🐈 Njega Maine Coon - osobito udvaranje

Maine Coon njegu kose

Maine Coon mačke, uzgajane u američkoj državi Maine, među najdražim kućnim ljubimcima među ruskim uzgajivačima. Možete ih prepoznati svojim snažnim tijelom, s pahuljastim repom i velikim ušima s kopčama.

sadržaj

 • Značajke njege u razdoblju moltinga
 • Standardna njega
 • češljanje
 • kupanje
 • Njega u zoni posebne pozornosti

Njega za Maine Coon vunom zaslužuje posebnu pažnju, jer se razlikuje po svojoj gustoći. Uz pravilnu njegu, koja uključuje redovito češljanje, uravnoteženu ishranu i odsutnost stresnih situacija, ove će životinje oduševiti ljepotom njihovog izgleda.

Značajke njege u razdoblju moltinga

Maine-coon kose karakterizira gusta poddlaka i zaštitna kosa srednje duljine. Ova kombinacija je zbog potrebe da ostanu na hladnim mjestima s visokom vlagom. Kod mačaka poklopac je krutiji, kod mačaka, naprotiv, mekan, U nekim rasadnicima možete naći predstavnike pasmine Maine Coon s kratkom kosom. Oni su slabiji od ljepote do standardnih oblika, iako su jednostavniji za održavanje.

© shutterstock

Boje Maine Coon kaputa su raznovrsne.Za te mačke boje su dopuštene:

 • crna;
 • bijela;
 • krem boje;
 • kornjačevine;
 • crveno i miješajući ih.

Iznimke su smeđe čokolade i ljubičaste nijanse.

Prvi put Maine Coon mačić može proliti u dobi od šest mjeseci. Istodobno s procesom mijenjanja dječje kose prema krutom i debelom, oni početi trenirati bebu u češljem i drugim postupcima skrbi.

Rast vune u mačiću tijekom tog razdoblja je najintenzivniji, tako da bi se njegova prehrana trebala obogatiti potrebnim vitaminima i mineralnim dodatcima.

Zamjena Maine Coon vune, koja živi u stabilnim klimatskim uvjetima, povezana je s promjenom duljine dnevnog svjetla. Da bi se olakšalo prirodno obnavljanje kose i spriječilo dlačice da uđu u želudac tijekom lizanja, mačke trebaju biti češljevene i dodatni su vitamini dodani u glavnu prehranu. Kao dio standardne njege treba pratiti čistoću kreveta zvijeri – s velikom nakupljanjem izgubljene kose, može ih lizati s poda.

Maine Coons podliježu redovitom moltingu, što je najizrazitije u ožujku i kolovozu.Tijekom tih razdoblja, vlasnici bi osobito trebali pratiti stanje ljubimca, upozoravajući na ozbiljne kršenja u tijelu. Za učinkovitu njegu, kod češljanja, možete koristiti pohoherku. Ali ako liječenje sa svojom pomoći ne zadovoljava kućnog ljubimca, bolje je da se vratite na uobičajeni češalj za životinje.

Standardna njega

Mačke ove pasmine zapažene su zbog svoje čistoće pa se ne moraju čuditi kako se brinuti za Maine Coon vunu svaki dan. No, za sprečavanje obrazovanja koltunov, obavljati neke aktivnosti za njegu je još uvijek potrebno.

češljanje

Manipulacija bi trebala biti ne više od dva puta tjedno. Ako koristite specijalne češljeve s rijetkim zubima za njegu, zvijer će voljeti postupak, jer neće uzrokovati nikakve značajne nelagode.

© shutterstock

Posebno pažljivo moraju češljati strane – omiljena mjesta akumulacije vunenih pečata. Također, nemojte previdjeti veličanstvenu grivu i "hlače" Maine Coon. Kopiranje se provodi u fazama: započinje postupak skrbi o stranama, a zatim prsa i leđa se obrađuju, a na kraju – želuca.

Nije preporučljivo dodirnuti rep jer mačke to ne vole. Osim toga, vuna na ovom mjestu raste vrlo sporo.

kupanje

Redoviti vodeni postupci nisu nužni, budući da životinja samostalno održava izvrsno stanje Maine Coon vune. Neke mačke vole kupanje, ali ovo je više rijetkost. U većini slučajeva pranje negativno utječe na njihov moral.jer su u procesu pod jakim stresom. Također, često ispiranje zaštitnog sloja masnoća iz prirodnog pokrova dovodi do lošeg zdravlja uslijed smanjenog imuniteta, što je u suprotnosti s pravilima skrbi.

Obično, kupanje se pribjegava izravno na izložbu, na kojem Maine-coon bi trebao imati atraktivan i jedinstven izgled. Postupak skrbi treba provesti sa sljedećim značajkama:

 • klasična Maine Coon vuna postaje sjajna nakon određenog vremena nakon kupanja, što je poželjno izračunati unaprijed;
 • za pranje, koriste se samo posebni šamponi, usklađeni s bojom i vrstom vune;
 • da bi se dobio najbolji učinak, pokrivač Maine Coon se tretira losionima i prašcima iz iste linije kao šampon;
 • sušenje životinje se provodi uz pomoć sušilice za kosu, nakon čega se vuna mora pažljivo češati kako bi se izbjeglo njegovo uvijanje;
 • Nije preporučljivo prekomjerno udariti opranu maine-coon-mačku, jer iz nje kosa je mnogo brža i postupak liječenja morat će se ponavljati.

© shutterstock

Njega u zoni posebne pozornosti

Održavanje Maine Coon mačaka popraćeno je čestim osjećajima o stanju krzna, budući da je, zajedno s pojavom kandži, pokazatelj njezina zdravlja. Znakovi razvoja patologija mogu služiti:

 • Masnu Maine Coon, Pojavi se zbog disfunkcije lojnih žlijezda. Podmazivanje, proizvedeno s viškom norme, počinje začepiti pore, što dovodi do gubitka kose kod češljanja kose. Kako bi se uklonio problem, životinja mora biti okupana posebnim proizvodima na bazi klorheksidina i mora se provesti ostala skrb.
 • Jako se penje vunom na Maine Coon, Takav fenomen u razdobljima između standardnih napitaka ukazuje na nedavne naprezanja i oštre hormonske valove. Identificirati uzroke zbog kojih je potrebno proći krvne testove.Prema njihovim rezultatima, homeopatske pripravke propisane su za normalizaciju metabolizma.
 • Maine Coon mačka ispadne komadiće., To može ukazivati ​​na prisutnost buha dermatitisa, alergija na hranu, dermatophytosis – bolesti koje zahtijevaju pojedinačne metode liječenja.

Često uzrok bogatog gubitka kose je nedostatak vitamina B i E. Kako bi se spriječio njihov nedostatak, mačka, uz standardnu ​​njegu, mora redovito hraniti s posebnim aditivima. Također možete diverzificirati prehranu Maine Coon s takvim proizvodima kao što su jetra, povrće i mekinje, ali dajte ih ispravno, ne više od dva puta tjedno.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: