🐈 Rep Maine Coon - njezina duljina i kako se brinuti

Maine Coon Tail Care

1

Maine Coons pripadaju polu-longhair mačkoj pasmini, uzgojenoj u Americi. Njihova popularnost duguje njihovoj velikoj veličini, sjajnom izgledu i mekom karakteru. Glavna osobitost pasmine je njegov pahuljasti rep. Njegova veličina može biti jednaka duljini torza mačke. Da bi rep Maine-Coona zadržao svoju ljepotu, mora se pažljivo posvetiti.

sadržaj

  • Značajke pranja
  • briga
  • Masnu vunu: kako se boriti?
  • Izgled ćelavih mrlja

Značajke pranja

Glatkost i duljina repom Maine Coona su ponos i problem vlasnika pasmine. Za održavanje čistoće predstavnika područja može se koristiti kupanje Za mačku se nije bojao postupka, potrebno ju je naučiti od ranog doba.

Bolje je kupati mali kućni ljubimac u malom spremniku. Prije manipulacije, kaput i rep Maine Coon mačića treba pažljivo češljati.

Bazen ispunjen tekućinom. U njemu morate dodati odabrani proizvod kako biste očistili kosu. Stručnjaci savjetuju korištenje šampona za djecu ili proizvod za mačke. Na dnu spremnika morate staviti nešto što sprječava klizanje.

© shutterstock

Uši predstavnika Maine Coon pasmine trebaju biti lagano priključene na pamučne kugle, a glava životinje ne može se namočiti. Pažljivo ispirite deterdžent.Vlasnik mora osigurati da šampon ne ostane na koži i kose kućnog ljubimca. Potrebno je voditi računa o odabiru proizvoda za pročišćavanje vune. Iz njegovog sastava izgled mačke.

Maine Coon treba redovito kupati. Kad mačić sazrijeva, mali kapacitet postaje malen. Izvršite manipulaciju koja će imati u kupaonici. Potrebno je zatvoriti vrata tako da ljubimac ne skoči i pobjegne.

Kako biste smanjili stres, isperite ih čašom. Voda bi trebala doći do mačjih koljena. Pranje je samo tijelo. Vlasnik mora osigurati da voda ne uđe u uši, nos i oči ljubimca.

Osušite životinju ručnikom ili sušilom za kosu. Često pranje nije preporučljivo. Ako vlasnik planira poslati predstavnika pasmine Maine Coon na izložbu, vrijedno ga je otkupiti 8 dana za događaj. Fotografija repne Maine-coon mačke dala bi predodžbu o tome kako treba izgledati zdrava životinja.

briga

Predstavnici pasmine Maine Coon zahtijevaju pažljivo održavanje. Neophodno je rezati kosu pod repom. Ako ostavite duge dlake, oni će akumulirati prljavštinu i čestice izmeta.Maine Coon neće izgledati jako dobro.

Samo područje treba obraditi. Kako bi se smanjio sadržaj masti vune, područje se tretira škrobom ili dječjim prahom. Da biste očistili kosu, lagano trljajte proizvod u područje i ostavite 2 minute. Kada je razdoblje završeno, sredstvo se pažljivo uklanja iz vune.

© shutterstock

Postoji alternativni način za brigu o repu. Prije pranja, masna mjesta tretirana su posebnom tijesto. Zatim se okupao predstavnik pasmine i agent je pažljivo ispran.

Važan dio njege hrani se. Da bi se lisica pojavila na Maine Coonu, životinja mora dobro jesti. U svojoj prehrani morate uključiti vitamine. Zbog poremećaja metabolizma minerala može nastati repna dvorana. mačka pasmina Maine Coon. Njegova prisutnost može predstavljati prepreku za dobivanje naslova na izložbama. Ovaj problem ne odgovara opisu pasmine. Kuka na repu Maine Coon može se pojaviti kao posljedica ozljede. Budući da se ljubimac mora pažljivo postupati.

Masnu vunu: kako se boriti?

Životinje imaju lojalne žlijezde. Ispuštanje od njih dovodi do pogoršanja izgleda vune.Takav fenomen je uobičajen kod nemuriranih mačaka, bez obzira na to jesu li kupljene u vrtiću ili koje su kupljene negdje drugdje. Ženke imaju višak masnoća, ali to se rijetko događa., Oštarost vune na tom području isključena je kastracijom.

Masni rep Maine Coon mačke zahtijeva posebnu njegu. Redovito čišćenje kože i kaputa poboljšava stanje ljubimca. Za obradu problemskih područja Maine Coon možete se prijaviti:

  • pasta za odmašćivanje;
  • posebni šamponi;
  • prašci za djecu;
  • škrob.

Odabir alata koji vam omogućuje da normalizirate repne masti na Maine Coon, trebate se posavjetovati sa stručnjakom. Šamponi za ljude i druge ne-prirodne i nisu namijenjeni mačkama znači da je bolje ne koristiti.

Izgled ćelavih mrlja

Ponekad Maine Coon može izgubiti šest luksuznih. Postoje slučajevi stvaranja ćelavih točkica. Ako Maine-Coon ima rep, stručnjaci savjetuju pokretanje problema identificiranjem uzroka njezine pojave.

© shutterstock

Promjene se često javljaju uslijed neishranjenosti. Tijelo životinja možda nedostaje potrebnih tvari. Uz dobru prehranu, gubitak vune ukazuje na to da ljubimac ne apsorbira potrebne tvari.

Ako dođe do gubitka kose, obratite se veterinaru.Stručnjak će vam pomoći u otkrivanju uzroka problema.

Predstavnik pasmine Maine-Coon također može proći kroz vlasničku krivnju. Suočeni s problemom višak masnoća u tom području, vlasnici žele vratiti bivši sjaj na kućne ljubimce na bilo koji način. Postoje slučajevi kada su se ljudi pokušali riješiti problema pomoću deterdženta za pranje posuđa. Rezultat ove manipulacije bio je gubitak kose na tom području. Sličan učinak može se primijetiti kod uporabe neodgovarajućih šampona ili druge kozmetike. Također se ne isplati kombinirati mačku nakon pranja.

Treba zapamtiti da se kosa na tom području polako oporavlja. Postoji šansa da ćelavost može trajati čitav život. Iz tog razloga, kako ne bi razmišljao o tome kako vratiti rep Maine Coon, potrebno ga je prethodno pobrinuti. Problem višak masnoće je bolje riješiti kod veterinara.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: