupaonice.

Vrste mačjeg sloja:

 • jednostavan pravokutni plastični spremnik s niskim stranama. Najčešća opcija, bez ikakvih dodatnih opcija i trikova, ali ovaj mačji WC za Maine Coon ne odgovara. Ova vrsta spremnika je idealna za mačiće koji će se lako popeti u njega.Fotografija pladnja za Maine Coon mačić će vam pomoći da odlučite o izboru kapaciteta prikladnog za mali mačić velike pasmine.
 • Otvori ladicu s visokim branicima, često s dodatnim udarcima u kompletu, koji povećavaju ukupnu visinu WC-a – to je prihvatljiva opcija za Maine Coon. Takvi spremnici voljeni su od mačaka, zbog toga što ih ova vrsta WC-a podsjeća na kutiju. Svatko zna da je ovo poštovanje privrženosti mačaka u kutije!
 • Zatvorena ladica Najbolja alternativa za Maine Coon. Spremnik je kutija s zatvarajućim vratima. Ovaj tip toaleta ima niz neporecivih prednosti, od kojih je glavni da se neugodni miris praktički ne širi kroz stan. Takav WC-kuća za Maine Coon mačka je pravi trag! Unutra, kućni ljubimac je zaštićen i nije uznemiren zbog važnog procesa. Glavni uvjet je da treba biti prostran, inače mačka neće koristiti za namjeravanu svrhu.

Kakav je toalet za Maine Coon bolji, vlasnici tih divnih mačaka sami se odlučuju na temelju karaktera i navika njihovog ljubimca, kao i drugih nijansi uređenja životinje u kući.

© shutterstock

Napomena:

Kako bi se smanjila vjerojatnost rasprostranjenosti mačjeg smeća u cijeloj kući, krevet ispred spremnika napunjen gumenom podlogom, Nakon posjete WC-u ostatci punila iz šape pasa uši će se zadržati na podu.

Prvenstvena stavka u organizaciji mačka legla je veličina pladnja za Maine Coon. Nisu pronađeni pristojni spremnici za velike pasmine, neki vlasnici pahuljastih divova zamjenjuju velike ladice za Maine Coons s plastičnim, ovalnim bazenima i ladicama s impresivnim stranama, raznim kutijama i kutijama za spremanje korisnih malih stvari, raznih paleta i ostalih predmeta za kućanstvo.

Dimenzije WC-a za Maine-coon mačku igraju ključnu ulogu u kvalitativnom uređenju života ove velike mačke.

Stručnjaci kažu da je ponašanje četveronožnog ljubimca u WC-u mačaka odraz svoje unutarnje države. Ako mačka provede dugo vremena u svom ormaru i nevoljko ga ostavlja, to je signal da se životinja osjeća vrlo nesigurna i ne može mu se povjeriti, pa čak i boji svojih vlasnika.

© shutterstock

Ispunjavanje WC-a za kućne ljubimce

Prilikom odabira punila, treba uzeti u obzir reakciju Maine Coon na sadržaj WC kontejnera. Prije nego što kupite mačka, morate imati ideju o njegovom sastavu. Vrste punila:

 • Woody punilo. Prirodni sastav i niske cijene pružili su mu široku uporabu. Sastoji se od komprimiranog piljevine, u obliku peleta. Ovo punilo je apsolutno sigurno za životinju, podložno promjenama 2 puta tjedno.
 • Mineralna punila. Posjeduje poroznu strukturu, savršeno upija tekućinu i blokira neugodan miris. Prednost ovog punila je da se ne drži šape i, prema tome, ne širi oko kuće.
 • Punilo za silikagel. Sastoji se od sintetičkih kristala. Nije najjeftiniji izbor, ali snaga ovog punila je u ekonomskoj potrošnji i dugoročnoj operaciji.

Na bilješku: Maine Coon ladicu se ne preporučuje da se napuni jednostavnim uličnim pijeskom!

Mačji WC treba čistiti nekoliko puta tjedno s posebnom otopinom za dezinfekciju koja se može kupiti u trgovini za kućne ljubimce.

Gdje opremiti kupaonicu mačke?

S obzirom na veliku veličinu ladice Maine Coon, postavlja se logično pitanje, gdje organizirati mjesto za mačka smeće? Standardno mjesto za ove namjene je, naravno, kupaonica. Vrlo je prikladno čistiti spremnik iz fecesa, mijenjati punilo i pratiti higijenu mačaka.

Također, spremnik za izmet može se postaviti na ostakljenu lođu ili u prostoriju hodnika. U pravilu, kućni ljubimac odabire ova mjesta.

Najvažnije je odabrati mirno i pristupačno mjesto kako bi životinja mogla doći u bilo koje vrijeme, u slučaju hitne potrebe.

Kako podučavati vaš ljubimac mačka lonac?

Počnite učiti svoje ljubimce u ladicu što je prije moguće. Ovaj zadatak uopće nije težak, ali zahtijeva neke trikove. Vlasnik skrbi pomoći će trenirati Maine Coon u ladicu, ako ćete nositi mačića u lonac, svaki put nakon obroka. U običnim bebama ova dva procesa usko su povezana.

© shutterstock

Možete probati povoroshit punilo koje će uzrokovati mačju znatiželju i uzajamnu želju da se probije u nju i, možda, tamo defecirati. Ako ovaj trik završi pobjedom, odmah morate pohvaliti mačića, nakon čega će, s visokim stupnjem vjerojatnosti, početi obavljati svoj posao u ladici.

Postoji dokazani način na koji vaš ljubimac podučava spremnik s punilom, ako je vaš ljubimac već otišao "ne postoji". Potrebno je skupljati otpadne tvari životinjama česticama za punjenje i organizirati ih u pladanj, što jasno pokazuje kućnog ljubimca gdje je potrebno braniti potrebu.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: